Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103063
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Podczas weekendu otwarcia w Ameryce, TF4 zarobiło $100 mln, co jest najlepszym wynikiem otwarcia w tym roku.

W Chinach TF4 zarobiło $90 mln i tym samym padł rekord otwarcia wszech czasów.

http://www.facebook.com/BoxOfficeowyZawrotGlowy

Mr_MarQx

Chiny zaszalały. I to mocno! Ogólnie ten film pewnie pobije 3 częśc. Pewnie z 1,2 mld będzie jak nie wiecej. Przez krytyków zmieszany z błotem, ale widzów coraz więcej :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
wiedzma_na_bosaka

Niech się dorzucają. Ja na filmie nie byłem i sie nie wybieram, bo to nie mój typ filmów. Lubię science fiction, ale nie przepadam za transformerami.

wiedzma_na_bosaka

heh ty wcale taka mądra nie jesteś więc wypad stąd

kamilxxx09

też tak myślę

kamilxxx09

A według mnie miliard nie jest pewny. Film w USA zarobi max 290 mln. (chociaż ja przewiduję 270 mln.) a jeżeli chodzi o świat... W Chinach film zarobi krocie, ale w innych krajach film notuje wyniki gorsze od poprzednich części. A jak dla mnie, im mniej film zarobi, tym lepiej.

lolmiki

Mnie to obojętne. W Stanach będzie tak jak mówisz - z 270 mln max. W Chinach też z 230 może. Do tego japonia pewnie z 50. I już mamy 550. No zobaczymy. Moim zdaniem miliard jest pewny. A podejrzewam że i 1,1 przebije.

lolmiki

mnie też dla mnie może i se być 50 złotych czegoś tam nie przepadam szczególnie za transformers

ocenił(a) film na 10
Mr_MarQx

Ładnie ładnie. 100mln w USA, 200mln łącznie na świecie. 300 baniek na start to jest coś. Mld będzie jak nic

ocenił(a) film na 7
Mr_MarQx

To smutne. Krytycy zgodnie piszą, że to kiepski film (niektórzy nawet sugerują że gorszy od wcześniejszych), a film i tak na starcie zarabia lepiej niż chwalone przez nich "Na skraju jutra", CA2, a nawet "Godzilla". Co lepsze da się na forum dostrzec tematy osób, które rozczarowały się poprzednimi częściami, ale pomimo tych samych osób scenarzysty i reżysera ponownie zawitały w kinie dorzucając się do ogólnego wyniku. A wszelkie krytyczne uwagi i tak zostaną zbagatelizowane - reżyser oraz scenarzysta mają już zaklepane stołki przy kolejnej części, która zapewne też swoje zarobi.

Marnie rysuje się przyszłość amerykańskich blockbusterów...

Mr_MarQx

Wszystkie te dane są na boxofficemojo - też sobie potrafię przeczytać. :P
Mam nadzieję, że jednak nie będzie stu milionów, jak już policzą dokładnie - tak, czy owak: trzeba zapłakać nad stanem ludzkości, która chodzi na knoty Baya, a dobre filmy zlewa.

Davus

Może nie wszystkie, ale większość. Jak ktoś chce po polsku poczytać, to może zrobić to na moim fanpage'u.

Mr_MarQx

1mld murowany przecież ten film miał i ma lepsze reklamy niż wszystkie poprzednie części razem wzięte. Wszędzie jest pełno gadania o TF4