Wg mojej teorii openning w tej części będzie podobny do tego z RotF, gdzie było powiedziane że transformery spotkały się z ludźmi w przeszłości. Otóż transformery były na Ziemi - już w
czasach dinozaurów. To oni przyczynili się do ich wyginięcia. Dinoboty to transformery, które zeskanowały dinozaury, dlatego się w nie zamieniają. W tym spocie
https://www.youtube.com/watch?v=7pqAALpKnlA w 0:09 widać zagładę dinozaurów
Ale przeciez Dinoboty zamieniaja sie w roboty. Przeciez był Spot pokazany jak Grimlock zmienia sie w robota.
nie wydaje mi sie zeby matryca utrzymywala go przy zyciu..przeciez w 3 czesci chcial oddac ja sentinelowi. i co jak by oddal to by umarl??
Oglądałem na początku roku niektóre odc transformers G1 jak Autoboty i Deceptikony przyleciały na ziemie kiedy żyli jeszcze Dinozaury i rozbili się w wulkanie czy gdzie tam ale nie przypominam sobie sceny żeby transformery przyczyniły się do wyginięcia Dinozaurów i nie widziałem też sceny żeby roboty zeskanowały Dinozaury tylko wiem że oni znaleźli szczątki i na ich podstawie Wheeljack stworzył Dinoboty
Nie mogły się przyczynić do wyginięcia dinozaurów, ponieważ Autoboty i Decepticony w G1 rozbiły się na Ziemi w okresie 4 mln lat p.n.e. Czyli już kawał czasu po wyginięciu dinków.
w spocie co widzimy statki podobne do tych co przylecial Lockdown widac ponoc dino podczas tej eksplozji
tak twierdza tez na tfw2005
Czyli jednak trafiłem, może autobotów i decepticonów nie było na ziemi za czasów dinozaurów, ale łowca nagród Lockdown był. (btw wiecie że Lockdown ma zbrojownie na swoim statku?)
cóż, trafiłem chyba nawet tutaj na link opisujący fabułę filmu. To co teraz napisze odnośnie początku filmu proszę traktować jako SPOILER SPOILER SPOILER:
Początek filmu, podobnie jak w części z Upadłym pokazuje ziemię dawniej, Lockdown przeprowadza transformację planety stąd w biorą się dinoboty. Potem akcja przenosi się do współczesności, ludzie tworzą ten metal z którego zrobione są autoboty. Z jego pomocą powstaje grupa robotów, które ścigają Optimusa i innych. Jest tam również wzmianka o tym, że nowe roboty bądź nowy robot dostaną fragmenty mózgu Megatrona.
Później pojawia się Lockdown, który porywa OP jako trofeum, na pomoc mu rusza reszta autobotów, które uwalniają Optimusa i razem wracają na ziemię. Gdy Lockdown orientuje się, że OP zwiał, wraca na ziemię i mamy finalną bitwę, w której uczestniczą również dinoboty sprzymierzone z autobotami. Jakim cudem OP dowiaduje się o dinobotach nie wiem, być może odkrywają coś na statku Lockdowna.
KONIEC SPOILERA.
Fabuła w miarę prosta, ale co będzie dalej zobaczymy.
Na szczęście to była FAKE recenzja, przynajmniej tak sądzą jej odbiorcy.Miała wiele błędów i niespójności.I przede wszystkim była napisana dzień przed światową premierą w Hong Kongu:)