Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103058
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Wg mojej teorii openning w tej części będzie podobny do tego z RotF, gdzie było powiedziane że transformery spotkały się z ludźmi w przeszłości. Otóż transformery były na Ziemi - już w
czasach dinozaurów. To oni przyczynili się do ich wyginięcia. Dinoboty to transformery, które zeskanowały dinozaury, dlatego się w nie zamieniają. W tym spocie
https://www.youtube.com/watch?v=7pqAALpKnlA w 0:09 widać zagładę dinozaurów

użytkownik usunięty
Filips19

Ale przeciez Dinoboty zamieniaja sie w roboty. Przeciez był Spot pokazany jak Grimlock zmienia sie w robota.

ocenił(a) film na 9
Filips19

Ma to sens i jest ciekawe :)

ocenił(a) film na 6
Filips19

matryca przywódcy, czy optimus ją będzie miał dalej?

ocenił(a) film na 9
Korniig

Matryca nadal jest Optimusa, ona go utrzymuje przy zyciu

ocenił(a) film na 7
RollOut

nie wydaje mi sie zeby matryca utrzymywala go przy zyciu..przeciez w 3 czesci chcial oddac ja sentinelowi. i co jak by oddal to by umarl??

Filips19

Oglądałem na początku roku niektóre odc transformers G1 jak Autoboty i Deceptikony przyleciały na ziemie kiedy żyli jeszcze Dinozaury i rozbili się w wulkanie czy gdzie tam ale nie przypominam sobie sceny żeby transformery przyczyniły się do wyginięcia Dinozaurów i nie widziałem też sceny żeby roboty zeskanowały Dinozaury tylko wiem że oni znaleźli szczątki i na ich podstawie Wheeljack stworzył Dinoboty

ocenił(a) film na 6
tajnyx2

Nie mogły się przyczynić do wyginięcia dinozaurów, ponieważ Autoboty i Decepticony w G1 rozbiły się na Ziemi w okresie 4 mln lat p.n.e. Czyli już kawał czasu po wyginięciu dinków.

Demolishor2

Mi się zdaje że ja widziałem tam jakieś Dinozaury

ocenił(a) film na 9
tajnyx2

w spocie co widzimy statki podobne do tych co przylecial Lockdown widac ponoc dino podczas tej eksplozji
tak twierdza tez na tfw2005

RollOut

Czyli jednak trafiłem, może autobotów i decepticonów nie było na ziemi za czasów dinozaurów, ale łowca nagród Lockdown był. (btw wiecie że Lockdown ma zbrojownie na swoim statku?)

ocenił(a) film na 9
Filips19

cóż, trafiłem chyba nawet tutaj na link opisujący fabułę filmu. To co teraz napisze odnośnie początku filmu proszę traktować jako SPOILER SPOILER SPOILER:

Początek filmu, podobnie jak w części z Upadłym pokazuje ziemię dawniej, Lockdown przeprowadza transformację planety stąd w biorą się dinoboty. Potem akcja przenosi się do współczesności, ludzie tworzą ten metal z którego zrobione są autoboty. Z jego pomocą powstaje grupa robotów, które ścigają Optimusa i innych. Jest tam również wzmianka o tym, że nowe roboty bądź nowy robot dostaną fragmenty mózgu Megatrona.
Później pojawia się Lockdown, który porywa OP jako trofeum, na pomoc mu rusza reszta autobotów, które uwalniają Optimusa i razem wracają na ziemię. Gdy Lockdown orientuje się, że OP zwiał, wraca na ziemię i mamy finalną bitwę, w której uczestniczą również dinoboty sprzymierzone z autobotami. Jakim cudem OP dowiaduje się o dinobotach nie wiem, być może odkrywają coś na statku Lockdowna.

KONIEC SPOILERA.

Fabuła w miarę prosta, ale co będzie dalej zobaczymy.

pikus1988

Na szczęście to była FAKE recenzja, przynajmniej tak sądzą jej odbiorcy.Miała wiele błędów i niespójności.I przede wszystkim była napisana dzień przed światową premierą w Hong Kongu:)

pikus1988

Oczywiście że fake, to mi wygląda na zwykłe spekulacje po spotach i trailerach jakie się już pojawiły. Doszedłem do podobnych wniosków, i nie muszę kłamać że oglądałem film...