Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154348
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Tak jak w tytule. Czy będzie ten film wyświetlany w 2D czy tylko w 3D ?

Shadow_5

Będzie w 2D i 3D, zresztą jak byłby sens wyświetlania filmu tylko w 3D przecież nie zwróciła by im sie kasa za film ;)
http://www.3dmaniak.pl/3645/transformers-3-wersja-3d-szybciej-trafi-do-kin/

ocenił(a) film na 7
dombek1

Dzięki. Wiesz wolę się upewnić bo np Thora nie mogłem nigdzie znaleźć w 2D a mieszkam w GOP-ie a tu jest dużo kin

Shadow_5

Będzie w wersji
2D
Digital 3D
Orange Imax 3D
zależy od kina jakie wersje będą wyświetlane

ocenił(a) film na 3
ironhider17

Jak mieszkacie w USA to owszem, będziecie mieli do wyboru wersję 2D i 3D. Tekst z linka odnosi się do Stanów. W Polsce film będzie tylko w 3D, podobnie jak wspomniany Thor, wprowadzany przez tego samego dystrybutora, czyli UIP. Wystarczy spojrzeć na polski plakat-widnieje na nim napis: "w kinach w 3D od 1 lipca". Nie ma na nim nic o tym, że do wyboru również wersja 2D.

ocenił(a) film na 7
s_c_a_r

No to nie za fajnie. A już myślałem że obejrzę. Ciekawe przy okazji jakiego jeszcze filmu UIP wciśnie nam to gówniane 3D.

ocenił(a) film na 3
Shadow_5

Kolejnymi filmami UIP u nas będą Captain America: Pierwsze starcie i Smerfy. Obie premiery w USA będą w 2D i 3D a jak będzie w Polsce tego na razie nie wiadomo.

ocenił(a) film na 7
s_c_a_r

Znajac dystrybutora UIP to oni sa pazerni na kase z biletow w 3D i w 2D nie wypuszcza. Szkoda ze ludzie dla ktorych liczy sie komfortowe ogladanie filmow bez potrzeby kretynskich okolarow czy efektow 3D ucierpia na tym bo nie obejza filmu w kinie i wydac potem po 80-90 zł za film na DVD zeby ogladac na malym ekranie.

ocenił(a) film na 8
Shadow_5

nosz kurde co to ma być!!! może niektórzy nie lubia męczyć oczu przez 3 godziny oglądając 3D. a tak chciałam iść na to do kina i nie pójde. mam nadzieje że zrobi tak więcej ludzi.

memento1987

No właśnie, niech ten co nam w Polsce wciska na siłę to beznadziejne 3D odpowie za ten karygodny czyn!!!
A myślałem, że żyjemy w wolnym kraju i że mamy prawo wyboru :(
Pozostaje więc tylko czekać na BluRay w 2D i obejrzeć ten film w zaciszu domowego ogniska ;)

ocenił(a) film na 7
cameronpoe

Niestety na DVD to już nie to samo co w sali kinowej. Jak dla mnie skoro dystrybutor nie chce zarabiac na wszystkich rodzajach widzów to na mnie nie zarobi. Sorka panie Bay pomimo szacunku do pana pracy przy filmie niestety nie doloże się do wpływów za film gdyż idąca tylko na kase firma UIP Poland wydala film tylko w 3D. Niby jest napisane, że w wybranych kinach w 2D, ale jakoś ani w Katowicach, Sosnowcu, Dąbrowie Górniczej, ani w innych miastach tu w pobliżu nie ma wersji 2D. To gdzie ona jest ja się pytam ?

Shadow_5

Witam. Oglądałem już kilka filmów w 3D i niektóre strasznie mnie męczyły.
Ten film był inny. Nie wiem czy to wina innych okularów których nie musiałem oddawać ale obejrzałem cały film bez przecierania oczu.
Efekty 3D były dla mnie bardzo realistyczne. Nie były przesadzone tylko poprostu normalne.
Było to bardzo fajne chociaż moja małżonka stwierdziła że mało efektów.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

W Poznaniu również nie ma... Mam to samo, nie znosze tego 3D... Po co to komu do szczęscia????

mala_inc

3D w transformersach wypada dobrze. Ja oglądałem film w IMAXie i w ogóle oczy mnie nie bolały, tak jak na Avatarze. :)
Za to bolały mnie niemiłosiernie na sanctum.

ocenił(a) film na 2
memento1987

To prawda. Przydałby się jakiś bojkot. Tym razem zaskoczyło mnie, że w Warszawskich multipleksach nie ma projekcji 2D, chyba wogóle w żadnym kinie. Chcąc nie chcąc wybrałem wersję 3D. Ale postawę dystrybutora uważam za nadużycie. Jako widz chcę mieć wybór. Zwłaszcza, że atrakcyjność 3D w niektórych filmach jest dyskusyjna. To także sprawa uszanowania przyzwyczajeń widzów. A różnica w cenie biletu jest znaczna. Jeżeli tak zrobią z jakimś kolejnym tytułem fimu to rezygnuję z wyjścia do kina.

ocenił(a) film na 7
phranek

I dziwić się że rośnie piractwo, skoro ludzie w Polsce maja do wyboru 3D albo nic.
@phranek pociesze cie, ja mieszkam w woj. Śląskim w tzw GOP-ie gdzie blisko siebie mam 5-6 duzych miast, a w kazdym po 2-3 duze kina i nigdzie nie ma 2D. Dlatego uwazam, że UiP-em, dystybutorem takich filmow jak Thor czy Transformers 3 powinien się zając ktoś bo tylko oni tak robia że wypuszczaja film w 3D. Ja np poczekam na wersje DVD i sciagne z neta, a kupie jak bedzie po 10-20 zł żeby ci pazerni na kase ludzie zarobili jak najmniej na mnie. Skoro nie moge obejzec filmu w komfortowym siedzeniu na duzym ekranie w kinie w 2D to nie mam zamiaru placic za film wiecej niz za bilet do kina.

Shadow_5

O kurde film na DVD za 80-90 zeta, to ja tyle daje za filmy na BR.

użytkownik usunięty
Cyszard

Jak już to BD a nie BR, a 80-90 zeta to nawet za film na blu-ray jest dużo, a DVD to nie wiem co za szaleńcy za tyle kupują :P

Czy ja wiem czy tak dużo nowości wychodzą koło 120zł minimum 100zł. Filmy w promocji są po 50zeta. mowa tu o takich sklepach jak media market czy saturn.

użytkownik usunięty
Cyszard

Ja kupuję zwykle na Allegro gdzie nowości idzie dostać nawet za 60 (za tyle kupiłem np Incepcję i Księcia Persji), albo z zagranicy gdzie zazwyczaj wychodzi taniej i sporą częśc tytułów można znaleźc z polską wersją językową.

Shadow_5

Jest to pierwszy film po avatarze, który warto obejrzeć w 3D. Byłam wczoraj w kinie, i jestem pod wrażeniem efektów specjalnych, fabuła - denna, ale efekty 5+. W ciągu ostatniego roku byłam na kilku innych filmach i niestety poszłam na wersje 3D i byłam zawiedziona (Alicja... , piraci... , zmierzch... i chyba coś tam jeszcze było), 3D było naciąganym dodatkiem, w T3 film był specjalnie robiony własnie pod efekty, fakt długi film, i te okulary męczące są, ale jak dla mnie na prawdę warto.

btw. Czy wszystkie kina 3D mają tak beznadziejnie niewygodne okularki jak w heliosie?

ocenił(a) film na 9
GloomyOwl

W IMAXie w są w miarę wygodne, wygodniejsze od tych co są w Multikinie, a co do Heliosa to nie wiem bo nie byłem.

użytkownik usunięty
GloomyOwl

W IMAXie były o wiele wygodniejsze, praktycznie zapomniałem że je w ogóle mam. W heliosie to musiałem co chwilę przesuwać okulary to w dół, to w górę bo nos mnie od nich bolał.

GloomyOwl

W multikinie takie same jak w heliosie.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

co prawda to sa dla graczy ale na takich powinno sie ogladac 3d linka nie doda wiec wystarczy wpisac w google OKULARY VUZIX i wyszukac w grafice a nie na tych z "kaczora donalda" (kiedys pamietam dodali takowe :)) propo 3d na mnie napewno nie zarobia. jesli nie wyjdzie 2d nie pojde do kina i final. tak samo z Harrym Potterem. nie ma 2d - nie ma mnie w kinie. a pozniej sie dziwia ze piractwo sie szerzy. a no sie szerzy i bedzie szerzylo skoro ludziom na sile wciskaja taki kit. musza sobie to uswiadomic ze czlowiek zrobi wszystko aby bylo na jego strone. nie ma w 2d to nie . zawsze sa DVD Blu-Ray'e a jak tego nie ma to...no wiadomo ;)

ocenił(a) film na 8
ssddbuziaczek

2D...?? nie wiem czy to jakiś błąd czy nie ale w Żorach niby jest 2D wyświtlane a nie 3D... trzeba by było się jakoś dowiedzieć... moze ktoś wie???? link: http://film.wp.pl/id,296,repertuar.html

ocenił(a) film na 8
Shadow_5

2D...?? nie wiem czy to jakiś błąd czy nie ale w Żorach niby jest 2D wyświtlane a nie 3D... trzeba by było się jakoś dowiedzieć... moze ktoś wie???? link: http://film.wp.pl/id,296,repertuar.html
(tu mialo być...)

kycho

Czy w Poznaniu na prawdę tylko 3D się znajdzie? No błagam, powiedzcie, że jest gdzieś w tym mieście kino co puszcza to w 2D!!!!

ocenił(a) film na 8
pumba_14

oni wszyscy są po prostu żałośni i do dupy z nimi i ich robotą. myślą że wszyscy tak kochamy to całe 3D które daje tyle co nic. jak dla mnie ma więcej - niż + na dzień dzisiejszy... ja osobiście też nigdzie nie znalazłem, zeby w jakimś normalnym kinie było wersja 2D. patologia z tym i tyle...

ocenił(a) film na 7
Shadow_5

W Polsce coraz częściej gra się filmy tylko w 3D. Niemiłosiernie mnie to irytuje... Noszę okulary i pomijam fakt, że wyglądam jak skończony idiota zakładając drugą parę do filmów 3D, ale jest to dla mnie męczące i niewygodne. NIGDY nie wybrałbym filmu 3D, gdyby była inna opcja...

ocenił(a) film na 7
v3rafin

Jeśli chodzi o granie filmów tylko w 3D to dotyczy to tylko filmów dystrybuowanych przez UiP Poland. Ci pazerni ludzie maja w nosie widzów tylko to żeby zarobic tylko na filmach 3D. Ich sposob myslenia to: damy film tylko w 3D => beda musieli isc na niego => 1,5-2 x wiecej kasy z biletów. Od ponad 20 lat chodze na filmy 2D i nie mam zamiaru tego zmieniac ze wzgledu na jakas debilna mode na filmy 3D i żydowskie zapędy dystrybutora na kase.

ocenił(a) film na 8
Shadow_5

i dyć to. tak to jest... Szkoda słów. A ogolnie tez wychodzi że kłamstwo w reklamach jest skoro pisze że w wybranych kinach też w 2D. Jakby ktos odpowiedział że w jednym kinie na caała polske było to bym wyśmiał w pysk i powiedział zeby się walili z takim czymś, bo to by było żałosne...

Shadow_5

jestem za tym żeby wystosować jakąś petycję - to zas...ne 3d jest jakimś debilnym pomysłem pazernych hien - nie mam ochoty oglądać filmu przez badziewne okularki które zamazują mi obraz tylko po to żeby obejrzeć jakieś trzy durne efekty na krzyż - dla mnie opcja jest prosta - nie pójdę do kina na film o beznadziejnej jakości za dwa razy większą kasę - poczekam na premierę blu-ray - i zakupię płytkę z zagranicy ( mam mnóstwo znajomych którzy robią tak samo więc mam nadzieje że polskim dystrybutorom [których z tego miejsca pozdrawiam środkowym palcem] otworzą się oczy kiedy ich zyski zamiast wzrosnąć drastycznie spadną) pozdro dla wszystkich wielbicieli tradycyjnego kina