PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181241
5,1 33 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Opis Filmu

ocenił(a) film na 6

"Po powrocie do Cybertronu"
"Do" Domu można powrócić.
Cybertron to planeta, więc powinno być:
"Po powrocie na Cybertron"
Po powrocie na Ziemie/ Marsja/ Jowisza.
Nie Po powrocie do Ziemi / do Marsa/ do Jowisza...

i jak ciało może być skradzione z armii ???
z Magazynów, z Budynków, z jakiegoś obiektu [choćby kostnicy]..

Macie jeden tekst opisu i ciągle go wklejacie, do każdego artykułu, nie możecie tego zrobić raz a dobrze ???

ocenił(a) film na 3
MAVIS

Trochę widzę czepiasz się poprawnej polszczyzny i szczegółowości,ale to i dobrze.Co do fabuły to napisana została w pośpiechu żeby była,Bo tak na prawdę nie znamy jej w ogóle.Poza tym,że prawdopodobnie Starscream i ekipa z Cybertronu wykrada Megatrona z bazy armii USA.Nie wiemy jakie są plany deceptów,po co dali Devastatora i Fallena.Liczę na rozbudowany wątek fabularny co do samych robotów :)

ocenił(a) film na 8
Ajinur

Tylko mnie zastanawia jak oni mogli wykrasc ,,ciala" poleglych decepticonow skoro zostali zatopieni i lerza gdzies na dnie oceanu, czy chyba nawet rowu z tego co pamietam. Niedopatrzenie, bład czy sie czepiam?

ocenił(a) film na 3
gumis1412

Żaden błąd,wystarczy dokładnie patrzeć na trailer.Widziałeś jak bodajże 6 deceptów zlatuję prosto na flote marynarki wojennej USA,prawdopodobnie ta flota płynęła w tamtych rejonach gdzie zatopiono Megatrona i szczątki innych deceptów.Mi się wydaję,że w filmie zobaczymy wielkiego decepta,wcale nie dużo mniejszego od Devastatora,tylko to jest wielka nie wiadoma.Chodzi mi o Tidal Weave,cybertroński lotniskowiec,można go nazwać strażą przyboczną Megatrona.Może te decepty złączą się w wielkiego Tidal Weave,on może być wielką platformą służącą nie do walki,a do wydobycia Megsa i resztę ekipy.
Ale to moje domniemania,nie wiem czy tak będzie na 100%.

ocenił(a) film na 6
Ajinur

Czepiam się opisów, bo potem taki bubel wyląduje na okładce DVD.
[tak jak np. że Borg są Androidami, a nie Cyborgami itp.]

Co do ciała Megatrona i innych , w pierwszej części było powiedziane, że zrzucają je w najgłębsze części oceanu, aby ciśnienie je zgniotło.
Więc troszkę trudno z takiej głębokości coś wydobywać, z tym że nie przeczę że jest to niemożliwe. [hehe takie zgniecione/ sprasowane ciała]

Jestem ciekawy, jedynie czy któryś przejmie "ciało" Lotniskowca widzianego w zwiastunie.

ocenił(a) film na 6
MAVIS

Kolejna część wspaniałej, kultowej już opowieści o maszynach. Bitwa o Ziemię zakończyła się, ale bitwa o wszechświat właśnie się rozpoczęła. Po powrocie do Cybertronu, Starscream przejmuje dowodzenie nad Deceptikonami i decyduje się na powrót na Ziemię z nowymi siłami. Autoboty, wierząc, że pokój był możliwy, dowiadują się, że ciało Megatrona zostało skradzione z armii Stanów Zjednoczonych przez Skorpinoxa, który przywraca go do życia. Teraz Megatron wraca szukając zemsty razem z Starscreamem i innymi Decepticonami. Autoboty będą musiały stawić im czoła.

to jest, jak dla mnie, wiarygodna wersja, a tu jest druga niby :

Plot: Decepticon forces return to Earth on a mission to take Sam Witwicky prisoner, after the young hero learns the truth about the ancient origins of the Transformers. Joining the mission to protect humankind is Optimus Prime, who forms an alliance with international armies for a second epic battle.

ocenił(a) film na 5
FanOfAkatsuki

Druga. Zgadza się z tym, co do tej pory ujawniono, a ta organizacja, o której mowa nazywa się N.E.S.T.(Networked Elements: Supporters and Transformers) ;)

Co do pierwszej, to ta część z wykradzeniem ciała Megatrona kuleje, poza tym powinno być Scorponok, a nie Scorpinox.

ocenił(a) film na 7
MAVIS

Ma ktoś jakiś link do trailera obojętnie czy HD czy nie bo na youtube zablokowali a na vimeo dali hasło i jest przypał... czekam na odpowiedzi ! ;]oczywiście ten najnowszy ;]

RhineHorn

Sprawdz ten w temacie: "nowe zdjecia". Zreszta pozwole sobie go tu skopiowac http://tnij.org/trnsfrmsrotf

ocenił(a) film na 7
Dzikopysk

dzięki za linka ;] wie ktoś dokładnie którego bedzie trailer nowy ? 28 czy 1 ?

RhineHorn

Teoretycznie powinien być 28 tak jak Wolverine ale gdzieś coś czytałem, że będzie później.