Zdecydowałam się obejrzeć " It's" bo lubie Meryl S. i podobał mi się wcześniejszy z nią film "Dwoje do poprawki".
"It's" okazało się jednak bardziej skomplikowane niż myślałam :-) Reżyser namieszał w wątkach i stylach budując
dziwną farsową intrygę. Niby to nawet śmieszne, ale poszczególne elementy jakoś mało do siebie pasują i nie
współgrają. Były kilka zabawnych momentów, ale trochę się rozczarowałam. Meryl zagrała wspaniale, Alec też wyszedł
sympatycznie, reszta znośnie.
reżyser namieszał bo widocznie tak miał być nakręcony film :) najważniejsze, że z komedii nie zrobił dramatu albo innego thrillera :) według mnie film był świetny i tyle w tym temacie :)
jak dla mnie prosty, spójny przejrzysty, lekki, zabawny i bardzo życiowy, niewydumany film, który układa się jak puzzle. Nie wiem, jakie elementy Ci nie pasują do siebie, bo nie wymieniłaś. Mnie się bardzo podobał, w przeciwieństwie do 'dwoje do poprawki', któremu zabrakło polotu, lekkości i wiarygodności. Wszystko jest tam czarno białe a bohaterowie jakby z innej bajki.