PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479087}
6,0 115  ocen
6,0 10 1 115
Toonpur Ka Superhero
powrót do forum filmu Toonpur Ka Superhero

"Toonpur Ka Superhero" to historia rozchwytywanego aktora Adityi Kumara (w tej roli Ajay Devgan), mającego pieniądze, sławę, uroczą żonę Priyę (Kajol) zwariowaną na punkcie feng shui oraz syna (Amey Pandya) i córkę (Chinky Jaiswal). Ich życie wydaje się cukierkowe, problem w tym, że dzieci Adityego wolałyby mieć ojca, który nie jest "fałszywym bohaterem" korzystającym z pomocy dublerów. Ojciec będzie jednak miał okazję się wykazać, kiedy zostanie porwany przez bohaterów z Toonpur - ulubionej kreskówki jego dzieci - którym będzie musiał pomóc w pokonaniu jednego z animowanych czarnych charakterów... ;) Jak widać, historia jest totalnie komiksowa i to jest w niej najfajniejsze:) Podobno to pierwszy tego typu film w Bollywood - jego akcja dzieje się głównie w świecie kreskówki. I tutaj muszę przyznać, że ludzie od efektów i animacji naprawdę się popisali. Ale i sami aktorzy, także ci od dubbingu, dali z siebie wszystko. Miło zaskoczył mnie tu sam Ajay, za którym normalnie nie przepadam, a który był tutaj naprawdę przekonujący; Kajol oczywiście wciąż trzyma wysoką klasę, choć nie miała zbyt dużej roli - głównymi postaciami były jednak te kreskówkowe :P Kolejnym plusem była przyjemna muzyka, na czele z piosenką "Rubdoot". Poza tym, cóż... fabuła jest naprawdę fajna i ciekawa - to oczywiście film dla młodszej widowni, ale jak to bywa z animacjami, pewnie i starszym się spodoba (bo mnie się podobała;)) - przede wszystkim to świetna komedia!;) Na pewno warto sobie zobaczyć, żeby przekonać się, że w Bollywood robi się różne i fajne rzeczy, że to kino wciąż się rozwija. "Toonpur Ka Superhero" ma też ładne przesłanie o wyższości miłości nad nienawiścią, a podane jest w ciekawej formie i myślę, że warto, aby nie tylko dzieci wzięły je sobie do serca:) Miłego seansu!;)