PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11123}
7,5 22 tys. ocen
7,5 10 1 21531
7,0 14 krytyków
Tombstone
powrót do forum filmu Tombstone

Doc Holiday ...

ocenił(a) film na 10

Nareszcie porzadny nowoczesny wetern ! Znakomicie wyrezyserowany, jeszcze lepiej zagrany. Val Kilmer w szczytowej formie. Scena kiedy Doc Holiday mowi ze on nie ma przyjaciol na peczki zrywa chinski czepek kapielowy...

użytkownik usunięty
KWAHO

Doc
Dla mnie Val Kilmer za tą role powinien dostać Oscara,Nobla i Pulitzera.Genialna rola.Moja ulubiona scena to pojedynek na łacińskie paremie.

ocenił(a) film na 10

Oj zdecydowanie powinien! Też uwielbiam tą scenę, chociaż przebiła ją ta późniejsza z kubkiem :)

ocenił(a) film na 10
Desmei

Popieram, scena z kubkiem jest genialna, popłakałam się ze śmiechu.

ocenił(a) film na 10
KWAHO

nie ma co Val Kilmer zagral super cala role Doc'a Holidaya, powinien dostac za nia Oscara za role drugoplanowa. za en film ma u mnie wielki szacunek

poiuyt120

http://www.youtube.com/watch?v=b4_IgihvYDU

YouTube - Doc Holliday Vs Johnny Ringo

KWAHO

Doc Holiday niszczy.
W ogóle kiedyś D. Quaid i V. Kilmer byli świetni. Ale polecam też westerny "Jesień Rewolwerowca"(Lance Henriksen) i "Ostatni żywy bandyta"(Mickey Rourke), z tych nowszych.

ocenił(a) film na 8
KWAHO

Przyłączam się do pozytywnych opinii. Val Kilmer wymiata na całej linii. Gdybym miał wymienić ulubioną scenę z tego filmu napisałbym, wszystkie z jego udziałem.

ocenił(a) film na 10
mat3

Zgadzam się! Jego rola to perełka tego filmu!

Ja uwielbiam scenę gdy Doc gra na pianinie nokturn i oczywiscie pojedynek Doc vs Ringo :)

U mnie również Val Kilmer ma ogromny szacunek za tę rolę.

KWAHO

Dziś po raz kolejny obejrzałem ten film i mam wrażenie, że Ledger zerżnął swojego Jokera z Doca Hollidaya w wykonaniu Vala Kilmera.

ocenił(a) film na 10
Morgan_Mortimer_Graff

Wcześniej o tym nie pomyślałem ale po przeczytaniu Twojego posta i chwili zastanowienia muszę Ci przyznac rację. Podobieństwo jest uderzające.

Meloelo

Jak się na kimś wzorować, to na najlepszych:)

KWAHO

Fantastyczny western i jeszcze lepsza rola Kilmera. Szkoda tylko, że Akademia nie doceniła tego filmu. Jeden z najlepszych westernów powstałych od roku 1990. Można by go nazwać powrotem do wspaniałych korzeni tego gatunku.

ocenił(a) film na 8
KWAHO

Święta prawda. Kilmer stworzył coś naprawdę dobrego w tym filmie. Oglądam go któryś raz i za każdym razem z przyjemnością. Świetna robota!