PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181392
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

efekty

ocenił(a) film na 8

efekty w tym filmie wykraczają ponad 10stopniową skale...po prostu rewelacja!!

ocenił(a) film na 4
michalKRK

a ja natomiast uważam że wcale nie były takie rewelacyjne.
często animowane postacie strasznie odcinały się od tła, przez co wyraźnie było widać że nie są elementem rzeczywistości a jedynie naklejonym efektem.

ale film generalnie mi się podobał.
dałem 6/10.

ocenił(a) film na 9
Stilnes

wg. mnie efekty są dużo lepsze niż w jedynce ;)
I tam właśnie postacie bardziej się odcinały.
W 2 części świetnie zrobili np tą scenę gdy Sam dotyka twarzy Bumblebee (w garażu, sam początek ;)). O, albo połowa gdzieś filmu jak Optimus walczy z decepticonami w tym lesie. Realistycznie dosyć wyglądali i cienie świetnie im wyszły! ;D

michalKRK

Dokładnie, chyba długo nie powstanie taki film w którym na taką skale będą Efekty, akcja i rozwałka ! Dla mnie BOMBA ;p

ascorp

Właśnie niedawno, powstał Avatar, który miażdzy efektami wszystko, co do tej pory widzieliśmy. Podejrzewam, że długo nie będzie takiego filmu, z takimi efektami. Avatar wyprzedził efekty specjalne o dobre kilka lat. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
godfather999

Avatara nie oglądałam ( i dobrze mi z tym :P) ale z tego co mi się wydaje to tam wszystko jest zrobione komputerowo, nie?
W sensie ta planeta, ludziki na niej etc :P
No więc jeśli tak jest to nie ma co porównywać, bo wg mnie łatwiej jest stworzyć cały obraz niż wkleić w "rzeczywistość" takiego transformersa coby realistycznie wyglądał :)

ocenił(a) film na 10
godfather999

avatar ? że niby sztuczna dżungla lepsza od robotów ?? no nie wiem ;/

ocenił(a) film na 4
godfather999

Jestem z przyszłości. Za 15 dni rok 2019. Przyznaję rację-efekty w Avatarze nadal są w czołówce.

ocenił(a) film na 2
michalKRK

Gówno nie film