czy możecie polecić coś podobnego do tego? Ostatnio cyztałam fragment książki też z wątkiem Japonii i paranornmalnych zjawisk „ Troje” S.Lotz i spodobała mi sie bardzo i szukam filmow o podobnym motywie.
Jeśli chodzi o transhumanizm to Dukaj trochę tego pisze, np Extensa czy Perfekcyjna Niedoskonalość, jest też przez chwilę w Lodziew poza tym Cząstki Elementarne Houellebecq'a
Bardzo polecam książkę "Podzieleni" Shustermana. Czytając ją i oglądając "Transcendencję" miałam podobne odczucia (i ciarki na plecach). Książka nie jest typowo młodzieżowa, ale trochę kiepsko przetłumaczono ją na polski. Jeśli jesteś w stanie, to czytaj w oryginale - tytuł to "Unwind".
Z dobrych książek na temat transhumanizmu i Osobliwości polecam "Accelerando" Ch. Strossa, "Miasto Permutacji" i "Kwarantannę" Grega Egana :)
No i oczywiście "Singularity Is Near" R. Kurzweila, ale to już z popularnonaukowych.
mi się ten film skojarzył odrobinę z anime Psycho-Pass, więc jeśli ktoś lubi tego typu produkcje to może spróbować
Niedawno czytałem książkę BLACK OUT autor Andreas Eschbach o organizacji która za pomocą implantów łączą się z internetem uzyskując wspólną świadomość.I o ludziach którzy chcą ich powstrzymać ale muszą ukrywać się po lasach poza systemem.Polecam.