Podczas weekendu otwarcia w Ameryce, TF4 zarobiło $100 mln, co jest najlepszym wynikiem otwarcia w tym roku.
W Chinach TF4 zarobiło $90 mln i tym samym padł rekord otwarcia wszech czasów.
http://www.facebook.com/BoxOfficeowyZawrotGlowy
Chiny zaszalały. I to mocno! Ogólnie ten film pewnie pobije 3 częśc. Pewnie z 1,2 mld będzie jak nie wiecej. Przez krytyków zmieszany z błotem, ale widzów coraz więcej :)
Niech się dorzucają. Ja na filmie nie byłem i sie nie wybieram, bo to nie mój typ filmów. Lubię science fiction, ale nie przepadam za transformerami.
A według mnie miliard nie jest pewny. Film w USA zarobi max 290 mln. (chociaż ja przewiduję 270 mln.) a jeżeli chodzi o świat... W Chinach film zarobi krocie, ale w innych krajach film notuje wyniki gorsze od poprzednich części. A jak dla mnie, im mniej film zarobi, tym lepiej.
Mnie to obojętne. W Stanach będzie tak jak mówisz - z 270 mln max. W Chinach też z 230 może. Do tego japonia pewnie z 50. I już mamy 550. No zobaczymy. Moim zdaniem miliard jest pewny. A podejrzewam że i 1,1 przebije.
Ładnie ładnie. 100mln w USA, 200mln łącznie na świecie. 300 baniek na start to jest coś. Mld będzie jak nic
To smutne. Krytycy zgodnie piszą, że to kiepski film (niektórzy nawet sugerują że gorszy od wcześniejszych), a film i tak na starcie zarabia lepiej niż chwalone przez nich "Na skraju jutra", CA2, a nawet "Godzilla". Co lepsze da się na forum dostrzec tematy osób, które rozczarowały się poprzednimi częściami, ale pomimo tych samych osób scenarzysty i reżysera ponownie zawitały w kinie dorzucając się do ogólnego wyniku. A wszelkie krytyczne uwagi i tak zostaną zbagatelizowane - reżyser oraz scenarzysta mają już zaklepane stołki przy kolejnej części, która zapewne też swoje zarobi.
Marnie rysuje się przyszłość amerykańskich blockbusterów...
Wszystkie te dane są na boxofficemojo - też sobie potrafię przeczytać. :P
Mam nadzieję, że jednak nie będzie stu milionów, jak już policzą dokładnie - tak, czy owak: trzeba zapłakać nad stanem ludzkości, która chodzi na knoty Baya, a dobre filmy zlewa.
Może nie wszystkie, ale większość. Jak ktoś chce po polsku poczytać, to może zrobić to na moim fanpage'u.