Proszę was o radę ;d
Zawszę chodzimy albo do cinema city albo multikin
Teraz bardzo bym chciał zobaczyć T4 z jak najlepszymi efektami "wybrać się do imax" ?? tylko że
do katowic mam prawie 1/h drogi :(
No i sam nie wiem czy warto ? , był by to mój pierwszy raz , tylko nie wie czy jak większość mówi
czy efekty , różnica jest aż tak ogromna ? od pozostałych kin ?
Proszę o radę :( , dzięki
mam podobną sytuację, do Imax'a mam 120km... i nie wiem czy tam się wybrać czy iść do Heliosa... z tego co można zauwarzyć efekty są mistrzowskie, dużo czytam i interesuję się tym filmem, poczytałem też dużo o Imaxie bo nigdy nie byłem i szczerze mówiąć jestem nakręcony na maxa żeby się wybrać, ale jednak jest kawał
Chociaż mam parę kin pod domem, to raz na jakiś czas lubię wyskoczyć do IMAXu, dla efektów właśnie ale ziomek - Transormery? :D Serio?:D
Ja w IMAXIE ostatnio widziałem "Grawitację" - film stworzony do oglądania na ekranach typu IMAX, a nie jakieś Transformery :) ale to oczywiście moja opinia ;]
Ja poczekam aż film znajdzie się w dystrybucji i wtedy go sobie obejrzę - lata temu obejrzałem w kinie pierwszą część tego shitu i obiecałem sobie, że więcej nie popełnię tego błędu :)
Widać, że producentom zależy na zyskach z tej "nowej" serii o transormerach - Optimus Prime stoi pod Centralnym i zerka na plakaty na mieście, które niestety wyglądają tak samo - są rozstawione co kilkadziesiąt metrów od siebie ;]
Myślę, że raczej każdemu zależy na zyskach, żeby móc dalej działać. To jest biznes, a pieniądze są jak krew. To musi ciągle krążyć i zasilać.
Zgadza się, ale bardziej chodziło mi o to, że nie było aż takiej promocji przy premierach poprzednich części Transformersów - to nowa seria, w którą Hasbro wpompowało mnóstwo forsy, która musi się zwrócić - it's buissnes, baby :] Co nie zmienia faktu, że te filmy to dalej shit na product placement i pokazanie dobrych dup z Choliłódó ;]
Zwykle sale kinowe w Cinema City czy Multikino to przy Imax jest nic :)
Wybierzcie się ,a nie pożałujecie :)
Ja chodziłem do CC albo do Multikina ale poszedłem na Gravity do IMAXu i cóż...
Przed filmem masz spoty w IMAXIe i jedno zdanie idealnie oddaje moje odczucia odnośnie IMAXu - "Watch a movie, or be a part of one".
Jakbym mógł oglądałbym wszystko co ma fajne efekty w IMAX, ale Multikino bardziej "pod nosem".
Ryk czy finałowe walki w Godzilli, efekty z 300 czy Grawitacja - to jest inny poziom (no może nie aż tak bardzo, ale ogrom tego ekranu świeeetnie potęguje efekty + świetna jakość)
Sprawdźcie sobie, warto raz zaryzykować. Jak się nie spodoba to zostaniecie przy CC/Multi.
Warto ,zapewniam :)
Lepiej wybrać rzędy w 3/4 sali albo nawet wyżej.
Jeżdżę do IMAX na filmy Marvela i Transformersy. Sam efekt 3D, nagłośnienie i wrażenia jest bez porównania z zwykłymi kinami.
Jeden minus IMAX... jak pojedziecie i zobaczycie, to zwykłe kino wam się nudzić będzie, a efekt 3D wyda bardzo płaski :P :)
Zabierałem kilka razy znajomych co nie byli wcześniej i każdy był w szoku :D
Odliczanie w IMAX: https://www.youtube.com/watch?v=sNk0CA0o8zA - po nim znajomi już wiedzą, z czym mają do czynienia.
Ja akurat mam 50km ale to nieważne :)
POLECAM z całego serca!
Tamto odlicznie było z Godzilli. Tutaj oryginał: https://www.youtube.com/watch?v=r3s5o0lBhY0
Jeśli Transformersi to tylko IMAX! Filmów z genialnym 3d jest pewnie raptem kilka :) a Transi sa na pewno jednym z nich :)
Pamiętam, jak przy okazji Avatara odradzano Imax w Warszawie z powodu gorszej (!) jakości obrazu niż w tradycyjnych kinach z projektorami cyfrowymi. Był tam (a może jest nadal) projektor analogowy, rzucający obraz z taśmy filmowej. Zatem w przeciwieństwie do projektora cyfrowego, obraz cyfrowy musi być najpierw naświetlony na taśmie, by zostać potem wyświetlony podczas seansu. Ktoś coś wie na ten temat?
witam jeszcze raz, jednak zdecydowalem sie jechac te 130 km do Imaxa, ale najpierw male pytanko, zrobilem rezerwacje na film w poznan plaza, na wersje dubbing (bo jade z dziecmi) 3d DMR.... ale widze ze jest tez wersja transformers 3d dubbing... czym to sie rozni? co tak naprawde lepiej wybrac, poczytalem o tym troche ale nikt jasno nie odpowiedzial