Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118096
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

czy możecie polecić coś podobnego do tego? Ostatnio cyztałam fragment książki też z wątkiem Japonii i paranornmalnych zjawisk „ Troje” S.Lotz i spodobała mi sie bardzo i szukam filmow o podobnym motywie.

ocenił(a) film na 5
izgra

Jeśli chodzi o transhumanizm to Dukaj trochę tego pisze, np Extensa czy Perfekcyjna Niedoskonalość, jest też przez chwilę w Lodziew poza tym Cząstki Elementarne Houellebecq'a

JohnG_filmweb

ok sprawdze dziękuje :)

ocenił(a) film na 7
izgra

Bardzo polecam książkę "Podzieleni" Shustermana. Czytając ją i oglądając "Transcendencję" miałam podobne odczucia (i ciarki na plecach). Książka nie jest typowo młodzieżowa, ale trochę kiepsko przetłumaczono ją na polski. Jeśli jesteś w stanie, to czytaj w oryginale - tytuł to "Unwind".

ocenił(a) film na 10
izgra

Z dobrych książek na temat transhumanizmu i Osobliwości polecam "Accelerando" Ch. Strossa, "Miasto Permutacji" i "Kwarantannę" Grega Egana :)

ocenił(a) film na 10
izgra

No i oczywiście "Singularity Is Near" R. Kurzweila, ale to już z popularnonaukowych.

ocenił(a) film na 8
izgra

mi się ten film skojarzył odrobinę z anime Psycho-Pass, więc jeśli ktoś lubi tego typu produkcje to może spróbować

ocenił(a) film na 7
izgra

Niedawno czytałem książkę BLACK OUT autor Andreas Eschbach o organizacji która za pomocą implantów łączą się z internetem uzyskując wspólną świadomość.I o ludziach którzy chcą ich powstrzymać ale muszą ukrywać się po lasach poza systemem.Polecam.

ocenił(a) film na 8
izgra

The Machine (2013)

izgra

Serial Revolution