Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103063
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Obniżka formy

ocenił(a) film na 6

Słabe dialogi, słaby Whalberg, słaby scenariusz. Efekty to mistrzostwo. Szkoda dinobotów (Me! Grimlock!) Co raz słabszy poziom serii.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

hej za obrażanie ludzi zgłaszam twój post !!!

użytkownik usunięty
LobeliaSakvil

Prawda w oczy kole? Zgłoś sobie konfidencie gdzie chcesz nawet na plebanie ^^.

a żebyś wiedział

LobeliaSakvil

Ej ej ej, bez kłótni! Bez przesady, to jest forum na którym każdy może wyrazić soje opinie a nie się nawzajem hejtować. annagram - ,,Film o idiotach dla idiotów,, mogłeś zastąpić czymś bardziej... odpowiednim? Nie musisz od razu wszystkich obrażać, to że tobie film nie przypadł do gustu nie znaczy, że całemu światu też. LobeliaSakvil - nie musisz od razu grozić zgłoszeniem postu, no błagam. Groźby XXI wieku...
Mnie osobiście film się bardzo podobał, choć po wyjściu z sali kinowej nie za bardzo wiedziałam co czuję. Dopiero po czasie doszło do mnie, że to jest w sumie nowa trylogia. Te wszystkie nowe technologie, legendy, to coś nowego. Oczywiście było trochę nielogiczności w całej akcji no ale cóz... przyznajmy się, chodzi tu o roboty i ich bitwy. Według mnie Wahlberg nie wypadł słabo aczkolwiek napakowany mięśniak jako domowy wynalazca i wzorowy tatuś? Nie sądzę... ale w walkach dobrze się sprawował. Efekty....super ale nie wiem dlaczego myślę, że w 3 bardziej były pokazane. Nie wiem też czemu było ci ligator szkoda dinobotów? Dlatego że podlegały autobotom? Taka jest raczej kolejność rzeczy. One im pomagały a poza tym dinoboty też miały swój rozum (jakoś). Wydaję mi się że nie powinniśmy tego postrzegć jako takiej dosłownej kontynuacji, to jest nowa seria... może się z tego wykręcić coś fajnego.

Music_Life

obrażanie też nie jest w porządku po za tym ja nie grożę tylko spełniam obietnice bo to co się działo ostatnio na forum Hobbita to już totalne przegięcie i nie pozwolę żeby ktoś robił tu syf , obrażając nas idiotami !!!

LobeliaSakvil

Calm down... nie będę się wypowiadać o tym co działo się na forum Hobbita bo w tym nie uczestniczyłam. Ale na Boga, to tylko internet! Nie możemy prowadzić wojen na słowa! Też uważam, że obrażanie nie jest w porządku ale lepiej być tym mądrym i nie odzywać sie póki nie trzeba, w ostateczności. Żby nie było później żadnych nieprzyjemności...
Poza tym nie chcę tu roztrzygać żadnych sporów itp tylko poznać wasze zdanie na temat filmu. Więc odłóżmy na bok topór wojenny i napiszmy ,,recenzje,,.

Music_Life

internet

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Tam+i+z+powrotem-2014-662242/discussion/Bed a+jeszcze+dokretki...+z+Azogiem,2462731

powiedz to tym ludziom

LobeliaSakvil

Grrrr...dobra, przeczytałam trochę. Nie potrzebnie ludzie sami siebie podjudzają. Boże... nwm, może takie forum jest skazane na jakieś kłótnie. Każdy ma swoje zdanie. Ale ja nie będę w żadnej z takich kłótni uczestniczyć.

Music_Life

i dobrze mądra jesteś :)

ocenił(a) film na 6
Music_Life

Dinoboty w komiksach miały swój własny epizod. W filmach umieszczają postacie z komiksów w innych rolach. Mnie osobiście np. wygląd robotów się nie podoba. Np. Bee i jego twarz. W komiksach G1 były roboty a nie roboty o twarzach ludzi. Np taki Starscream do dziś wygląda jak mega bandzior :) Shockwave też klasyka :D A Constructor który składał się z kilku połączonych Decepticonów ? :D Pewnie wcisną go w którymś z następnych filmów. Btw. Wracając do filmu to miałem wrażenie że Wahlberg będzie chciał spółkować ze swoją córką :) Wątek rodzinny ssie przez cały film tak samo jak chłopak tej dziewczyny - piczka jak się patrzy. Według mnie Bay zmarnował i zniszczył potencjał zabawek Hasbro. Sory ale z takim budźetem trzeba powierzyć scenariusz i dialogii komuś kto zrobi "w miarę" te dwie rzeczy inteligentnie. Denerwujące też były amerykańskie flagi - wszędzie! Ale to już hamburgery tak mają że je wciskają :)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4

annagram czyli jesteś idiotką bo obejrzałaś i oceniłaś! :)

a z Tobą ligator zgadszam sie w 100% tylko efekty, a seria idzie w dół i też brakowało mi "Me! Grimlock!" W ogóle w serii zabawek do TF4 została wydana zabawka 5 Dinobota, którego zabrakło w filmie. Szkoda. Zobaczymy moze TF5 bedzie ciut lepsze. Zabrakło mi tez w poprzednich cześciach wielu Transformerów, głównie Decptów tj. Insecticony, Combaticony (tzn Brawl, Vortex byli), które tworzyły Bruticusa, czy kompanów Starscreama Thundercrackera i Skywarpa. Mam też nadzieje, że jak Bay zakonczy definitywnie swoją przygodę z Transformers to znajdzie się ktos kto zrobi reboot serii.