PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502768}

Tlen

Kislorod
2009
7,2 5,6 tys. ocen
7,2 10 1 5602
7,3 11 krytyków
Tlen
powrót do forum filmu Tlen

Było już tu parę takich osób co puszkowało napisów. Ja nie jestem kolejną z nich.

Mój problem z napisami polegał na tym,że czasami nie nadążałem za tekstem. A także w momencie gdy były wyświetlane na tle białego podkoszulka narratora historii miałem kłopoty z ich rozczytaniem.
Z filmu wyszedłem z myślą,że muszę zobaczyć to jeszcze raz.

W uważam, że to jeden z tych filmów który wydaje się nam zupełnie nową jakością a tak naprawdę nie mówi nam nic nowego ale robi to w doskonały sposób.

ocenił(a) film na 7
kapelusznik_v

Miałam identyczny problem. Zważywszy, że film oparty jest głównie na monologach-piosenkach bohaterów to z minuty na minutę rosła we mnie irytacja, że nie moge odczytać tekstu. Uwielbiam dźwięczność języka rosyjskiego, ale nie mogłąc skupić się na teksćie skupiłam się na obrazie, który z jednej strony malowniczy i dynamiczny miał wstawki, które najchętniej bym wycięła. Nie wiem co mam do końca myśleć o tym filmie, do czego przyczyniły się właśnie problemy z napisami lub jak kto woli me olewactwo lekcji rosyjskiego w liceum;/ Muszę do niego jeszcze wrócić, bo rzeczywiście poczułam powiew czegoś nowego.
P.S Poszukuję nauczyciela j.rosyjskiego:)