PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=342997}

To skomplikowane

It's Complicated
2009
6,8 75 tys. ocen
6,8 10 1 75393
5,7 35 krytyków
To skomplikowane
powrót do forum filmu To skomplikowane

Zdecydowałam się obejrzeć " It's" bo lubie Meryl S. i podobał mi się wcześniejszy z nią film "Dwoje do poprawki".
"It's" okazało się jednak bardziej skomplikowane niż myślałam :-) Reżyser namieszał w wątkach i stylach budując
dziwną farsową intrygę. Niby to nawet śmieszne, ale poszczególne elementy jakoś mało do siebie pasują i nie
współgrają. Były kilka zabawnych momentów, ale trochę się rozczarowałam. Meryl zagrała wspaniale, Alec też wyszedł
sympatycznie, reszta znośnie.

ocenił(a) film na 10
winczenca

reżyser namieszał bo widocznie tak miał być nakręcony film :) najważniejsze, że z komedii nie zrobił dramatu albo innego thrillera :) według mnie film był świetny i tyle w tym temacie :)

ocenił(a) film na 8
winczenca

jak dla mnie prosty, spójny przejrzysty, lekki, zabawny i bardzo życiowy, niewydumany film, który układa się jak puzzle. Nie wiem, jakie elementy Ci nie pasują do siebie, bo nie wymieniłaś. Mnie się bardzo podobał, w przeciwieństwie do 'dwoje do poprawki', któremu zabrakło polotu, lekkości i wiarygodności. Wszystko jest tam czarno białe a bohaterowie jakby z innej bajki.