Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

9/10

użytkownik usunięty

jak dla mnie,bardzo fajny i nienaciągany,dobry wstęp dla nowej trylogii
Plusy:
-bardzo dobra rola Wahlberga,myślałem że się nie wczuje w TF a jednak :) no i Peltz to niezła
laska :P
-fajny motyw ze Stwórcami
-Wygląd Autobotów i efekty specjalne epickie
-soundtrack jak zwykle genialny
Minusy
-śmierć Ratcheta-jak dla mnie nie powinni go uśmiercać,zawsze przyda się ktoś ze starej ekipy
oprócz Bee i Optimusa
-dziwny Galvatron-jakim cudem rozesłam te wirusy do nowych Transformerów,skoro nie zył?I
ogólnie była to jedna długa zapowiedź kolejnej części,gdzie głowę dam on będzie głównym
czarnym charakterem
-trochę mało Bumblebee-zawsze był na pierwszym planie,a tu był jedynie tłem,o dziwo z
poprzednich części mi się nie przejadł :P
-Dinoboty nie gadają...
Do plusów jeszcze Lockdown-spodobał mi się,szkoda tylko że zginął,mi się przejadl Megatron
no ale dobra :P

ocenił(a) film na 5

Gdy tworzyli roboty wzięli informacje z głowy Megatrona, a ten zawładnął systemem i zbudował sobie galvatrona pod własne standardy. Dlatego ten szef tak krzyczał na naukowców że miała być głowa Optimusa i co to za dziura. Tak mniemam.

użytkownik usunięty

Zgadzam się do śmierci Ratcheta. Mogli go nie zabijać. Jedyny Autobot oprócz Optimusa i Bee z transformers 1. Najpierw śmierć Ironhide w transformers 3 a teraz śmierć Ratcheta w transformers 4

Ja tam nie uważam że Ratchet powinien zostać tylko dlatego że był z starej ekipy ale powinien zostać dlatego że przydał by się Autobotom medyk.

ocenił(a) film na 10

A ja mam takie małe ale. W scenie gdzie Rachet ginie widać jak Lockdown wyrywa mu iskrę i zabiera ze sobą. Później gdy Cade rozmawia z Optimusem w szopie pada dialog o tym, że Prime miał pocisk w silniku a ten odpowiada właśnie, iż jest to iskra która trzyma ich przy życiu oraz zachowuje wspomnienia transformerów. I tu pytanie bo nie widzieliśmy co dokładnie staje się z resztą statku Lockdowna po finałowej bitwie czy możliwe jest, że Rachet powróci? A może to owi stwórcy go przywrócą do życia.

użytkownik usunięty
_WILIAM_

To niemozliwe..... ;(. Przeciez jego ciało zostało zniszczone i pewnie ludzie wzieli jego czesci by zbudowac nowe roboty. Nawet jego głowa została zniszczona przez ludzi w jednej scenie jak niszczyli jego głowe w laboratorium. Watpie zeby tworcy zainteresowali sie medykiem Ratchetem.

ocenił(a) film na 10
_WILIAM_

Też miałam takie wrażenie podczas oglądania filmu, że wykorzystają jakoś tę iskrę i Ratchet powróci. Teraz sądzę jednak, że Lockdown zabrał ją jako trofeum. Nie mniej jednak chciałabym jeszcze zobaczyć Ratcheta, bo był jednym z moich ulubionych Transformerów.

użytkownik usunięty
Mirage0501

szczerze to nie sądzę,żeby powrócił...podobna sprawa z Ironhide,też mógłby wrócić ale nie żyje,i nie sądzę żeby Ratchet wrócił...a szkoda,był jedną z moich ulubionych postaci

ocenił(a) film na 10

Ironhide został postrzelony przez Sentinela a jego działo rozkładało metal z którego były zrobione transformersy i praktycznie cała jego głowa oraz korpus się rozpadły.

użytkownik usunięty
_WILIAM_

wiem,tylko chodzi mi o sens,skoro Ironhide nie powróci(podobnie jak Ratchet miał zniszczone ciało) to i Ratchet też raczej nie powróci,to moje rozumowanie...zresztą teraz nie widzę sensu powrotu Ratcheta,to byłoby już niepotrzebne...

ocenił(a) film na 10

Tylko, że mamy "stwórców" dla których pracował Lockdown zdobywając coraz to groźniejsze i unikalne twory z całego świata a jeśli mowa tu o Alpha Q co myślę może być ciekawe to wszystko jest możliwe. Chyba, że przerzucą się jakoś na Primusa lub Unicorna ale dla nich przywracanie do życia to też nie problem.

użytkownik usunięty

dinoboty gadają (może jedynie grimlock bo tylko go słyszałam)