Jestem świeżo po oglądnięciu i film mnie zaskoczyl. Bardzo realistyczne jak na tamte czasy efekty gore (szczególne dreszcze wzbudziła u mnie scena miażdżenia nóg brrrrr). Jedynym mankamentem jest cenzura podczas stosunków ale tylko taką wersję udało mi się zdobyć :P Chętnie obejrzałbym filmy gore o podobnej tematyce.
Oj straszne panuje zamieszanie dotyczace tych filmow;p Z tego co sie orientuje w bardzo podobnym klimacie utrzymana jest seria 'Joy Of Torture' tego samego rezysera, niestety nie mialem jej jeszcze okazji obejrzec.
Jesli chodzi ci o takie mocne, krwawe i perwersyjne horroro-dramaty, gdzie grupa ludzi trzymajacych wladze absolutna wykorzystuje ja bezgranicznie, no to moze coz filmow o II WŚ? Tu jest dosc spory wybor, np seria 'Man Behind The Sun', 'Salo', 'Gestapo's Last Orgy' - kupe jest tego. Z innej beczki to np 'Chinese Tortue Chamber Story' albo moze cos z kina kanibalistycznego Standardowy schemat to: grupa ludzi wkracza przypadkiem (albo i nie) na teren ludozercow, po czym zdani na ich łaske i niełaske zostaja zwykle poddani torturom i zjedzeni. Nie wiem czy by ci to podeszlo?
Ale od razu mowie ze ciezko bedzie znalesc film rownie mocny jak 'Shogun Sadism', niewiele tytulow moze z nim konkurowac:)
Edit: widze ze 'Cannibal Holocaust' w ulubionych, wiec troche sie pospieszylem z tym postem:)