5,1 56 tys. ocen
5,1 10 1 55714
5,1 14 krytyków
To nie tak jak myślisz, kotku
powrót do forum filmu To nie tak jak myślisz, kotku

Film odwzorował pomysł komediopisarza Cooneya, którego sztukę "Okno na parlament" widziałam w krakowskiej Bagateli. Równie dobrze mogli by zekranizować sztukę. Oczywiście nie przyznają się do zgapienia pomysłu... Czemu nie możemy wymyslić nic swojego tylko kopiujemy i podpisujemy swoim nazwiskiem?
W "Oknie na parlament" zamiast lekarzy byli politycy, były też nieznaczne zmiany (tam był trup w oknie, tu jest walizka z pieniędzmi) ale konwencja mężczyzny z kochanką w tym samym hotelu, co żona + wścibskiego personelu +asystenta+zamiany pokoi, tożsamości itede IDENTYCZNA

ocenił(a) film na 3
ArtWeroo

Nie skojarzyło mi się, choć "okno na parlament" widziałam (nota bene tam gdzie i Ty), pewnie dlatego, że pomysł oryginalnością nie tchnie, ot taka "komedia omyłek".
Ogólnie filmu nie polecam...nudny straszliwie. Ktoś powie, że to "polskie kino" i stąd marny poziom - niekoniecznie. Przykładem może być film "Lejdis", z kategorii "proste, lekkie i przyjemne", ale produkcja nienajgorsza w swej kategorii. Natomiast "To nie tak jak myślisz, kotku" nie jest w stanie uratować absolutnie nic. Nawet Frycz i Figura.