Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154348
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Po obejrzeniu 3 części robotów jestem wniebowzięty. Jest wielkim fanem od samego początku. Film jest naprawdę nieziemski, ale tak:
Sequel - jeśli mieli by robić 4 część lub kolejne (fajnie by było) to nie wiem co mogli by tam już zamieścić. Po zabiciu tylu głównych złych robotów sam nie wiem kto został by ich głównym przeciwnikiem (wiem że są to Decepci ale chodzi mi o jakiegoś super robota)
Prequel - tu myślę że mogli by już coś zrobić. Np pokazać walkę o Cybertron i jego zniszczenie a także przejście Autobotów na stronę Deceptikonów lub na odwrót. Mógłby to być prequel lub prequele poprzedzające cała trylogię
Remake - Jeśli zdecydowali by się na remake to w sumie nie wiem czy większość z nas zdecydowała by się pójść do kina i obejrzeć to jeszcze raz tylko w wykonaniu innego reżysera i aktorów. Trochę rzeczy na pewno by się pozmieniało ale to było by wciąż to samo

Ja uważam, że powinni albo postawić już Transformersów w spokoju (tylko te 3 części) albo dać im trochę odetchnąć i poczekać aż wszyscy ochłoną i potem na spokojnie wymyśleć nową część. Bo takie pchanie co 2 lata kolejnej częśći wkrótce może nam się przejeść i wtedy klops. A wy co jak sądzicie? :D

użytkownik usunięty
mateusi91

"jnie by było) to nie wiem co mogli by tam już zamieścić. Po zabiciu tylu głównych złych robotów sam nie wiem kto został by ich głównym przeciwnikiem (wiem że są to Decepci ale chodzi mi o jakiegoś super robota)"

Galvatron (w wersji bliższej komiksom), Cyclonus i Scourge
Unicron
Thunderwing
Jhiaxus z G2
Scorponok w swej właściwej komiksowej postaci + headmasters

I inni. Potęznych Decepticonów i motywów do wykorzystania nie brakuje.

"Np pokazać walkę o Cybertron i jego zniszczenie"

Nikt ci nie nakręci wysokobudżetowego filmu bez głównych ról ludzkich.

ocenił(a) film na 8

Nie mam nic przeciwko kolejnym częściom Transformersów ale teraz wolałbym żeby reżyser zabrał się z Bad Boys 3 gdzie dwie poprzednie części uwielbiam a znając Reżysera rozpierducha może być wcale nie mniejsza niż w Transformersach , wystarczy wspomnieć drugą część Bad Boys już tam rozpieprzyli część Miami i jak się nie mylę to nawet rozwalili coś na Kubie

ocenił(a) film na 10

"Nikt ci nie nakręci wysokobudżetowego filmu bez głównych ról ludzkich."
Hmmm w sumie masz racje co to tego. Są nikłe szanse. Ale może kiedyś ktoś się odważy, tylko musiałoby to być zrobione z głową :D

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Też się na tym zastanawiam, chodziarz 3 części widać było na samym końcu że przywódcy złych robotów zginęli a i jeszcze że Cybertron został zniszczony

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Na dopełnienie wrażeń zachęcam do zapoznania się z tematem geopatycznej siatki Ziemi i starożytnych budowli megalitycznych. W filmie wykorzystano sporo takich motywów przez co można mieć wrażenie, że jest bardziej SCI niż FI jeśli się zna współczesne teorie dot. hiperprzestrzeni ;). Można by się rozpisywać o tym całymi dniami. Temat dość ciężki, więc nie polecam go słabym głowom, które nie umiały w tym filmie dostrzec żadnej głębi ani symboliki :D

http://swietageometria.info/geometryczne-siatki-ziemi

Jeśli chodzi o symbolizm, to coś jeszcze po angielsku "Richard C. Hoagland: Dark Mission - The Secret History of NASA".
http://www.amazon.com/Dark-Mission-Secret-History-NASA/dp/1932595260#reader_1932 595260

ocenił(a) film na 10
Shielder

Ja tam też nie mam nic przeciwko kolejnym częścią ale krótki odpoczynek nie zaszkodzi. Tak jak Gieferg mówi jest jeszcze wielu przeciwników i mogli by ich wykorzystać przy kręceniu kolejnych cześci.

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Mogliby też pokazać geneze ich planety jak i samych robotów :D