Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Jestem niesamowicie zadowolony, że postanowiono wprowadzić nową obsadę i dodać
świeżości tej serii!
Mark Wahlberg genialnie spisał się w tym filmie jako BadAss Dad. Nicola Peltz, bardzo ładna,
nieźle się wpasowała w typową amerykańską nastolatkę z Texasu. Nie można oczywiście
pominąć Stanley'a Tucci i jego typowo wizjonerskiej kreacji a'la Steve Jobs. Inny też się spisali,
ale to Ci aktorzy byli najbardziej charakterystyczni w najnowszym dziele Michael'a Bay'a.
Co mnie w tym filmie najbardziej zachwyciło? Otóż ten powiew świeżości. Nowe twarze, nowe
roboty, które znów muszą interweniować na Ziemi. Chociaż początek filmu był typowo
schematyczny, w którym samotny ojciec próbuje zarobić jakieś pieniądze na utrzymanie swojej
rodziny to od czasu kiedy rozpoczął się główny wątek to można puścić to w niepamięć. Później
dostajemy ciekawą akcję, czasem okraszoną lekkim humorem. Oglądając ten obraz w
technologi 3D można było się tylko rozkoszować rozpadającymi się w pył budynkami i
widowiskowymi potyczkami pomiędzy tytułowymi transfomersami. Film też nie kończy się za
szybko, więc o ile jest się fanem tego typu kina to nie powinno się wynudzić. Jedyne, co mi nie
odpowiadało w tym obrazie to marne dialogi pomiędzy robotami, które było nieco infantylne.
Pewnie było to podyktowane targetem tego filmu, która też zahacza w młodszą widownie. No cóż,
tak czy inaczej film godny polecenia. Ze wszystkich części ta, moim zdaniem, trzymała dość
wysoki poziom.

ocenił(a) film na 6
ArturH

Co mnie baaaardzo pozytywnie zaskoczyło to to że film trwa prawie 3h a wcale mi się nie dłużył ,te wszystkie pościgi ta cała rozwałka przeplatana humorystycznymi wstawkami po prostu nie była męcząca oglądało się to bardzo lekko . A i muzyka Jablonskiego genialna .

użytkownik usunięty
ArturH

nic dodać,nic ująć :D a Lockdown był dla mnie genialny :)

ocenił(a) film na 8

tak to był dopiero badass