Widać, że scenarzysta znał się na nauce, a szczególnie na fizyce teoretycznej. Większość aspektów
poruszonych w filmie takie jak nanoboty, komputery kwantowe, komórki macierzyste, sterowanie
myślami człowieka czy mapowanie mózgu to technologie obecnie rozwijane, choć może to się
wydać nieprawdopodobne. Zdziwiłem się, jak zobaczyłem ocenę 6,6 bo dla mnie film zasługuje na
11 w 10cio stopniowej skali ;) Rozumiem, że nie wszystkim temat może podejść do gustu, jednak
film pomijając tematykę jest na prawdę bardzo zaskakujący, zastanawiający i aż żałowałem, że się
kończy.
Dla mnie, jako dla fana technologii i już niedługo robotyka film to istna perełka, POLECAM!
Dokładnie! Ten film to taki fabularny przegląd technologii XXI wieku, która całkowicie zrewolucjonizuje nasze doktryny ekonomiczne, nasze społeczeństwo i sposób myślenia. Film przy okazji zawiera wiele punktów wspólnych z transhumanizmem, który coraz bardziej zdobywa popularność na świecie.
Pełna zgodność! Co prawda jest tam kilka niedorzecznych momentów... ale... rzeczywiście film porusza aktualnie rozwijane kierunki w nauce. Szkoda tylko, że nieco straszy ludzi przed tym, co nowe.
Dokładnie. Super film jeśli chodzi o kwestię naukową. Bardzo interesujące i trochę przerażające ;). Jednak uważam, że wątek miłosny poszedł nieco za daleko, zwłaszcza zakończenie. Do bólu Hollywoodzkie, ale chyba o to chodziło. Osobiście liczyłam na nieco inny bieg wydarzeń, ale nie jest źle. Fanom podobnych klimatów na pewno przypadnie do gustu.