7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790156
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Titanic

użytkownik usunięty

Film piękny. I chociaż od światowej premiery minęło ponad 11 lat to bardzo lubię do niego wracać. Odnoszę takie wrażenie, że film nadal cieszy się ogromną popularnością i posiada wierną publikę. Czytałem też książkę "Niezatapialny. Pełna historia RMS Titanic". Warto ją przeczytać, ponieważ jest rzetelnie napisanym dziełem na temat najsłynniejszego liniowca na świecie. Co do filmu to w sposób szczególny doceniam rolę Victora Garbera, odtwórcę konstruktora statku Thomasa Andrewsa. Sposób w jaki grał... To wyglądało tak, jakby ten aktor przeżywał rolę, którą odgrywa. Zero mechaniczności, odgrywania na odwal się. W sposób szczególny widać to przeżycie w scenie, kiedy informuje, że statek zatonie. Pot na twarzy, strach w oczach i bezradność bo już nic nie można zrobić, aby statek nie poszedł na dno. I najpiękniejsza scena w filmie: scena przy zegarze. Kiedy ją oglądam, a w tle słyszę melodię pieśni "Być bliżej ciebie chcę" to łzy same napływają do oczu. Podsumowując powiem krótko: 10/10 Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 10

Titanic to super film
zawsze chętnie go oglądam
bo tam jest miłość, akcja, dramat
i wogóle jest piękny...
gratuluje wszytkim co pracowali nad tym filmem
świetny efekt....
nie dziwie się że zdobył tyle oscarów

ocenił(a) film na 10

"titanic" ma już 12 lat i nie wiem jak go mozna jeszcze lubic tak jak ja ...

użytkownik usunięty
adka2006

Film naprawdę świetny...
Nie wiem skąd tyle złośliwych komentarzy na temat Titanica.

fajnie że te słowa padają z ust chłopaka, bo poniższe tematy zakładane przez gości są poniżej jakiejkolwiek krytyki... a Oskary warto docenić bo jeszcze wtedy te nagrody baaardzo dużo znaczyły- śmiem twierdzić ze 11 to za mało jak na takie arcydzieło:)