Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118089
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

Pomysł

ocenił(a) film na 5

na film ciekawy, ale wykonanie...niestety takie sobie, mimo gwiazdorskiej obsady film strasznie się wlecze, początek był obiecujący, ale im dalej tym gorzej, brakowało napięcia, dramaturgii, wiele scen było przegadanych, liczyłem na znacznie lepsze kino

LucasLang

Miałam dokładnie takie same odczucia. Flaki z olejem, choć pomysł mógł być znacznie ciekawiej wykorzystany.

ocenił(a) film na 5
LucasLang

mam podobnie, od momentu powstania tego centrum pod ziemią, wieje nudą, miałam nadzieje na mocne wrażenia, coś jak Matrix, a tu takie niemiłe zaskoczenie.....

ocenił(a) film na 5
LucasLang

również się pod tym podpisuję. Film nie wywołuje żadnych emocji, a to w filmie który stawia przede wszystkim na wybory natury etycznej i moralnej chyba powinno być najważniejsze. Nic nie poczułem przez te kilkadziesiąt minut ;/

ocenił(a) film na 5
LucasLang

Nie pamiętam niestety tytułu, ale jest film o podobnej fabule, gdzie żona po śmierci męża rozmawia z komputerem - z botem (wgrywa do niego wszystkie rozmowy przeprowadzone z mężem w necie), a na końcu wgrywa tę sztuczną inteligencję do robota.

ocenił(a) film na 5
koko_szanel

Nie wiem jaki to film, ale może go poszukam w necie

użytkownik usunięty
LucasLang

Podobne wrażenie. Dobry pomysł ale źle przedstawiony. Przede wszystkim nie w kontekście miłości ale bardziej jako problem globalny miałem nadzieję zobaczyć ten film. Lipa, gwiazdorska obsada nie pomogła.