5,1 56 tys. ocen
5,1 10 1 55714
5,1 14 krytyków
To nie tak jak myślisz, kotku
powrót do forum filmu To nie tak jak myślisz, kotku

Jedna z lepszych które oglądałam, naprawdę się uśmiałam. Lubię Frycza w komediach, bo dobrze tam gra.

natalaaxD

Frycz jest dobry, ale Figura jest fantastyczna w tym filmie. Zresztą nie tylko w tym, uważam ją za bardzo dobrą, dojrzałą aktorkę. Komedia pierwsza klasa, już zapomniałem, że takie filmy mogą się jeszcze zdarzać na ekranach.

ocenił(a) film na 7
natalaaxD

Oglądałam ten film w autobusie, kiedy wracałam z wakacji. Wszyscy pasażerowie pękali ze śmiechu.. a na końcu już nikt nie wiedział, kto dla kogo jest w tym filmie ;D Najlepsza była ta mina Małgosi Buczkowskiej, kiedy ona już w szoku była.
Oczywiście, oglądnę na spokojne ten film jeszcze raz. Będzie na TVN za niedługo ;)

ocenił(a) film na 10
natalaaxD

Zgadzam się. Aż się dziwię, że ma tak niską notę na Filmwebie, bo moim zdaniem to jedna z najbardziej udanych polskich komedii ostatnich lat. Fabuła jest nieźle pokręcona. Rzadko w naszym kinie zdarzają się filmy tego typu. Polecam, choć domyślam się, że część ludzi może nie nadążyć za rozwojem sytuacji.

natalaaxD

Rzeczywiście, macie rację. Całkiem dobry scenariusz i aktorzy (Frycz, Figura, Orzechowski no i całkiem niezła gra Jacka Borusińskiego). Nieźle zagmatwane, choć końcówka nie taka jakbym chciał. Co z narzeczoną, kto został następcę. Po za tym liczyłem ja jakieś błyskotliwe rozwiązania dla wszystkich postaci - kto jest kto.
Jednak biorąc pod uwagę film Francuski Numer czy Ciacho, to ten film zasługuje na 8/10 (ale dałem 7 przez tą końcówkę).
Było by lepiej gdyby było więcej takich komedii.