7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Titanic.

ocenił(a) film na 10

Uważam ten film za najlepszy jaki kiedykolwiek powstał. Dlaczego ? Bo jest dobrze ukazana tragedia Titanic'a, to raz. Dwa, bo jest pięknie opowiedziana historia "miłości na tle tragedii". Również uważam, że ten film trafia do serc ludzi, co prawda nie każdemu on się podoba. I nie rozumiem jak ten film komu kolwiek może się nie podobać ! Ja bardzo dobrze rozumiem ten film. Bo np. mając 5 - 8 lat, patrzyłam na to jak na 'przygodę', ale mimo wszystko płakałam. Mając lat 11 - 13, patrzyłam tylko na tragiczną, lecz romantyczną opowieść o miłości Rose i Jack'a. Oglądając film w tym wieku, w którym jestem teraz, patrzę na całą tragedię. Na to ile ludzi tam zginęło. Na to, że ludzie potracili rodziny i ukochane osoby. I też na to jak były traktowane osoby z trzeciej klasy, traktowali ich jak zwierzęta ( już się lepiej traktuje nie które zwierzęta... ). Od ponad dwóch lat interesuję się na poważnie historią Titanic'a. Więc oglądając ten film ( a oglądałam go baaaardzo dużo razy ) przeżywam go okropnie. No i tyle w tym temacie ;).