Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154348
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Po pierwsze wyszedłem z kina bardzo zadowolony. Efekty świetne, nie ma jak na razie
lepszego filmu z efektami niż seria Transformers. Pod tym względem film spełnił w
100% moje oczekiwania. Nowa aktorka w roli miłości głównego bohatera - hmm, nawet
dobry pomysł z tym jak weszła w życie Sama(Chociaż to, że Mikaela rzuciła Sama jest
lipne, ale nie dało się chyba nic sensowniejszego wymyślić), nie miała dużo do
zagrania, tyle co i Megan więc wydaje mi się, że podołała. Scena, w której rozmawia z
Megatronem jest naciągana bo zanim by wymówiła do niego słowo to by ją rozwalił. To
mnie troszkę zabolało. Myślałem też, że w końcu ta część będzie tą mroczną częścią
gdzie w końcu zło odniesie jakieś zwycięstwo ale wszystko się skończyło tak, że można
by już nie robić kolejnej części i byłaby to udana trylogia. Happy End i to taki praktycznie
ostateczny też mnie zabolał. Pewnie powstanie kolejna część ze względu na zyski jakie z
tego mają pomimo tego, że Bay ani Shia nie chcą brać już w tym udziału i możemy się
modlić tylko o to aby był to świetny prequel. Bo robienie 4 części byłoby głupotą. Moim
marzeniem jest żeby zrobili tak jak z Gwiezdnymi Wojnami, czyli prequel trylogie. Na
przykład o wojnach na Cybertronie. Taka geneza Transformerów.
Trzecią rzeczą, która boli w tej części to właśnie zmiana Megan na tą modelkę. Ich gra
niczym się nie różniła, ale każdy przyzwyczaja się do pierwszych aktorów i ich zmiana w
filmie zawsze wychodzi na gorszę. O tyle dobrze, że reżyser nie jest takim ciołkiem, i
zmienił też postacie w filmie czyli nie grają tej samej babki bo to by było przegięcie.
Jeszcze ostatnia rzecz, mianowicie po 2 wyszedłem z kina zadowolony pod względem
fabuły. Jest na równi z jedynką, a trójka już miała taką jakby gorszą fabułę. Nie wyszła z
tego tandeta ale to już taki trochę banalny pomysł był.
Daję10/10 bo kocham Transformery, są ucztą dla oka i te wszystkie efekty zawarte w nich
to dla mnie piękno w czystej postaci. Są bardzo realistyczne. Żaden Harry Potter im nie
dorówna, czy Piraci. Tylko LOTR może się mierzyć z Transformerami pod względem
efektów!