jak waszym zdaniem wypadła nowa część Transformerów?? Jest lepiej czy lepsze były części z Shia LaBoeuf??
wypada najsłabiej. Shia LaBeouf pasował mi do tej historii. po obejrzeniu T3 stwierdziłem, że Megan Fox to przynajmniej była jakaś, bo Rosie Huntington-Whiteley to kompletna pomyłka. w T4 Stanley Tucci daje radę, bo to Stanley Tucci.
ale nie o grę aktorską w Transformersach przecież chodzi. :P
Ja niestety Megan znieść nie mogłem i myślałem, że gorzej być już nie może. Niestety byłem w błędzie bo Rosie jeszcze bardziej obniżyła poziom, a tutaj w czwartej części jakoś było lepiej :) Z jednej strony szkoda mi kilku ról jak np. Lennox czy Sam, a z drugiej strony jestem pozytywnie zaskoczony rolą Cade'a i Shane'a. Myślałem, że Mark tego nie udźwignie, ale jednak dał radę. Mogłoby być w tej części jeszcze jakieś nawiązanie do poprzedniej trylogii, poprzednich ról (chociaż 1 aktor) no ale było jak było.
Kolejny zawód to zbyt krótkie i powierzchowne przedstawienie Dinobotów. Oby w kolejnej części miały przeznaczone więcej czasu (oby w ogóle były).
Tak czy siak uważam tę cześć za najlepszą zaraz po pierwszej. Co moment akcja, rozpierducha, totalna masakra na ekranie. Ogromny + za Lockdowna. Wywoływał on mieszane uczucia. Na początku go nienawidziłem za to, że zabił Ratcheta, a pod koniec przykro mi było patrzeć jak zostaje zabity. Sam nie wiem czemu ;d
Kolejność: 1; 3; 4/2
Age of Extinction:
Na +
+dinoboty
+muzyka
+momentami troszkę mroczny klimat
+humor
+rozwałka
+stylistyka statku Lockdown'a wzorowana na Geiger'ze ( jak dla mnie )
+szefowa KSI China :D - była policjantka
+Tucci
Na -
-Chamskie product placement kompletnie jak dla mnie nie pasujące do Transformers: Gucci, Armani Jeans, Tom Ford i coś tam jeszcze. Bud Light jeszcze do przeżycia, ale też przegięcie. Marki samochodów pomijam, bo bez tego się nie da :)
-Skoro umieścili Chevroleta w roli głównej jako markę to dlaczego Aveo?! Nie lepiej Silverado, Malibu, SS, Tahoe, Suburban? Pomijam "rajdowe" Aveo, które fajnie wyszło.
Generalnie film fajny, ale nie porwał tak jak się spodziewałem, nie wgniół w fotel ale z pewnością do niego wrócę.
- Tessa - raz wygląda sexy a raz beznadziejnie - co jest powodem?!