Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Isc na to do kina, jesli nie ogladalem poprzednich czesci? Czy sa powiazania fabularne?

esc0re

Są tylko małe nawiązania do trzeciej części, ale możesz śmiało iść.

ocenił(a) film na 1
esc0re

Film w zasadzie nie ma fabuły, a także nie ma kompletnie nic do rozumienia.
Także jak chcesz zmarnować 25 zł to nic nie stoi na przeszkodzie :P

użytkownik usunięty
Dealric

idź stąd,nie takie było pytanie
ja uważam że warto obejrzeć wszyskie części,włącznie z tą,ale myślę że dasz sobie radę bez poprzednich

ocenił(a) film na 1

Popłacz sobie ;>
Jest jasna odpowiedź. Czy są powiązania fabularne? Nie ma fabuły. Nie ma fabuły = nie ma żadnych mających jakiekolwiek znaczenie nawiazań.

Równie dobrze można pójść na ten film w wersji z chińskim dubbingiem. Nic się nie traci.

ocenił(a) film na 3

No niestety Panie KeMpEs pl ale muszę się zgodzić z Panem Dealric, że na pytanie odpowiedział. Żartobliwie, bo żartobliwie ale odpowiedział :D Filmu nie oglądałem ale pewnie ma racje, co do fabuły i co do dubbingu.

ocenił(a) film na 6
esc0re

film słaby - śmiało można czekać na DVD
Powiązania fabuły - hmm
jest jedno
Amerykańskie nastolatki to sex bomby a nie grube pasztety :-)

ocenił(a) film na 5
esc0re

Szczerze odradzam, nie znajdziesz tu nic ciekawego oprócz efektów. Film jest słaby i tyle, są o wiele lepsze sposoby by wydać te ponad 20 zł.

ocenił(a) film na 6
esc0re

Warto obejrzeć wcześniej poprzednie części.
Nie ma ścisłych powiązań fabularnych, jednak pewne elementy które się dzieją w 4 części wynikają z poprzednich.
Polecam na IMAX bo 3D w TF4 jest jednym z najlepszych jakie widziałem.

Pozdrawiam

esc0re

Podepne sie pod pytanie :) Myśle jednak że dla samych efektów warto zobaczyć ten film. A jak wypada z Godzillą ? Który będzie lepszy ? Ostatnio miałem iść na Godzillę a wybralem jednak Na skraju jutra i w sumie nie żałuję...Co jednak będzie lepsze Godzilla czy Transformers ?

ocenił(a) film na 6
pawlos22

Jak dla mnie zdecydowanie Godz. Ma dość długi wstęp i trzeba to zaakceptować, Godzilla jest raczej dawkowany stopniowo ale ryk G czy ostatnia walka w IMAX to jest m.i.a.z.g.a. Nowe Trans są trochę za długie, choć Dinoboty świetne. Jakbym miał wybrać na co jeszcze raz zdecydowanie G.
Trans 6, Godzi 7+ (Edge 7+)

ocenił(a) film na 7
pawlos22

Zgadzam się z islindurem. Fabuła w "Transformermersach" jak zwykle głupiła, ale dla efektów warto pójść, choć oczywiście w pewnym momencie Bay przesadził i było wszystko na raz, że człowiek momentami miał już dość tej nawalanki. "Godzilla" natomiast rozkręca sięw miarę upływu filmu, ale pod koniec jest już hardkorowo, wiele scen zapiera dech w piersiach, zwłaszcza te końcowe. "Godzilla" bardzo mi się podobał, a w "Transformersach" najbardziej lubię Autoboty bez całej tej otoczki głupkowatych ludzi, chętnie umieściłabym Optimusa i jego bandę w filmie gdzie fabuła trzyma poziom np. coś na miarę świetnego "Pacific Rim" ;)

Pozdrawiam