Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

... że to inteligentnie zaplanowany atak na nasze umysły, które miały eksplodować razem ze
wszystkim na ekranie?

ocenił(a) film na 7
Sebu_BGZ

A czego się spodziewałeś po filmie sf? :p

anius90

Yyy fajnej przygody z dobrą fabułą i brakiem przerostu formy nad treścią i czerpaniem garściami z komiksowego pierwowzoru który stał się z pewnych powodów klasową marką, a nie robienie z tego durnej sieczki na poziomie sharknado z lepszymi efektami.

ocenił(a) film na 2
anius90

Nie obrażaj gatunku sf. Film się kupy nie trzymał, na przykład bardzo długi pościg za optimusem, który nagle się kończy, nie wiadomo jak i dlaczego uciekli.

ocenił(a) film na 5
Sebu_BGZ

oglądając ten film miałem wrażenie że ktoś wymyślił sobie sceny akcji a następnie dopasował do nich fabułę...

ocenił(a) film na 5
Sebu_BGZ

Przecież efekty specjalne były tak drogie, że scenariusz musiał napisać pies Bay'a.

ocenił(a) film na 7
MrInsane

Film sf musi mieć przede wszystkim efekty specjalne. Ten gatunek jest po to, żeby człowiek oglądając film powiedział: Łooo ale to dobre było! I ja właśnie taką frazę wypowiedziałam więc dla mnie jest spoko :P

ocenił(a) film na 3
anius90

Jest dużo filmów sf, które obalają Twoja tezę. Obejrzyj choćby Gattacę to może zmienisz zdanie. Dobry film sf wcale nie potrzebuje efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 7
mrpablo

Ale nie zaprzeczysz, że efekty specjalne dodają filmowi sf nadnaturalności (jeżeli w ogóle jest takie słowo :p). A o to chyba w tym gatunku chodzi. Żeby pokazać coś co tak naprawdę nigdy nie ma prawa się zdarzyć. A im lepsze efekty specjalne tym lepsza atmosfera filmu.

ocenił(a) film na 1
anius90

Błagam nie ośmieszaj się dalej...
s-f musi mieć przede wszystkim efekty specjalne? Może z punktu widzenia dziecka. Tak jak każdy film, s-f musi mieć przede wszystkim FABUŁĘ...

Ale przynajmniej obrazuje to fanów filmu. Po co komu fabuła, po co komu dialogi, po co aktorzy. Ważne, żeby wybuchów było dużo...

ocenił(a) film na 7
Dealric

Jakbym chciała dobrą fabułę i grę aktorską na miarę Oscara to bym obejrzała thriller albo dramat. Obejrzałam Transformers, bo się dobrze naparzają tam i o to chodzi!

ocenił(a) film na 3
anius90

Właśnie przez takich ludzi jak ty, kino rozrywkowe jest coraz gorsze.

anius90

Każdy film (niekoniecznie SF) musi mieć przede wszystkim pieprzony scenariusz. Transformersom go brak.

ocenił(a) film na 7
DramaticBrony

Heh. No zgodzę się, że fabuła to dopracowana nie jest :D ale niestety nie ma teraz filmu sf, który by miał dobrą fabułę. A skoro nie ma co się lubi to się lubi co się ma :p

ocenił(a) film na 1
anius90

Tylko, że ponownie ci powiem, że nie jest to prawda...