PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=342997}

To skomplikowane

It's Complicated
2009
6,8 75 tys. ocen
6,8 10 1 75393
5,7 35 krytyków
To skomplikowane
powrót do forum filmu To skomplikowane

Cóż...

ocenił(a) film na 7

Pomimo mojego uwielbienia do Meryl. Film mnie nie uwiódł.
Znajomi bardzo polecali mi ten film, wiedząc o mojej miłości do Królowej kina. Ale, niestety przecenili mój gust. Abstrahując od świetnej gry Meryl, coś było nie tak. Nie chodzi o samą fabułę, ale formę jej przedstawienia.

Pozdrowienia dla wszystkich fanów Merylci :o)

Corderosa

No właśnie...coś w tym jest...film mi się podobał, ale nie będę piała z zachwytu. A gatunek określiłabym raczej jako komediodramat - miejscami śmieszny, ale jednak w większości pokazywał po prostu dramaty ludzi po rozwodach...

Corderosa

Niestety muszę się zgodzić z twoja opinią. Spodziewałam się jeszcze czegoś dobrego w tym filmie oprócz doskonałej gry Meryl (której byłam pewna), ale zawiodłam się. Ja znowu upatruje winy w złej grze (doborze)niektórych aktorów. W tym filmie w sumie grała tylko Meryl no i bardzo podobał mi się A. Baldwin, oboje grali na luzie. Ich dzieci były bardziej sztywne niż ich rodzice! Wypadli blado na tle głównej pary, grali sztucznie przez co film stracił swój urok. Martin też się nie popisał. Za to humor świetny to trzeba przyznać, uśmiałam się. W sumie nie dziwie się, że większość aktorów boi się grać ze Streep, bo wtedy naprawdę widać jakimi są aktorami ci tutaj nie wypadli najlepiej.

ciotka_Jozefina

Akurat te dzieciaki to moi zdaniem rozpieszczone bachory w Hollywood... Niestety to widac, bo zadne z nich nie jest prawdziwym aktorem, a koneksje robia swoje :/
Ja jestem tylko zawiedziona gra Martina, po nim spodziewalam sie czegos wiecej, ale i charakter jaki gral nie dal mu zbyt wielich mozliwosci niestety... Poza tym wszytsko na najwiekszym poziomie ")