PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711}
7,5 198 tys. ocen
7,5 10 1 198074
8,0 63 krytyków
Toy Story
powrót do forum filmu Toy Story

premiera: 5 lutego 2010 (Polska) 19 listopada 1995 (świat)

niemożliwe, że premiera tego filmu w polsce odbyła się prawie 15 lat po premierze światowej. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
without_me

Cześć,
już wyjaśniam o co chodzi. Premiera w Polsce była bodajże na początku 1996 tylko ona była w 2D. Wznowienie w 2010 roku w 3D. Filmweb zmienił premierę na aktualniejszą w 2010 roku bo film zmienili na 3D. A portal podaje aktualną premierę nie ważne czy 2D czy w 3D. Mam nadzieję, że pomogłam, pozdrawiam

martynagawlak1

a dzięki. myślałam, że to jakaś nowa część a nie tylko "podrasowane" toy story sprzed 15 lat. pozdrawiam

martynagawlak1

No spoko, tyle że w Stanach, czy też na świecie nie wyszło w 3D w 1995. To tak, jakby premierę Herkulesa (Hercules: The Legendary Journeys) z Kevinem Sorbo ustawić na 2012, bo przecież dopiero teraz jest premiera we free tv, czyli na TVP 2, bo dawniej było na Polsacie, przecież. A teraz jest nowy lektor, kiedyś był Tomasz Knapik. Czy nowy lektor to taki sam wypas, jak 3D? Bo moim zdaniem tak (chociaż czytając przynudza) i twierdzę, iż powinni zmienić premierę. Trzeba być konsekwentnym, kurczę!

A tak na poważnie, to po kiego grzyba zmieniacie te daty? To samo w Star Warsach... Zróbcie jakąś podstronę w filmach odświeżanych na 3D.