7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308325
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Świetny 10/10

użytkownik usunięty

Jedne z najlepszych efektów specjalnych jakie do tej pory widziałem, i prawdopobnie długo nie zobacze, chociaż patrząc na bardzo szybki rozwój poziomu technicznego efektów wszelkiej maści, wkrótce będzie to normą. Ale na dzień dzisiejszy efekty w tym filmie są niesamowite i dosłownie wgniatają w fotel, a do tego należy koniecznie dodać kapitalne udźwiękowienie, gdzie razem tworzą wybuchową mieszanke w bardzo pozytywnym słowa tego znaczeniu. Oczywiście jak to prawie każdy film i ten posiada swoje wady, to nie mniej jednak nie są one aż tak rażące i nie psują całości. Taką wadą jest słabe aktorstwo aktorów drugo i trzecioplanowych, a główne role odegrane są średnio i zdecydowanie mogli by sie lepiej postarać, dobrze ze przynajmniej to minimum jest zapewnone, kolejną taką chyba małą wadą są typowe stereotypy widziane w innych filmach, najbardziej pamiętam tą młodziutką laske która jest już super specem od komputerów, ja wiem że jest to trudno zastąpić czymś innym, ale troche to śmiesznie wyglądało i kilka mniej istotnych potknięć. Przede wszystkim nie jest to film ambitny tylko czysto rozrywkowy i tak należy go interpretować, dlatego dziwią mnie niektóre komentarze które głównie skupiają sie na steerotypowych wadach tego filmu, a nie dostrzegają głównego zamierzenia, czyli czystej rozrywki, chociaż wiem że nie wszystko wszystkim musi sie podobać. W każdym bądź razie mi tej rozrywki dostarczył i to z nawiązką.