A więc, dziś zobaczyłam ten film, w zasadzie z powodu pogody sprzyjającej oglądaniu tv. Byłam dość sceptycznie nastawiona do tego filmu - raczej nie gustuję w tego rodzaju filmach. A tutaj zaskoczenie - fabuła filmu ciekawa i wciągająca (wszak na motywach powiesci ludluma), dobrze zrealizowane sceny akcji - szczególnie scena ucieczki małym mini, zaskakująca dobra gra aktorska Damona. Film warty uwagi, całkiem przyjemnie się go oglądało. I w sumie ze sceptycznego podejścia wychodzi jakieś 7,8/10.
a czemu zaskakująca dobra gra Damon'a?? Przecież to całkiem dobry aktor. A co do filmu to mi nie przypadł do gustu pewni dlatego ze całkiem niedawno czytałam tożsamość Bourne i spodziewałam się czegoś innego, bo film nie pokrywa się z książką, bo faktycznie wykorzystali tylko niektóre motywy z książki. Nawet się temu nie dziwię bo wyszedł by nam bardzo ale to bardzo długi zagmatwany film :) ja daje pomiędzy 5 a 6 na 10. Książka jest duuuużo lepsza :)
Napisałam, że zaskakująco dobra gra Damona'a ponieważ siedziały mi głowie zasłyszane opinie o tym, że to kiepski aktor, 'drewniak' i ze nie nadawal sie do roli agenta. Sama nie widziałam zbyt wielu filmów z jego udziałem (tylko szeregowiec ryan, serie ocean's i eurotrip) toteż nie miałam podstaw by go ocenic i przyjęłam, że jest średni. A tu zaskoczenie, zagrał dobrze, napewno powyżej moich początkowych oczekiwań i wg. nadawał się do roli Bourne'a. Względnie na tym miejscu widziałabym Ethan'a Hawk'a. ;)