Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118096
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

Chyba w "Na wspólnej" więcej się dzieje niż w tym badziewiu.

ocenił(a) film na 7
robasyzol

czyli jak nie ma akcji mordobicia itd to znaczy ze slaby?

ocenił(a) film na 8
gok_U

Shhh, nie wysilaj się. Gość nie zrozumie, że film jest zwiastunem transhumanistycznej jutrzenki, nie zrozumie że pokazane w filmie "efekty specjalne" pokazują nie fikcję, a obecnie realnie rozwijane technologie. Tacy ludzie jak on zapewne sądzą, że na Marsa polecimy za 400 lat, zaś nowy model telefonu to dla niego wystarczająca doza "rozwoju cywilizacyjnego".

ocenił(a) film na 7
Oriflamme

masz rację, film pokazuje jak nasza w sumie najbliższa przyszłość może wyglądać. Już teraz jesteśmy podłączeni do maszyn. Spróbuj żyć bez telefonu, komputera czy portalu społecznościowego. Dla niektórych to niemożliwe. Dzisiaj real jest jedynie wymuszonym przerywnikiem w życiu wirtualnym, Co będzie za kilka lat? Mam nadzieję, że nie będziemy podłączeni do maszyny w bardziej ingerencyjny sposób

ocenił(a) film na 6
Oriflamme

Nie mam nic przeciwko takiemu optymistycznemu myśleniu :D ale z drugiej strony zachowując chłodną kalkulacje : dużo bliżej Masz księżyc o którego kolonizacji słyszę odkąd się urodziłem i który znudził się ludziom w latach 70'ych :/ Sądze że wszystkim niestety rządzi pieniądz , gdyby curiosity znalazł na marsie złote góry to już byśmy tam byli , a tak może będziemy za naście/dziesiąt lat , a może nigdy

ocenił(a) film na 8
ROBERTHUNT

Ja przypomnę, że Mars One zakłada pierwszą kolonię w roku 2023. Trwają przygotowania, szkolenie załogi, zdobywanie odpowiedniego sprzętu itd. W takich sprawach liczenie na państwa nie ma sensu. Główny przełom obecnie dokonuje się dzięki prywatnym firmom. Upload świadomości na sztuczny nośnik też już jest rozwijany, taki chociażby 2045 Initiative. Jesteśmy bliżej przyszłości niż wielu by się wydawało. Postęp przyśpiesza, a nie zwalnia.

ocenił(a) film na 6
Oriflamme

Jeśli uważasz że postęp technologiczny przyspiesza to powiedz mi jakie mamy wynalazki 21'go wieku w porównaniu z wiekiem 20'tym , akcelerator cząstek , grafenowe procesory ? chmm... (nawet wahadłowce wycofano i brak zastępstwa ) "chłodna kalkulacja" Upload świadomości na sztuczny nośnik jest rozwijany... ? ciekawe skoro do tej pory niewiemy do końca jak działa ludzki mózg
( mamy komputer z super procesorem ale bez złącza USB ) Nie twierdzę że postęp technologiczny zwalnia ale być może zmierza w złym kierunku skoro główna część "zasobów" technologicznych jest dzisiaj wykorzystywana na stworzenie coraz lepszego smartfona . polecam film http://www.filmweb.pl/Idiokracja

ocenił(a) film na 2
gok_U

Jeżeli dla Ciebie akcja = mordobicie, to sorry. Nie musi być mordobicia żeby zainteresować widza, a w tym filmie nie było dla mnie nic interesującego, tyle.

użytkownik usunięty
robasyzol

Ocena 2/10 BO SIĘ MAŁO DZIAŁO...

Szacunek.

ocenił(a) film na 2
robasyzol

A nie mówiłem? Film dla jajogłowych na DKF! Nuda.

ocenił(a) film na 2
robasyzol

Ten film smierdzi gównem i aids jest żenujacy nudny beznadziejnie zagrany i nielogiczny.Temat poruszany wielokrotnie w literaturze filmach a nawet grach tu spłaszczony do granic mozliwości do tego absolutnie kretyński watek miłości głownych bohaterów juz nie mówiąc o chyba njagorzej zagranej postaci żeńskiej w tym roku . Małgorzata socha albo ta co grała Majke na tefałnie to przy Rebece Hall genialne aktorki.Podsumowójąc Dżony Depp w gówno wdepp