Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Otóż byłem dzisiaj w kinie na Transformers 4 i dawno się tak nie wynudziłem. Z resztą większość
osób w kinie patrzyła na zegarek podczas jego oglądania. Michael Bay przegiął na całej linii. Trzy
godziny samych wybuchów i zniszczeń. Męczące nieziemsko i w pewnym momencie nudne.
Bohaterowie słabi, bez wyrazu i cholernie stereotypowi. Żadnej postaci (poza Optimusem), którą by
się na dłużej zapamiętało. No i te chamskie reklamy sponsorów. Pierwszy raz widziałem w wysoko
budżetowym filmie tak nachalnych reklam produktów. Chevrollet, Bud Light, Victoria's Secret, Red
Bull. Ogólnie filmu nie polecam, strata czasu i pieniędzy. No chyba że ktoś lubi gdy przez 95% filmu
ma same wybuchy, demolkę i lokowanie produktów, a przez 5 % płytkie, stereotypowe i nudne
dialogi.

ocenił(a) film na 3
Azer123

I jeszcze świat się wali, a Tessa ma super makijaż i paznokcie odmalowane na niebiesko chyba przez cały film. Oczywiście nawet nie zabrudzone... Totalna kpina. Właśnie się dowiedziałem że człowiek po tym jak ma włożony palec do oka nie odczuwa bólu i nawet nie ma tego oka nawet zaczerwienionego....

Azer123

No żeby te dialogi i sceny z ludźmi którzy się tylko patrzą na siebie leżąc i coś tam płacząc podczas gdy gdzieś tam obok napier.dalają się roboty to było to 5% to bym się cieszył...

ocenił(a) film na 4
Filips19

Rozwaliła mnie scena, w której autoboty wpadają do KSI (?) i zaczynają robić tam rozpierdziel. Jest tam moment gdzie jest długi, szeroki korytarz, kamera na samym jego końcu, a po drugiej stronie wypierdziela ten zielony bot i strzela w sufit, krzycząc coś. Statyście uciekają. Ale nie jeden, który jest na 1 planie i go widać jak cholera. Chyba 2-3 sekundy miał spóźniony zapłon nim spojrzał w bok i zaczął uciekać. Rozumiem takie błędy w filmach niskobudżetowych, bądź pierwszy film któregoś reżysera. Ale w filmie doświadczonego i słynnego reżysera taka techniczna wpadka.