policzyłem wszystkie sceny akcji w Transformers 1 i Transfomers 2 i wyszło mi że Transformers 1 ma 14 scen akcji a Transformers 2 42 sceny akcji różnica wielka nie?
Jak będzie następnym razem? Cóż BAY powiedział że w trójce będzie mniej akcji niż w T:ROTF i że ten film będzie bardziej rozwinięty fabularnie niż dwójka.
Także ci co byli rozczarowani 2 częścią mogą spokojnie pójść na trzecią bo ta będzie inna.
wcale transformers 2 nie był rozczarowywaniem , rzadko się zdarza że dwójka jest lepsza od 1 a tu miłe zaskoczenie, z tego co wyczytałem w necie w części 3 ma by mniej miejsca dla robotów a więcej dla ludzi i przeczówam że Bedze nudna jak flaki z olejem ale to jest tylko moje zdanie:):):P)
Oj chyba trochę przesadziłeś z tym podziałem scen.Gdy wkładam orginalną płytą z dwoma filmami i zaznaczam opcje SCENE SELECTION to sytuacja wygląda następująco:
TRANSFORMERS ma wszystkich scen łącznie 23 (gdzie ta ostatnia to już napisy końcowe)
TRANSFORMERS:ZEMSTA UPADŁYCH ma wszystkich scen 20 (gdzie również ostatnia to już napisy końcowe)
A ile faktycznie jest scen akcji? chyba sam z ciekawości policzę jak znajdę czas,chyba że ktoś mnie uprzedzi.
Tylko wiesz scen akcji nie licz tak:
pierwsza ta w Shanghaju
druga z bumblebeem
trzecia... nie tak musisz uwzględnić WSZYSTKIE SCENY AKCJI
czyli np ta scena na początku z upadłym była sceną akcji potem ta w której ludzie uciekają i dopiero Shanghaj.
Nie chce mi się teraz specjalnie liczyć,ale twój sposób liczenia scen jest zły,dlaczego? Nawet Bay ci powie,że finałowa scena w drugiej części ma około 40 minut (zgaduje jej długość bo dokładnie nie pamiętam jej czasu)To dlatego też Bay wszem i wobec zapowiada,że finałowa scena w Transformers 3 będzie zdecydowanie krótsza.Tak z głowy licząc osobno prolog przed tytułem itd to samych scen akcji (dialogowych nie liczę)wyszło by z około 20 (choć pewnie i tak przesadziłem).Nie wiem np. czy wiesz,że taka scena która zaczyna się w szkole z w której to Alice atakuje Sama tak naprawdę kończy się dopiero w lesie walką transformersów.Ty pewnie rozbiłeś poszczególne sceny akcji na jeszcze mniejsze i dlatego tyle ci wyszło,ale tak się nie liczy się scen filmowych.
1-wstęp przed tytułem,2- Shanghaj ,3- Wejście Bumblebee (choć ta scena tak naprawdę zaczyna się już od momentu w którym Sam rozmawia z ojcem)
itd.