Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 103060
3,2 23 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

wczoraj udało mi się zajechać do kina, wersja 3d z napisami, jak zawsze przy filmach akcji bądź sci-fi, po pół godzinie reklam ( niestety coraz dłużej to trwa ) zaczęło się i.., pierwsze godzina to jedne wielkie nieporozumienie, nic się nie dzieje, a dialogi to nie wiem czy utrzymywały by poziom dla 15-latków ( bez urazy oczywiście :)) ) potem coś się ruszyło ale, no właśnie akcja toczy się tak zagmatwanie że ciężko coś skumać. Dzięki mojemu synowi oglądałem bajki o transformersach i komiksy. Kony latały, a booty zmieniały sie w samochody - tu nagle zaczyna latać sam Optimus Prime. Dużo by tu pisać, ale film to jeden wielki zawód, już nie wspomnę o grze Wahlberga, który gra przyzwoitkę bądź nianię swojej córki. Nieporozumienie. Tucci, jak zawsze pokazuję klasę i tylko dzięki niemu i efektom specjalnym, choć nie "wszystkim" daję ocenę 6 - choć taką bardzo naciąganą. Nigdy nie sugeruję się ocenami innych co do obejrzenia danego filmu, więc nikomu nie odradzam. Przekonajcie się sami...

ocenił(a) film na 4
rita112

To samo bym mogl napisać....totalne rozczarowanie tym filmem:\

ocenił(a) film na 5
rita112

Zgadzam się całkowicie. Film jest słaby, drewnianan gra aktorska, suche dialogi. Nie ma tu nic prócz efektów. Brakowało mi wytłumaczenia braku bohaterów z poprzednich odsłon. Ogólnie kolejny crap dla gimbazy.

MrInsane

Dlaczego Twoim argumentem na to że film jest słaby jest m in wypowiedź ,crap dla gimbazy' ? Osoby z gimnazjum, też ludzie.

ocenił(a) film na 4
Artysta__Kombinator

Tez ludzie...tylko niestety wychowani na amerykanskiej papce ktora hołduje takie filmy:)

fiore5

Hołduje takie filmy? Mam nadzieję, że nie mówisz o wszystkich.

ocenił(a) film na 4
Artysta__Kombinator

Nigdy nie da się mówić o wszystkich..zawsze jest jaka większość ktora stanowi reprezentacje dane grupy tak jak w tym przypadku akurat:)

ocenił(a) film na 1
MrInsane

Otóż to:
Nie ma tu nic prócz efektów. Fabuła w zasadzie nie istnieje, dialogi sprawiają wrażenie, że były pisane na kolanie na 5 minut przed kręceniem sceny, byle były, a aktorzy cóż... Zagrali tak jak nasza piłkarska reprezentacja.