7,3 32 tys. ocen
7,3 10 1 31672
7,1 17 krytyków
Traffic
powrót do forum filmu Traffic

chciałabym skomentować fabułę, ale nie potrafię, wątków było tyle, że żaden nie utkwił mi w pamięci, podobały mi się jednak bardzo zdjęcia i sam montaż, był po prostu świetny, nie ratuje jednak tyłka przed bólem, nie wiem, może to wina foteli, film jest może nawet ciekawy, ale o czym? o walce z narkotykami? o jej bezsilności? czy może o stanach zjednoczonych, czy on w ogóle o czymś mówi, tak, tak, przedstawia problem, no i ?
może ja za dużo wymagam od amerykańskiego kina

A mżoe za dużo wymagasz od siebie...
Czegos tu niie rozumiem.. Jak w Ameryce kręci się Rambo, Speed, Die Hard czy Mision: Imposible to wszyscy krytykują że to sama akcja, że masówka, że fabuła przewidywalna, że nic taki film nie przekazuje itp. itd. A gdy nagle ktoś zrobi film bez szybkiej akcji, z jakimś przesłaniem, wprowadzi więcej niż dwa wątki i każe przesiedzieć 2,5 godziny w kinie to się okazuje, że też źle :(
Jak by był jeden wątek, film trwałby 90min i ciągle coś by się działo to coś utkwiłoby w Twojej pamięci... ale czy to byłby dobry film?

ocenił(a) film na 6
Draco

Ja też widziałem i chyba nie qmam :(
WYBRAŁEM SIĘ NA FILM ......
skuszony obsadą, niby dobrym tematem no i chyba reklamą.
Siedziałem wygodnie w fotelu i zastanawiałem sie o co w tym chodzi?
-nie wiem do tej pory.
Fakt zdjecia i gra aktorów stoi w tym filmie na wysokim poziomie, ale co ma wnieść ten film? Czego mam sie dowiedzieć, nauczyć dzieki temu filmowi to nie wiem :(