To znowu ty

You Again
2010
6,3 35 tys. ocen
6,3 10 1 34947
4,2 4 krytyków
To znowu ty
powrót do forum filmu To znowu ty

Widząc jaką mamy w filmie obsadę ucieszyłem się i zabrałem do oglądania. Jamie Lee Curtis i Sigourney Weaver – po takim duecie oczekiwałem dobrej zabawy na wysokim poziomie. Nie wyszło oczywiście źle, ale niedosyt, czy nawet rozczarowanie jest. W moim odczuciu 6/10, ale chyba nieco na wyrost. Niezły pomysł i dobrze zawiązana intryga na początku, niemniej koniec przesłodzony i schematyczny.
Warto zobaczyć, ale w niczym szczególnym film nie zapada w pamięć i podejrzewam, że za pół roku, zapytany, dopiero po chwili zastanowienia potwierdzę, że go oglądałem.

ocenił(a) film na 9
jabu

Ludzieeeee !!! To lekka komedia, gdyby każdy film miał mi zapadać tak głęboko w pamięć jak ty widocznie tego wymagasz to bym chyba ześwirował. To ma być miłe spędzenie 2h i film się z tego wywiązuje, wprowadza w dobry nastrój, na koniec idziesz w kime, z rana wstajesz, zaczyna sie kolejny dzien i juz o nim nie myslisz. To właśnie taki gatunek! "przesłodzony i schematyczny." ujmując to twoimi słowami.

andorek

Popieram w zupełności andorka.

użytkownik usunięty
andorek

Andorek ma rację , określiłabym ten film w ten sam sposób.Łatwy.lekki i przyjemny ,a potem długie długie nic..
Mimo wszystko cenię wypowiedz jabu.

jabu

miałam dokładnie tak samo!
Dwie słynne aktorki zachęciły mnie do "oglądnięcia" filmu.
Ogólnie, nie chce się czepiać, mila komedyjka.
Oprócz zakończenia , kurcze, aż mnie zęby rozbolały od tej dawki słodyczy...
Cieczko to przetrawić. Prawdę mówiąc wymiękłam przy pojednaniu młodszego pokolenia rywalek, Dalej nie obejrzałam, koniec znam z opowieści, hi hi
NO, ale ten gatunek filmów ma swoje prawa, "happy end konieczny jest"