Bajkę nie tylko dla dzieci. Przyjaźń to główny motyw tego filmu. Każde dziecko nauczy się z niego czym grozi bycie podstępnym i nieuczciwym. Tak poważnie to jedna z najlepszych kreacji Disneya wszechczasów. Film który ożywiło studiu Pixar okazał się nie tylko hitem kinowym, ale i arcydziełem animacji. Kto by pomyślał, że laleczki mogą tak wiele i że mogą tak rozśmieszyć publikę. Dodajmy do tego wspaniały soundtrack i dobór postaci w scenariuszu, a otrzymamy giganta filmowego który w swojej kategorii długi nie miał sobie równych.
Ocena: 8,5/10
Racja, film pokazuje przyjaźń, niezwylke pozytywna bajka. Śmieszy i chwilami wzrusza. Animacja wszechczasów!
Zgadzam się, byłem zaskoczony jak prosta, ale wartościowa jest ta opowieść. Pomimo wielu lat na karku sama jakość animacji nadal jest satysfakcjonująca. Bardzo dobra opowieść, na pewno w pełni nadaje się dla dzieci, także tych sporo starszych ;)
9/10
Mogę się tylko dołączyć do waszych wypowiedzi... 1 i 2 część to bajki mojego dzieciństwa, a Trójka nawet je pobiła co jak wiadomo jest nie lada wyczynem . Cieszę się że duże wytwórnie filmowe mogą zrobić nie tylko "dobry film" ale także taki który uczy i (w moim przekonaniu) nie jest pusty
Tak tak tak.... to ewenement, w skali świata - trzy filmy z tej samej serii i człowiek ma problem wybrać najlepszy, i to nie dlatego, że są słabe, ale, że każda zawiera swoją prawdę. Co do trójeczki to myślę, że ogólnie jest to szczyt Disneya w tej chwili.
Ten pierwszy post pisałem bo obejrzeniu jedynki, teraz już jestem po trylogii.
Dwójka jest bardzo dobra, ale to trójka ma moją nieskrywaną sympatię. W tyle lat po pierwowzorze zrobić sequel który byłby przynajmniej tak dobry jak część pierwsza, a pod pewnymi względami lepszy? Niespotykane. Jedynka i trójka są kapitalne, dołączają do Pioruna i Ratatuja i razem tworzą wąską grupę animacji komputerowych "dla dzieci" które cenię najwyżej.