PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502768}

Tlen

Kislorod
2009
7,2 5,6 tys. ocen
7,2 10 1 5602
7,3 11 krytyków
Tlen
powrót do forum filmu Tlen

Kiedy premiera?

ocenił(a) film na 6

Czy wie ktoś może kiedy będzie premiera tego filmu w Polsce?? Ewentualnie na kiedy jest planowana? Nasłuchałem się w radiu o tym filmie i mi narobili ogromnej chęci. był na festiwalu Era Nowe Horyzonty we Wrocławiu, ale nie miałem za bardzo sposobności, żeby zobaczyć.

użytkownik usunięty
cny

Z tego co wiem będzie go można również zobaczyć na Warszawskim Festiwalu Filmowym, ale nie jestem pewien. Na 100% będzie go można zobaczyć na III Festiwalu Filmów Rosyjskich "SPUTNIK nad Polską", który w Warszawie odbywa się w tym roku od 6 do 15 listopada. Wielce prawdopodobne jest,że na Festiwal ten przyjedzie reżyser "Tlenu" Iwan Wyrypajew. Film ten zdobył Nagrodę Publiczności na Era Nowe Horyzonty w tym roku. Stowarzyszenie Nowe Horyzonty w regulaminie konkursu zobowiązuje się do zapewnienia dystrybucji nagrodzonych filmów na terenie Polski. Więc choć na razie żaden polski dystrybutor nie wykupił praw do dystrybucji tego filmu w Polsce to najprawdopodobniej będzie nim Gutek Film i "Tlen" pojawi się w polskich kinach.

ocenił(a) film na 6

Wypada więc czekać, aż znajdzie się dystrybutor i wypuści do polskich kin.

Dziękuję!

użytkownik usunięty
cny

Dystrybutorem będzie Gutek Film. Pytanie tylko czy zdecyduje się na nagranie dubbingu do "Tlenu" bo to się wiąże z ogromnymi kosztami. A wtedy dystrybucja będzie się opóźniać.

ocenił(a) film na 8
cny

Niestety na Sputniku nie ma. A chyba w I połowie 2010 roku również się nie pojawi u Gutka, bo Gutek mniej więcej podał plany na 1 semestr roku i tlenu to nie ma, a szkoda.

Robaku

Ha, a jednak 5 luty :D

ocenił(a) film na 8
Edward_Nozycoreki

Edziu, a źródło podasz? Bo na stronie gutka tego nie widzę.

Robaku

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=60653

ocenił(a) film na 8
cny

Dobra wiadomość dla tych, którzy nie widzieli tego niesamowitego filmu!!! 1. stycznia rusza tournee ENH. Kolejno w Warszawie (kino Muranów), Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Lublinie, Kielcach, Gliwicach, Szczecinie, Toruniu, Białymstoku, Częstochowie, Olsztynie i Elblągu będzie można zobaczyć właśnie "Tlen" (którego chyba nigdy nie zapomnę), "Plaże Agnes", "Dubel", "Las", "Burrowing" i "Głód" (tegoroczny zwycięzca festiwalu ENH)

Udanych seansów!