PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102553
3,2 27 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Proszę was o radę ;d

Zawszę chodzimy albo do cinema city albo multikin
Teraz bardzo bym chciał zobaczyć T4 z jak najlepszymi efektami "wybrać się do imax" ?? tylko że
do katowic mam prawie 1/h drogi :(

No i sam nie wiem czy warto ? , był by to mój pierwszy raz , tylko nie wie czy jak większość mówi
czy efekty , różnica jest aż tak ogromna ? od pozostałych kin ?

Proszę o radę :( , dzięki

nea_filmweb

mam podobną sytuację, do Imax'a mam 120km... i nie wiem czy tam się wybrać czy iść do Heliosa... z tego co można zauwarzyć efekty są mistrzowskie, dużo czytam i interesuję się tym filmem, poczytałem też dużo o Imaxie bo nigdy nie byłem i szczerze mówiąć jestem nakręcony na maxa żeby się wybrać, ale jednak jest kawał

ocenił(a) film na 5
haaenes

Chociaż mam parę kin pod domem, to raz na jakiś czas lubię wyskoczyć do IMAXu, dla efektów właśnie ale ziomek - Transormery? :D Serio?:D

Ja w IMAXIE ostatnio widziałem "Grawitację" - film stworzony do oglądania na ekranach typu IMAX, a nie jakieś Transformery :) ale to oczywiście moja opinia ;]

Ja poczekam aż film znajdzie się w dystrybucji i wtedy go sobie obejrzę - lata temu obejrzałem w kinie pierwszą część tego shitu i obiecałem sobie, że więcej nie popełnię tego błędu :)

ocenił(a) film na 9
Einshaew

Transformers też jest w technologii IMAX. Sami film to już kwestia gustu.

ocenił(a) film na 5
rafaelsaures

Widać, że producentom zależy na zyskach z tej "nowej" serii o transormerach - Optimus Prime stoi pod Centralnym i zerka na plakaty na mieście, które niestety wyglądają tak samo - są rozstawione co kilkadziesiąt metrów od siebie ;]

ocenił(a) film na 9
Einshaew

Myślę, że raczej każdemu zależy na zyskach, żeby móc dalej działać. To jest biznes, a pieniądze są jak krew. To musi ciągle krążyć i zasilać.

ocenił(a) film na 5
rafaelsaures

Zgadza się, ale bardziej chodziło mi o to, że nie było aż takiej promocji przy premierach poprzednich części Transformersów - to nowa seria, w którą Hasbro wpompowało mnóstwo forsy, która musi się zwrócić - it's buissnes, baby :] Co nie zmienia faktu, że te filmy to dalej shit na product placement i pokazanie dobrych dup z Choliłódó ;]

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

Zwykle sale kinowe w Cinema City czy Multikino to przy Imax jest nic :)

Wybierzcie się ,a nie pożałujecie :)

ocenił(a) film na 6
nea_filmweb

Ja chodziłem do CC albo do Multikina ale poszedłem na Gravity do IMAXu i cóż...

Przed filmem masz spoty w IMAXIe i jedno zdanie idealnie oddaje moje odczucia odnośnie IMAXu - "Watch a movie, or be a part of one".

Jakbym mógł oglądałbym wszystko co ma fajne efekty w IMAX, ale Multikino bardziej "pod nosem".
Ryk czy finałowe walki w Godzilli, efekty z 300 czy Grawitacja - to jest inny poziom (no może nie aż tak bardzo, ale ogrom tego ekranu świeeetnie potęguje efekty + świetna jakość)

Sprawdźcie sobie, warto raz zaryzykować. Jak się nie spodoba to zostaniecie przy CC/Multi.
Warto ,zapewniam :)

Lepiej wybrać rzędy w 3/4 sali albo nawet wyżej.

ocenił(a) film na 9
nea_filmweb

Jeżdżę do IMAX na filmy Marvela i Transformersy. Sam efekt 3D, nagłośnienie i wrażenia jest bez porównania z zwykłymi kinami.
Jeden minus IMAX... jak pojedziecie i zobaczycie, to zwykłe kino wam się nudzić będzie, a efekt 3D wyda bardzo płaski :P :)
Zabierałem kilka razy znajomych co nie byli wcześniej i każdy był w szoku :D

Odliczanie w IMAX: https://www.youtube.com/watch?v=sNk0CA0o8zA - po nim znajomi już wiedzą, z czym mają do czynienia.

Ja akurat mam 50km ale to nieważne :)

POLECAM z całego serca!

ocenił(a) film na 9
rafaelsaures

Tamto odlicznie było z Godzilli. Tutaj oryginał: https://www.youtube.com/watch?v=r3s5o0lBhY0

ocenił(a) film na 5
rafaelsaures

szkoda ze nie ma wiecej takich stuningowanych odliczan.

ocenił(a) film na 7
rafaelsaures

No to podjąłem decyzję , jade na imax , dzięki ! :)

nea_filmweb

Jeśli Transformersi to tylko IMAX! Filmów z genialnym 3d jest pewnie raptem kilka :) a Transi sa na pewno jednym z nich :)

nea_filmweb

Pamiętam, jak przy okazji Avatara odradzano Imax w Warszawie z powodu gorszej (!) jakości obrazu niż w tradycyjnych kinach z projektorami cyfrowymi. Był tam (a może jest nadal) projektor analogowy, rzucający obraz z taśmy filmowej. Zatem w przeciwieństwie do projektora cyfrowego, obraz cyfrowy musi być najpierw naświetlony na taśmie, by zostać potem wyświetlony podczas seansu. Ktoś coś wie na ten temat?

ocenił(a) film na 6
chromakowo

Podobno już dawno nieaktualne i wszystkie IMAXy w PL są cyfrowe.

nea_filmweb

witam jeszcze raz, jednak zdecydowalem sie jechac te 130 km do Imaxa, ale najpierw male pytanko, zrobilem rezerwacje na film w poznan plaza, na wersje dubbing (bo jade z dziecmi) 3d DMR.... ale widze ze jest tez wersja transformers 3d dubbing... czym to sie rozni? co tak naprawde lepiej wybrac, poczytalem o tym troche ale nikt jasno nie odpowiedzial

ocenił(a) film na 7
haaenes

Ale ja Panu nie powiem bo ja również pierwszy raz xD

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

ja 27/06 na 15 mam zarezerwowany w imax 3D o 20 napisze recenzje