PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711}
7,5 198 tys. ocen
7,5 10 1 198074
8,0 63 krytyków
Toy Story
powrót do forum filmu Toy Story

Witam, ma ktoś jakieś info o tym ile czasu renderowano ten film? Na jakich maszynach itp.
Zaciekawiło mnie to, bo film jest z 1995r., a dalej wygląda całkiem nieźle, a patrząc z perspektywy
czasu starzeje się dużo lepiej niż Shreck 1 i (szczególnie) Epoka Lodowcowa 1 - w której jest
badzo "pusto".

ocenił(a) film na 7
P10T333R

Pierwszy film w 3d więc trzeba mieć trochę dystansu.Fakt jak się patrzy na grafikę to wygląda gorzej niż u Shreka1 czy Epoki Lodowcowej,ale Ci od Toy Story mieli gorzej,bo oni jak już pisałem pierwszy raz robili cały film w 3d jako pierwsi.

ViAiPi

Proszę, przeczytaj jeszcze raz bardzo uważnie to co napisałem.

ocenił(a) film na 7
P10T333R

Wiem,zapomniałem napisać.Wiem że renderowali od 89,czyli 6 lat.Sprzętów nie znam,ale wystarczy pomyśleć jakie były wtedy komputery i podobne były tamte maszyny ;)

P10T333R

http://www.youtube.com/watch?v=rdmTXc9bpiU 4:40

rufi9

Dzięki, zaspokoiło to moją ciekawość i wzbogaciło wiedzę, bo nigdy wcześniej nie słyszałem o farmach renderujących.

użytkownik usunięty
P10T333R

Mogliby powiedzieć więcej o krótkometrażówce Tin Toy robionej w 1988, to dość imponujące, jaki postęp zrobiła animacja komputerowa w 3 lata (skoro Toy Story robione było 4 lata) :)

Mi się przypomniał teledysk Dire Straits ''Money for nothing'' z 1987 , który był robiony za pomocą grafiki wektorowej.