Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Film widowiskowy, ze świetnymi efektami specjalnymi. Co chwilę coś się dzieje, przez co 165 min. mija niezauważalnie. Przed seansem dosyć sceptycznie podchodziłem do Marka Wahlberga, po prostu nie widziałem go w tym filmie. Po obejrzeniu moje przekonanie szybko uległo zmianie - niezła rola mechanika/konstruktora z duszą wojownika, a jednocześnie zatroskanego tatuśka. Najlepszy z obsady chyba Stanley Tucci, widać było u niego zabawę jego rolą. Jak zwykle fenomenalni Optimus Prime oraz Bumblebee, niezły czarny charakter - Lockdown. Dodatkowo świetna (tak jak w poprzednich częściach) muzyka Steve'a Jablonsky'ego, a tytułowe "Battle Cry" Imagine Dragons idealnie wkomponowało się w film. Z humorem było różnie, raz lepiej, a raz gorzej.
Trochę sztuczna gra Nicoli Peltz jako Tessy oraz Jacka Reynora jako Shane'a (tu gdzież "Irisha" :D )

Jako fan całej serii oraz generalnie "Transformerów" wyszedłem z kina pozytywnie zaskoczony z poczuciem, że mój czas nie został zmarnowany.

"Transformers: Wiek Zagłady" to film idealny na wakacje, podczas którego można rozluźnić szare komórki i czerpać rozrywkę z seansu. W szczególności polecam wersję w 3D z napisami.

luki159

Co ty mówisz muzykę totalnie spiepszyli w większości scen. A to zasrane Battle Cry w wersji z wokalem **** WOKALEM Co to ma być? Ja tu się chcę wczuć a jakiś pajac mi śpiewa pedalskim głosem i to 3 razy podczas tego filmu....