Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Film bylby dobry ale 2 rzeczy mnie wkurzają:
1. nie wytłumaczyli czemu nie ma sama i lenoxa (ale to jeszcze można wytłumaczyć tym ,ze bumblebee i optimus nie chcieli ich narażać ponieważ byli ścigani , wiec zerwali kontakt)
2. TU JEST JUŻ MASAKRA!!!!!!!! JAKIM CUDEM OPTIMUS LATAŁ? (W 3 CZĘŚCI MÓWIŁ ,ZE ŻEBY POLECIEĆ POTRZEBOWAŁ PRZYCZEPY) A TU RAPTEM OPTIMUS MOŻE SOBIE LATAĆ I TO JESZCZE W KOSMOS .... na to chyba nie ma chyba nikt wytłumaczenia

rotanimod

Na statku Lockdowna był skład broni. W momencie, gdy OP sięgał po miecz, było widać, jak mu się zmienia ciało, m.in. poszerzają ramiona (jakby mięśni dostał). Nie zwróciłem uwagi na nogi, ale może wtedy dostał "moduły" umożliwiające latanie.

A co do poprzedniej ludzkiej ekipy, to wyjaśnili wystarczająco dużo. Ludzie zerwali przyjacielskie stosunki z Autobotami, więc Autoboty uciekły.

ocenił(a) film na 6
chromakowo

ale sam sie z nimi przyjaznil wiec mialby to gdzies ;) wiec moja wersja jest lepsza ;p a co do tego miecza nie zauwazylem nic :p moze jak obejrze 2 raz wiecej bedzie widac albo ktos jakos to wytlumaczy w tym poscie ;)

ocenił(a) film na 9
chromakowo

Mnie motyw z lataniem też zaskoczył, ale teraz mi przypomniałeś, że faktycznie jak sięgał po miecz to coś transformowało się na jego ciele i to dało mu możliwość latania.

ocenił(a) film na 6
rafaelsaures

czyli optimus zacza latac dzieki temu mieczowi?? (co to za miecz w ogole?)

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Może nie dzięki samemu mieczowi, ale dzięki mocy która kryje się za posiadaniem jego.

ocenił(a) film na 6
rafaelsaures

moze jeszcze ktos bedzie mial inny pomysl :p ale to raczej bedzie zwiazane cos z tym mieczem ;p

ocenił(a) film na 6
chromakowo

dobra możne i ludzie zerwali przyjacielskie stosunki ale pękła tez więź Sama z Bee? no bez przesady. Dla mnie to było jedno z najlepszych w tej serii. Przyjaźń Whitwickiego z Bumblebee, a oni tu gó*no wyjaśnili. A Wahlberg w ogóle do tej roli się nie nadawał.

janiu14

Cementary Wind poza transformersami eliminowało rownież wszystkich związanych w jakikolwiek sposób z robotami. Dlatego ścigali i chcieli zabić Yeagerów, Lucasa i Shane'a. Domyślam sie, że rodzina Witwicky dawno już wącha kwiatki od spodu.

rotanimod

Mnie zastanawia wo gule jak wojsko mogło pozwolić na to żeby ludzie polowali na Transformery przecież nawet Prezydent zgodził się na ich pobyt na ziemi rozumiem że oni zaczęli na nich polować po wydarzeniach z Chicago ale to była wina ludzi sami chcieli żeby Autoboty opuścili ziemie

ocenił(a) film na 8
tajnyx2

Też właśnie mnie to zastanawia

ocenił(a) film na 3
tajnyx2

Jak ty oglądałeś ten film?
Przecież masz tam wszystko jasno wytłumaczone.
Ludzie nie chcieli aby Autoboty były zabijane... CSI potrafiło tak manipulować słowem, że oświadczali ludności, iż zabijają Decepticony, a nie Autoboty - a społeczeństwo przysłowiowo to 'kupiło'. Wojsko nawet nie wiedziało, iż CSI poluje tak naprawdę na Autoboty. CSI prowadziło tajną akcję, o której nawet prezydent nie miał świadomości, w dodatku główna tajna organizacja, którą dowodził Joshua tworzyła własne Transformersy. Były one znacznie silniejsze od tych z kosmosu, więc po prostu uznali iż skoro mają 'lepsze roboty' mogą się pozbyć Autobotów, a metal uzyskany z nich przyda im się do tworzenia Transformersów przez ludzi.

ocenił(a) film na 8
rotanimod

Jakbyś oglądał dokładnie to byś wiedział