PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=288207}
6,1 34 tys. ocen
6,1 10 1 33837
4,4 7 krytyków
Tower Heist: Zemsta cieciów
powrót do forum filmu Tower Heist: Zemsta cieciów

Gdybym nie obejrzała reklamy to w życiu nie wybrałabym się na ten film biorąc pod uwagę drugi człon tytułu filmu. Porażka ... kto coś takiego wymyśla ???!!!

użytkownik usunięty
megankaa

Tylko co ma polski tytul do jakosci samego filmu???

A film - wiecej niz dobry. Surowy RottenTomatoes ocenia na 70% http://www.rottentomatoes.com/m/tower_heist/

polski tytuł nie zachęca do obejrzenia tego filmu wręcz odwrotnie ;) o jakości podyskutuje z przyjemnością po obejrzeniu w/w :)

ocenił(a) film na 4
megankaa

nie zakładaj tematów które już są, bo cie z filmwebu usuną! cza uważać, patrzeć, czytać, a nie bzdury klepać...

GhostFace

Ojej i co wtedy, ma się pójść powiesić? Założyła drugi taki sam temat? Żenujące polskie tłumaczenia zasługują na nieskończoną ich ilość, może w końcu się ktoś opamięta. A Ty zamiast tu pisać głupoty, lepiej "zgłoś" i usuną może.

GhostFace

GhostFace nie klepie bzdur tylko po raz pierwszy dodałam dyskusje na tym forum ... dziękuje Ci za delekowzroczne spostrzeżenia i przysłowiowego "kopa w d..." na dzieńdobry :P

megankaa

Dzień dobry :)
Nie przejmuj się. Frustratów w naszym narodzie Ci dostatek, jak pseudo polityków ;)
Podpisuje się pod tezą: beznadziejne tłumaczenia tytułów. To już plaga (pamiętacie "Kac Vegas w Bangkoku"albo "Wirujący Sex"?)
Ciekawe, jak tłumaczone są polskie tytuły za granicą....a, zapomniałem,że nie bardzo jest co tłumaczyć, bo polska kinematografia jest jak te tłumaczenia....
Muszę przyznać, że tytuł jak i miejsce tej dyskusji średnio trafiona. Bo film dobry jest i wart dyskusji :)
Następnym razem będzie lepiej ;)

alflolek

Dzięki Ci za słowa otuchy :) przydały się dziś niezmiernie. Solennie obiecuje nie dublowanie tematów w przyszłosci. Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego ... A co tłumaczenia polskich tytułów na angielski to podane są one na rónież tu na FW. Mi jak na razie najbardziej podoba sie tłumacznie: "Nie ma mocnych" aka "Take it easy" :) Pozdrawiam wszystkich optymistycznie nastawionych do "nowych" na FW :)

megankaa

No nie masz co sie przejmowac. Ja jak pierwszy raz zostawilem komentarz to mnie nawyzywali... bo zrobilem a duzo bledow .. hahah niektorzy sa zalosni i trzeba ich zostawic w swoim bledzie. Masz cos ciekawego co kiedys znalazlem: If only closed minds came with closed mouths!! mam nadzieje ze ci sie spodoba heheh

a co do filmu.. totalna porazka. Zupelnie nie smieszny... z taka obstawa spodziewalem sie komedia lata a tu .. cos takiego... tytul polski to smiec.. ZEMSTA CIECOW.. na serio!!! najgorsze to bylo z tym samochodem... pomijajac fakt ze samochod ze szczerego zlota by sie zgiol w pol jak by do windy wpadl.. a po drugio to jak oni do cholery wyjeli ten samochod i wrzucili go do basenu w przeciuagu 30 sekund... oO pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
garfield11031989

Co do czepialstwa...
Cały drugi akapit Twojej wypowiedzi to SPOILER - raz że psujesz zabawę innym widzom (ja na filmie bawiłem się świetnie i cieszę się że Ferrari dostało całkiem sporą i udaną rólkę), a dwa takie posty moderacja ma prawo w całości usuwać (opcji częściowego usuwania niestety nikt nie przewidział). Tobie się nie podobało, nie odbieraj zabawy innym.

------------------------------------------------------------ ---------------------------------
------------------------------------------------------------ ---------------------------------
PS.
Na wypadek usunięcia oznakowana wersja wypowiedzi @Garfielda11031989:

"No nie masz co sie przejmowac. Ja jak pierwszy raz zostawilem komentarz to mnie nawyzywali... bo zrobilem a duzo bledow .. hahah niektorzy sa zalosni i trzeba ich zostawic w swoim bledzie. Masz cos ciekawego co kiedys znalazlem: If only closed minds came with closed mouths!! mam nadzieje ze ci sie spodoba heheh

a co do filmu.. totalna porazka. Zupelnie nie smieszny... z taka obstawa spodziewalem sie komedia lata a tu .. cos takiego... tytul polski to smiec.. ZEMSTA CIECOW.. na serio!!!
...:::[SPOILER ON]:::... najgorsze to bylo z tym samochodem... pomijajac fakt ze samochod ze szczerego zlota by sie zgiol w pol jak by do windy wpadl.. a po drugio to jak oni do cholery wyjeli ten samochod i wrzucili go do basenu w przeciuagu 30 sekund... oO ...:::[SPOILER OFF]:::...
pozdrawiam"

Khaosth

o matko boska zes sie czepil... tutaj daje komentarz na temat innej wypowiedzi a nie recenzje filmu .. wiec jak komus sie nie podoba to tego nie czyta...

ocenił(a) film na 9
garfield11031989

Poprawka - dałeś komentarz do wypowiedzi plus opinię ze spoilerem. Skąd miałbym wiedzieć, że mam tego nie czytać???
Wiesz, jeden gość w podobny sposób zepsuł mi seans "Innych" (też zaczął od innego tematu), a drugi zniechęcił do pójścia na "Mgłę" (chociaż nawet ze świadomością zakończenia dobrze się oglądało - teraz tylko żałuję że nie w kinie). Dlatego teraz spoilerom mówię stanowcze - NIE.

Khaosth

no moze jakos dalem niechacy spoiler , moze i masz racje sorki jesli czujesz sie w jakis sposob urazony. to nie bylo rozmyslne ze tak powiem. a niemoge tego juz zmienic niestety

ocenił(a) film na 9
garfield11031989

Spoko - ja film widziałem, ale sam przez dłuższy czas ...::[SPOILER ON]:::... byłem ciekaw co znajdą w sejfie, a potem przy rozmowie w radiowozie i przesłuchaniu gdzie ukryli samochód ...:::[SPOILER OFF]:::... Jakbym to wiedział, to raczej już bym nie oglądał tych fragmentów z takim zaintereswaniem.
Pozdrawiam.

Sorry za naskok - raz trafiłem na użytkownika który wyjawiał zakończenie filmu wszem i wobec, bo chciał innych przestrzec przed gniotem. Niechcący spoiler zdarzy się każdemu, ale tamten mnie tak zirytował że teraz cięty jestem na każdy spoiler. Jeszcze raz przepraszam.

Khaosth

niema sprawy, mi sie klucic nie chce ani tez nie mam racji wiec i powodu do drazenia tematu, niepotrzebnie pacnolem zeczywiscie dosc wazny element filmu... no nic.. tak i tak nie ma sprawy. pozdrawiam