1. Jak myślicie co by się stało z Rose gdyby Cal i jej matka dowiedzieli się o tym że chciała popełnić samobójstwo?
2. Gdzie znajduje się stara Rose w momencie gdy opowiada historie tą całą. w łodzi podwodnej pod wodą czy jak? No bo na końcu mówią płyniemy na powierzchnie.
3. Jak myślicie co zrobiłby ten gość który został zastrzelony gdyby nie był. chciałby przejąć kontrole nad ewakuacją?
4. Nie dziwicie się że Cal chciał Rose? Przecież on widział że ona go nie kocha i nigdy raczej nie pokocha jak mogło mu odpowiadać to że jego żona będzie cierpieć i patrzeć na niego z obrzydzeniem? Co o tym sądzicie?
5. Kto to był ten co zamykał Jacka? Ja rozumiem że oficer policji. Jeśli tak to skąd on się tam wziął? i czy istniał rzeczywiście?
Siema
1. Cal by ją pewnie ochrzanił ( bo był gburem ) i jeszcze bardziej pogłębiłby jej depresje, a jej matka pewnie zareagowałaby trochę lżej, ale po tym jaka była w filmie raczej nie spodziewałbym się wielkiej wyrozumiałości i empatii z jej strony. Gdyby Rose nie trafiła na Jacka to miałaby przechlapane :)
2.Cała ekipa wraz z nią są pod wodą koło wraku Titanica.
3. Nie pamiętam w ogóle tego gościa. Za bardzo skupiłem się na głównym wątku.
4.Cal był niezłym gburem i pewnie mało co go obchodziło czy Rose go kocha czy nie. A nawet jak obchodziło to próbował kupić jej uczucia obdarowywując ją diamentami, a to już mówi samo za siebie jaki był. Szykował się ślub, on był pewny, że Rose nie ma wyboru i jako typowy egoistyczny gbur wykorzystywał to.
5. Bohaterowie w "Titanicu" nie istnieli kiedyś naprawdę. To tylko wizja Camerona. Chociaż kto wie, może płynął w tamtych czasach na statku jakiś zbuntowany artysta : )
1. Pewnie jej matka i Cal prawiliby Rose kazania i chcieli jej pilnować.
2. Zawsze myślałam, że ten statek na którym jest Rose gdy opowiada tę historię jest na powierzchni, ale skoro oni na koniec mówią "płyniemy na powierzchnię" to już nie wiem.
3. Myślę, że chciałby przejąć kontrolę nad ewakuacją, ale nie wiem czy by mu się to udało.
4. Ja się właśnie temu dziwię, że on chciał Rose. Rozumiem, że może ją kochał, ale przecież ona była z nim tylko z przymusu, bo przepadł majątek jej rodziny...
5. Ten oficer co zamykał Jacka to był chyba ten sam co zakładał mu kajdanki wtedy po tej scenie jak Jack uratował Rose prze popełnieniem samobójstwa, ale skąd się tam wziął i czy na prawdę istniał to nie wiem.
2. Stateczek podowdny miesci mniej wiecej 3 osoby, scena z opuszczeniem Titanica przez te lodzie ma nam tylko pokazac ze badania zakonczono.
4. Realia tamtych czasow, malo kto hajtal sie z milosci, patrzono raczej na status i pieniadze. Milosc mogla pojawic sie pozniej choc nie koniecznie. Kochanki czy kochankowie w tamtych czasach istnieli.
5 Master at Arms- cos w rodzaju policji badz strazy miejskiej na statku, ogolnie pilnuje pozadku.. na Titanicu bylo ich 2... przynajmniej tylu sie doliczylam