Gdybym nie obejrzała reklamy to w życiu nie wybrałabym się na ten film biorąc pod uwagę drugi człon tytułu filmu. Porażka ... kto coś takiego wymyśla ???!!!
Tylko co ma polski tytul do jakosci samego filmu???
A film - wiecej niz dobry. Surowy RottenTomatoes ocenia na 70% http://www.rottentomatoes.com/m/tower_heist/
polski tytuł nie zachęca do obejrzenia tego filmu wręcz odwrotnie ;) o jakości podyskutuje z przyjemnością po obejrzeniu w/w :)
nie zakładaj tematów które już są, bo cie z filmwebu usuną! cza uważać, patrzeć, czytać, a nie bzdury klepać...
Ojej i co wtedy, ma się pójść powiesić? Założyła drugi taki sam temat? Żenujące polskie tłumaczenia zasługują na nieskończoną ich ilość, może w końcu się ktoś opamięta. A Ty zamiast tu pisać głupoty, lepiej "zgłoś" i usuną może.
GhostFace nie klepie bzdur tylko po raz pierwszy dodałam dyskusje na tym forum ... dziękuje Ci za delekowzroczne spostrzeżenia i przysłowiowego "kopa w d..." na dzieńdobry :P
Dzień dobry :)
Nie przejmuj się. Frustratów w naszym narodzie Ci dostatek, jak pseudo polityków ;)
Podpisuje się pod tezą: beznadziejne tłumaczenia tytułów. To już plaga (pamiętacie "Kac Vegas w Bangkoku"albo "Wirujący Sex"?)
Ciekawe, jak tłumaczone są polskie tytuły za granicą....a, zapomniałem,że nie bardzo jest co tłumaczyć, bo polska kinematografia jest jak te tłumaczenia....
Muszę przyznać, że tytuł jak i miejsce tej dyskusji średnio trafiona. Bo film dobry jest i wart dyskusji :)
Następnym razem będzie lepiej ;)
Dzięki Ci za słowa otuchy :) przydały się dziś niezmiernie. Solennie obiecuje nie dublowanie tematów w przyszłosci. Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego ... A co tłumaczenia polskich tytułów na angielski to podane są one na rónież tu na FW. Mi jak na razie najbardziej podoba sie tłumacznie: "Nie ma mocnych" aka "Take it easy" :) Pozdrawiam wszystkich optymistycznie nastawionych do "nowych" na FW :)
No nie masz co sie przejmowac. Ja jak pierwszy raz zostawilem komentarz to mnie nawyzywali... bo zrobilem a duzo bledow .. hahah niektorzy sa zalosni i trzeba ich zostawic w swoim bledzie. Masz cos ciekawego co kiedys znalazlem: If only closed minds came with closed mouths!! mam nadzieje ze ci sie spodoba heheh
a co do filmu.. totalna porazka. Zupelnie nie smieszny... z taka obstawa spodziewalem sie komedia lata a tu .. cos takiego... tytul polski to smiec.. ZEMSTA CIECOW.. na serio!!! najgorsze to bylo z tym samochodem... pomijajac fakt ze samochod ze szczerego zlota by sie zgiol w pol jak by do windy wpadl.. a po drugio to jak oni do cholery wyjeli ten samochod i wrzucili go do basenu w przeciuagu 30 sekund... oO pozdrawiam
Co do czepialstwa...
Cały drugi akapit Twojej wypowiedzi to SPOILER - raz że psujesz zabawę innym widzom (ja na filmie bawiłem się świetnie i cieszę się że Ferrari dostało całkiem sporą i udaną rólkę), a dwa takie posty moderacja ma prawo w całości usuwać (opcji częściowego usuwania niestety nikt nie przewidział). Tobie się nie podobało, nie odbieraj zabawy innym.
------------------------------------------------------------ ---------------------------------
------------------------------------------------------------ ---------------------------------
PS.
Na wypadek usunięcia oznakowana wersja wypowiedzi @Garfielda11031989:
"No nie masz co sie przejmowac. Ja jak pierwszy raz zostawilem komentarz to mnie nawyzywali... bo zrobilem a duzo bledow .. hahah niektorzy sa zalosni i trzeba ich zostawic w swoim bledzie. Masz cos ciekawego co kiedys znalazlem: If only closed minds came with closed mouths!! mam nadzieje ze ci sie spodoba heheh
a co do filmu.. totalna porazka. Zupelnie nie smieszny... z taka obstawa spodziewalem sie komedia lata a tu .. cos takiego... tytul polski to smiec.. ZEMSTA CIECOW.. na serio!!!
...:::[SPOILER ON]:::... najgorsze to bylo z tym samochodem... pomijajac fakt ze samochod ze szczerego zlota by sie zgiol w pol jak by do windy wpadl.. a po drugio to jak oni do cholery wyjeli ten samochod i wrzucili go do basenu w przeciuagu 30 sekund... oO ...:::[SPOILER OFF]:::...
pozdrawiam"
o matko boska zes sie czepil... tutaj daje komentarz na temat innej wypowiedzi a nie recenzje filmu .. wiec jak komus sie nie podoba to tego nie czyta...
Poprawka - dałeś komentarz do wypowiedzi plus opinię ze spoilerem. Skąd miałbym wiedzieć, że mam tego nie czytać???
Wiesz, jeden gość w podobny sposób zepsuł mi seans "Innych" (też zaczął od innego tematu), a drugi zniechęcił do pójścia na "Mgłę" (chociaż nawet ze świadomością zakończenia dobrze się oglądało - teraz tylko żałuję że nie w kinie). Dlatego teraz spoilerom mówię stanowcze - NIE.
no moze jakos dalem niechacy spoiler , moze i masz racje sorki jesli czujesz sie w jakis sposob urazony. to nie bylo rozmyslne ze tak powiem. a niemoge tego juz zmienic niestety
Spoko - ja film widziałem, ale sam przez dłuższy czas ...::[SPOILER ON]:::... byłem ciekaw co znajdą w sejfie, a potem przy rozmowie w radiowozie i przesłuchaniu gdzie ukryli samochód ...:::[SPOILER OFF]:::... Jakbym to wiedział, to raczej już bym nie oglądał tych fragmentów z takim zaintereswaniem.
Pozdrawiam.
Sorry za naskok - raz trafiłem na użytkownika który wyjawiał zakończenie filmu wszem i wobec, bo chciał innych przestrzec przed gniotem. Niechcący spoiler zdarzy się każdemu, ale tamten mnie tak zirytował że teraz cięty jestem na każdy spoiler. Jeszcze raz przepraszam.