PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=790781}

Transformers: Przebudzenie bestii

Transformers: Rise of the Beasts
2023
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 15750
4,4 23 krytyków
Transformers: Przebudzenie bestii
powrót do forum filmu Transformers: Przebudzenie bestii

aha

ocenił(a) film na 7

Tylko ja widze spora inspiracje Eternelsami od marvela?

ocenił(a) film na 7
kubalbz

W jakim sensie?

ocenił(a) film na 7
Ksawery_Janowski

Podoblizna tego duzego transformersa (nie pamietam jak sie nazywa) do Celestialsa, zywi sie planetami, kadr rozmowy nawet podobny do tych z filmu Eternals i jeszcze te zwierzece transformersy, ktore od dawna istnieja i zamieszkuja planety aby rozwijac na nich cywilizacje.

ocenił(a) film na 7
kubalbz

Ok, ale akurat Celestiale nie żywili się planetami, a u Unicrona to jest z tego co wiem klasyka więc to po prostu była zaadaptowanie jego postaci, niż inspiracja Eternalsami

ocenił(a) film na 7
Ksawery_Janowski

tak, z tymi planetami chodzilo mi ze niszczone one sa one w calosci w jakims celu aby zwiekszyc moc. Ale film byl ok nie przeszkadzalo mi to podczas ogladania, po prostu zauwazylem ze bylo to dosc podobne i chcialem zobaczyc czy tylko ja.

ocenił(a) film na 5
kubalbz

tak jakby eternalsi byli jakimś wzorcem do czegokolwiek, oni wszyscy kopiuję się nawzajem bez przerwy, marvel nic nowego nie wymyśla tylko ma większą finansowo siłę dotarcia do ludzi

ocenił(a) film na 7
dubbelvla

No akurat pierwsi celestialsi pojawili sie w 1976 roku

ocenił(a) film na 5
kubalbz

słowo/wyraz "celestial" nie zostało wymyślone przez marvela, jeśli chodzi o charakterystykę "postaci" to jest krzyżówka pomysłów ze sci-fi i innych gatunków