jestem tego samego zdania. Irytujący, jakiś taki mały... :) po prostu mi nie pasował do tej roli, choć przyznaję, że jadę teraz bardzo stereotypowo ;)
Film jest extra i ogląda sie wyśmienicie ale masz troszkę racji.Technicznie Damon jest za niski by być nie zwyciężonym w walce wręcz,to jednak trzeba przyznać że nie wszyscy oponenci byli od niego wyżsi.
"Technicznie jest za niski by być nie zwyciężonym w walce wręcz"...
Wybacz, ale chyba kpisz;)
Co ma piernik do wiatraka?
Bruce Lee miał bodajże 1,71 cm.
o nie chamberlain nigdy!...a mnie Damon jak najbardziej pasował, wgl nie zwróciłam uwagi na jego wzrost, film super
Nie wiem o co wam chodzi.. Mi tam Matt pasowal do tej roli, a wysokość i masa nie jest ważna w sztukach walki
Wg mnie pasował do tej roli.
I pomimo, że naprawdę nie przepadam za tym aktorem, to w tej roli się sprawdził jak nikt. Agent nie musi być postury Seagala i nie musi mieć mięśni Sylvka ;).
Dodam, że jestem starym fanem prozy Ludluma i nie przeszkadzał mi fakt totalnej niezgodności z książką.
też popieram komentarz wyżej, wg. mnie też był za młody troszkę do tej roli. Pasowałby lepiej jakby wyglądał troszkę nie tyle starzej co...dojrzalej? :)
w ogóle nie przepadam za Damonem. w tej roli kompletnie sobie go nie wyobrażałem. ale poradził sobie nie najgorzej...
Tyle wpisów, ze nie pasował, a nikt nawet nie podal alternatywy. Moim zdaniem poradzil sobie bardzo przyzwoicie.
Film swietny.
masz rację. Okazuje się , że dobór obsady nie jest taki prosty. Po dłuższym zastanowieniu, poniżej mój typ:
http://www.filmweb.pl/person/Daniel.Craig
Z Craiga się śmiano, gdy tylko wyszło na jaw, że ma zagrać w "Bondzie";)
A jak se zgrabnie poradził chłopak.
Co do zarzutów, że Damon nie pasował...
Hm, no ja szczerze przyznam, że też mi jakoś się początkowo nie widział w takiej "kopanej" roli.
Jednak przekonał mnie, i teraz to sobie nie wyobrażam innego pyska Bourne'a, jak właśnie Matta.
Po przeczytaniu trylogii można mieć inne wyobrażenie, oglądając nie ma się tych uprzedzeń.
Domyślam się;) dlatego cieszę się, że takich żadnych uprzedzeń nie miałam, bo niby skądXD
Norma li to, że adaptacje z reguły nie dorównują literackim pierwowzorom.
Choć podobno "Bourne" jest tylko na motywach powieści Ludluma, więc...
Właśnie mam zamiar się wziąć za książki, będę mieć to porównanie;)
Miałem dokładnie tak samo. Matt Damon bardzo wczuł się w rolę agenta z totalną amnezją nie wiedząc kim zupełnie był i jest. Z początku jednak (przebacz mi Panie) miałem go za sztywniaka i gogusia, po krótkim czasie jednak zmądrzałem. Strzał w dziesiątkę jak dla mnie
Damon idealnie pasuje do tej roli, nie wiem jak można twierdzić inaczej... Co do filmu po prostu geniusz, jak dla mnie nie ma lepszego filmu sensacyjnego.
A jak według was ma wyglądać agent specjalny? Oni odznaczają się jakimś charakterystycznymi cechami? Mają pieprzyk na lewej skroni? Co dwa kroki podskakują? Żują gumy orbit ? Chrząkają ? Noszą czerwone skarpety ?
Co za bzdura, że Damon nie pasuje. Wygląda jak normalny facet i o to chodziło. Z drugiej strony, który z was domorośli krytycy, jest tak ładnie zbudowany jak Damon, co ?
to wygląda jak normalny facet czy nie? Bo dostrzegam pewną niekonsekwencję w Twojej wypowiedzi.
Dzieciuch?
Kwa, jak Damon grał w tym filmie miał 31 lat, jakbyś nie wiedziała.
Że wyglądał jak wyglądał?
W niczym to nie przeszkadza.
No ja wiem, lepszy Taylor Lautner w "Porwaniu", co nie?
Ludzie, ludzie...
otóż to 31 lat a twarz chłopaczka,nie gorączkuj się tak,moje zdanie jest takie,że facet musi być facet -męski,z ostrymi rysami twarzy, mocny ,silny,sam testosteron , a twoje zdanie może być inne-pozdro
Okej, doskonale to rozumiem. (Choć jak dla mnie takie podjeście jest jak szukanie dziur na niebie;)
Tylko (IMO) Damon tak dobrze wcielił się w tą postać, iż mimo tego, że do mężczyzn typu ABS* nigdy bym go nie zaliczyła, to swoim testosteronem w tym filmie mnie po prostu zabił...
Niemal identycznie jak niejaki Danny Trejo w "Machete".
Tyle że Matt nawet maczety do tego nie potrzebował;) - samo wrażenie wystarczyło...
No ale jak kto uważa.
Wyjaśnienie skrótu:
*Absolutnie bez szyiXD