7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Czytałam, że jest pomysł aby przerobić ,,Titanica" na 3D i za 2lata pojawiłby się znów w kinie. Poszlibyście do kina??

dusia93_25

Jak dla mnie to wspaniała wiadomość! "Titanic" jak dla mnie jest najwspanialszym filmem w historii kina i jest to najważniejsza pozycja na mojej liście starszych filmów do obejrzenia w kinie.

Warto jednak dodać, że nie możemy się spodziewać 3D na poziomie tego z "Avatara", gdyż konwersja nie da takiego samego efektu głębi jak w przypadku nagrywania pierwotnego obrazu w technice trójwymiarowej. "To nigdy nie będzie wyglądać tak dobrze, jak wtedy gdy kręci się w 3D ale pomyślcie, że to będzie 2,8D" Tak skomentował to Cameron.

W 3D, czy w 2,8D - dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia. Ważne, że nareszcie ujrzę tę wspaniałą historię w kinie, na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 8
dusia93_25

Ja bym poszła dla beki :D

ocenił(a) film na 10
Georgiana_

Ja też marzę, żeby zobaczyć to dzieło na wielkim ekranie bo w 1998 byłem jeszcze dzieckiem :P Mogę nawet iść na zwykłą wersję. Ale zobaczyć to w 3D to musi być naprawde niezwykłe przeżycie. I wcale nie wydaje mi sie zeby było to wszystko robione tlyko dla kasy, jak uwaza wiekszosc. Jak dla mnie Cameron po prostu wie jak wielki jest jego film i chce te wielka katastofe pokazac jeszcze raz wielkiej rzeszy fanów w nowej wersji. Myśle ze sam jest ogromnie ciekawy jak to bedzie wyglądało i dlatego międzye innymi to robi. Ma tyle kasy dzieki Avatarowi ze watpie aby był az tak pazerny na nastepen pieniadze... W każdym razie ja się już doczekac nie moge :D:D

dusia93_25

a ja bym chyba nie poszla.
Oglądałam wiele razy ten film, jest świetny, jest jednym z moich
ulubionych... ale NIE.Cameron idzie za ciosem. 3D jest na fali, liczy na
duuuuzo kasy.
Sorry, ale ile razy można odgrzewać ta sama zupę???

Mala_29

Jakby puścili normalnie Titanica to bym poszedł, ponieważ chciałbym zobaczyć to na dużym ekranie, ale jakby było w 3D to na 100% bym nie zawitał w kinie. Mam nadzieję, że 3D skończy się tak szybko jak się zaczęło. To już nie jest kino czy sztuka tylko efekciarska papka.

Dances_with_Life

zgadzam się, w 3D sztuka często ginie pod super-efektami komputerowymi.
Ale czy to się szybko skończy?
Ech, jakoś czarno widzę w tej kwestii....

Dances_with_Life

3D? Nie poszłabym.
Normalny Titanic na dużym ekranie? Wtedy bardzo chętnie.
Właściwie co jest z tą manią przerabiania każdego filmu na 3D. Nawet teraz jak się słyszy o nowościach, czy premierach, to tylko 3D. Harry Potter, Shrek, Avatar. O ile rozumiem, że taki film jak Avatar to tylko zyska na takim efekcie specjalnym, to co z Titanicem? Cały sens tego filmu by się zniszczył. Już teraz jak myśle o trójwymiarowym martwym Jacku spływającym w głąb morza, to mnie mdli...

dusia93_25

Ja bym poszła! Na pewno! Super film... Strasznie wzruszający...

ocenił(a) film na 10
dusia93_25

Ja z chęcią obejrzę Titanica w 3D,
mam nadzieję, że skończą go przed końcem świata :D

CzekoladowaZabawa

co się dzieje , że teraz wszystko chcą robić w 3D?

ocenił(a) film na 10
cokecherry3

ja po prostu kocham ten film, bez znaczenia, czy 3D czy nie...

ocenił(a) film na 10
dusia93_25

co za pytanie , oczywiście , że bym poszła bez chwili zastanowienia .