PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711}
7,5 198 tys. ocen
7,5 10 1 198074
8,0 63 krytyków
Toy Story
powrót do forum filmu Toy Story

Bajkę nie tylko dla dzieci. Przyjaźń to główny motyw tego filmu. Każde dziecko nauczy się z niego czym grozi bycie podstępnym i nieuczciwym. Tak poważnie to jedna z najlepszych kreacji Disneya wszechczasów. Film który ożywiło studiu Pixar okazał się nie tylko hitem kinowym, ale i arcydziełem animacji. Kto by pomyślał, że laleczki mogą tak wiele i że mogą tak rozśmieszyć publikę. Dodajmy do tego wspaniały soundtrack i dobór postaci w scenariuszu, a otrzymamy giganta filmowego który w swojej kategorii długi nie miał sobie równych.
Ocena: 8,5/10

zwichrowaniec

Racja, film pokazuje przyjaźń, niezwylke pozytywna bajka. Śmieszy i chwilami wzrusza. Animacja wszechczasów!

ocenił(a) film na 9
wake_the_dead

Zgadzam się, byłem zaskoczony jak prosta, ale wartościowa jest ta opowieść. Pomimo wielu lat na karku sama jakość animacji nadal jest satysfakcjonująca. Bardzo dobra opowieść, na pewno w pełni nadaje się dla dzieci, także tych sporo starszych ;)
9/10

Muszrom

Mogę się tylko dołączyć do waszych wypowiedzi... 1 i 2 część to bajki mojego dzieciństwa, a Trójka nawet je pobiła co jak wiadomo jest nie lada wyczynem . Cieszę się że duże wytwórnie filmowe mogą zrobić nie tylko "dobry film" ale także taki który uczy i (w moim przekonaniu) nie jest pusty

ocenił(a) film na 8
DanteWWW

Tak tak tak.... to ewenement, w skali świata - trzy filmy z tej samej serii i człowiek ma problem wybrać najlepszy, i to nie dlatego, że są słabe, ale, że każda zawiera swoją prawdę. Co do trójeczki to myślę, że ogólnie jest to szczyt Disneya w tej chwili.

ocenił(a) film na 9
zwichrowaniec

Ten pierwszy post pisałem bo obejrzeniu jedynki, teraz już jestem po trylogii.
Dwójka jest bardzo dobra, ale to trójka ma moją nieskrywaną sympatię. W tyle lat po pierwowzorze zrobić sequel który byłby przynajmniej tak dobry jak część pierwsza, a pod pewnymi względami lepszy? Niespotykane. Jedynka i trójka są kapitalne, dołączają do Pioruna i Ratatuja i razem tworzą wąską grupę animacji komputerowych "dla dzieci" które cenię najwyżej.

ocenił(a) film na 9
zwichrowaniec

zgadzam się :) trójka to przebłysk geniuszu ;D i majstersztyk :)