7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

nie wiem czy wiecie ale johnny depp byl brany pod uwage do roli jacka w titanicu lecz ostatecznie ta role dostal di caprio. nie mowie film nawet fajny, momentami wzruszajacy, ale osobiscie to widzialabym deppa w tym filmie. juz sobie wyobrazam jego ciemne rozwiane włosy, w ramionaxh rose przy piosence celine dion
coś pieknego, nie do opisania

lawa_3

Lubię obu (Leo i Johnnego), ale Titanic, mozecie być na mnie źli, ale ja dałabym tę rolę np. temu "Kevinowi" (bo tez był brany pod uwagę.) Wiem ze jest tu duzo fanów i fanek tego filmu, ale widzę ze ten film zniszczył Leonardo reputację (która musiał naprawiać przez kolejne lata i wciąz naprawia). A Johnnemu mogło stać się to samo. A tego "Kevina" (wybaczcie, ale nie napiszę imienia i nazwiska, bo nie umiem) to bym nie załowała, bo on sam się wykończył. To tyle. Mozecie sie ze mną nie zgodzic, ale takie jest moje zdanie.

number_nine

nie znam tego kevina wiec nie powiem ci czy by byl idealny do tej roli, a z drugiej strony gdyby johnny zagrał w titanicu napewno stałby sie o wiele bardziej popularniejszy i mialby duzo wiecej fanek ( w wieku 10-15)wiec teraz sie tak zastanawiem czy nawet sie dobrze stalo ze nie zagral

lawa_3

Naprawdę, nie wiedziałam jak go nazwać, liczyłam, ze skoro zaglądałaś do ciekawostek w Titanicu to być moze wyczytałaś, ze brany pod uwagę był takze Macaulay Culkin z "Kevin sam w domu". Nie powiedziałam tez ze byłby idealny do tej roli;/ Leonardo świetnie się spisał, myślę ze Depp byłby niegorszy, jest w końcu bardzo dobrym aktorem. A M.K nie byłobyy mi szkoda, gdyby, no wiesz, gdyby przytrafiło mu się to co L.DiCaprio...
Pozdrawiam.

number_nine

Ale ja dziwna jestem ostatnio, napisałam M.K? Miałam na myśli Macaulaya Culkina;)

number_nine

no tok teraz wiem juz o koho chodzi!!! nie wiem czy to prawda ale słyszalam, że ma poważne problemy z narkotykami itp. ponoc slawa w tym kevine za mocno uderzyla mu do głowy(lecz nie wiem czy to prawda). jednak sama rozumiesz jestem fanką johnnego i dla mnie nikt go nigdy nie zastąpi!!!

pozdrowienia

lawa_3

Tak, to prawda, tez słyszałam, ze ma kłopoty. Z narkotykami i z prawem... A szkoda, bo fajny był moim zdaniem w "Kevinie" i "Mojej Dziewczynie";)... No ale tak to zazwyczj jest, ze dzieciaki-gwiazdy nie kontynuują swojej kariery jako dorośli. Heh, z Leo na szczęście jest inaczej:)
Pozdrawiam.

number_nine

z johnnym tez bylo podobnie ale wyszedl na prostą

ocenił(a) film na 10
lawa_3

co za szczęsic e ze ten pajac z karaibów nie dostał tej obsady
di caprio był super w titanicu

konrii_2

nie wiem o co ci chodzi! "pajac z karaibów"- no nieźle i nie bądź śmieszna/y! to genialna rola johnnego i nie chodzi o to kogo sie gra tylko jak!!! można by było stwierdzic to samo o di caprio w filmie " co gryzie gilberta grape'a", choc osobiscie uważam,że aktor ten poradził sobie z tą rolą znakomicie!

ocenił(a) film na 4
lawa_3

Pajac z karaibów to chyba nie najtrafniejsze określenie :). Prawda jest taka ze gdyby nie Johnny Depp ten film nie zrobiłby takiej kasy.

P.S. A ja dałabym tę rolę (w Titanicu) Willisowi albo Gibsonowi :D Wtedy by wszystkich uratowali.

Pozdro!

number_nine

myślę, że miałas racje w tym iż Leo troszke stracił grając w Titanicu, moze został zaszufladkowany, jednak powiem, że poradził sobie bardzo ciekawie w takich filmach jak:

Złap mnie jeśli potrafisz
czy
Krwawy diament

od czasów Titanica twarz Leo kojarzy się bardziej z romantycznymi rolami ( Romeo i Julia), jego buzia mówi sama za siebie.

Nie sądze, aby męska uroda Deep'a nadawała się do tego typu filmów, przyznajcie czy widzielibyście Leo w Piratach? albo w Sekretnym oknie?

uważam także, ze nie powinno się rozmyślać takich zamian, bo wiadomo iż po obejrzeniu filmu w naszych głowach zapisuje się taki obraz a nie inny i naprawde trzeba by było zrobić 2 raz produkcję na taką skalę z innym aktorem w roli głównej aby móc cokolwiek na ten temat pisac.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
lawa_3

Nie... Moim zdaniem dobrze dobrali... Johnny na pewno zgralby dobrze ale Leonardo bardzo pasuje do tej roli w szczegolnosci ze slicznie tam wygladal
pozdro:*******

ocenił(a) film na 7
wiertaraaa

A Depp i tak lepiej wypada w roli Jacka Pirata! :)

ocenił(a) film na 10
Kombajn_Soldier

Ale , jestescieporąbani. Depp to Depp, Leo to Leo.
I jeden ma talent i drugi. Tylko że jakoś to Leo zaczynają nazywac "drugi Robert DeNiro".

ocenił(a) film na 10
agnieszka_26

Strasznie mnie denerwuje to ciągłe poniżanie Leo, kiedy On ma talent. Co On wam takiego zrobił? Ze, akurat przytył i nie wygląda jak pierwszy amant to trzeba poniżac jego aktorstwo?
Leo za to zakasował tego waszego Deppa w "Co gryzie G..Grapea" a J. Depp nie został mu dłużny i zagrał w " Piratach....". Po prostu obaj są dobrzy. Przestańcie w końcu wywyższac Deppa, a poniżac aktora, który też potrafi. Po prostu brzmi to jak nastoletnie zawodzenie dziewcząt mających nad łóżkiem wielkie plakaty z J. Deppem.

ocenił(a) film na 9
agnieszka_26

co wy tutaj sie kłucicie o tych dwoch świetnych aktorów?? Czasami sie zapameitaje aktora po jednej roli i daży sie go szacunkiem do konca, Di Caprio na ogromny szacunek zapracował w filmie "Co gryzie Gilberta Crapa" a Deppa szanuje za "Blow", obaj sa inni i obaj maja ogromny talent w tym co robia.

ocenił(a) film na 10
michal850814

Michale Oni mają więcej wspaniałych ról . A Leo w Aviatorze też zagrał koncertowo, a w Titanicu jego naturalnośc i spontanicznośc?? też był świetny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
lawa_3

Rola Jacka w Titanicu zupełnie do Deppa nie pasuje, podejrzewam że nawet jeśli był brany pod uwagę to swoim zwyczajem po prostu roli nie przyjął.

lawa_3

Kurczę, coś za często tych dwóch się spotyka. czyżby spisek:)