mam pytanie do wszystkich!!!!mianowicie:czy ktos z was moze kojarzyc albo wie jakie mozliwe produkcje na miare TRANSFORMERSOW moga nas jeszcze czekac???????!!!!moga to byc ekranizacje komiksow badz jakis ksiazek!!badz co badz!!ale czy znacie cos takiego co moze stac sie potencjalnym hitem i oferowac nam takie emocje i taka rozrywke jak nasze "robociki"????????czy bedzie jeszcze cos takiego w kinie na co z wielkim zapalem sie wybierzemy i nie zawiedziemy????i cos co wcisnie nas w fotel!!!czy znacie jakies komiksy albo jakies plotki ktore ewentualnie moga byc na ekranie?????
czekam na wasze propozycje...:)))pozdro
hmm ciezko powiedizec :P ... ale co widac juz odkilku lat ludki z za oceanu nie maja pomysłu na jakis "nowy" film ... widzimy tylko ekranizacje komiksow ( troche to juz irytujace ...) badz "zamerykanizowane" produkcje azjatyckie w szczegolnosci japonskie ehh ... czy naprawde nie da sie juz nic nowego wymyslic ? ... czy juz wszystko co mialo zostac powiedizane w tej kwestii zostalo powiedziane ? ... lol to jak tak ... to tylko czekac jak za pare lat powstana odnowione wersje westernow ... lol kieds byla taka fala ... zreszta to co kilka lat tak jest ... fala filmow typu sci-fi ... łesterniki ... pozniej czas na komedie ( jkos ostanio bieeeda z komediami na duzym ekranie ...) za to teraz mamy BUM na filmy typu piła ... hostel ... ehh to tez juz bylo ...
nie no mnie te łesterniki ciekawia heh to bedzie sieka ... ciekawe jak tam upchaja efekty specjalne hmmm to dopiero bedize cos :D:D <hahaha>
a jak myslicie.....jakie byly najorginalniejsze pomysly na filmy w histori wspolczesnego kina????ja stawiam na STAR WARS!!nie przepadam ale oryginalne bo wymyslone!!!
hehe chyba zaloze oddzielny temat na to:)))
Wojtek, spokojnie. Oryginalnych filmów jest od groma, ale są mało znane, a
przynajmniej mniej. Takie standardowe rzeczy jak Requiem dla snu, Pan życia i
śmierci, Krwawy diament, Fight club.
zapomnailem jeszcze dopisac ... ja bym bardzo chetnie zobaczyl hollywoodzka ekranizacje jednej z kultowych anime/mang ... hmm tam mozna popisac sie efektami chyba jak nigdzie ;)
ale najprawdopodobniej za jakis czas zobaczymy w kinach hemana ... lol ... to by była sieka :P:P:P
najoryginalniejsze ... no gwiezdne wojny to dobra sprawa ;) ciezko z tym bedzie pokonkurowac heh ... ale ja jestem fanem obcego i biorac pod uwage lata w jakich to bylo robione ( pierwsze czesci) to efekty realizacja ... dla mnie super :)
Już od jakiegoś czasu słychać że będzie film na podstaiwe gry "Diablo"
Jesli dobrze wyjdzie też może okazać się hitem tak jak gra.
watpliwe!!!juz cos o tym wiemy!!kazda ekranizacja gry konczy sie fiaskiem!!i tak bedzie dalej!!!chociaz moze trafi sie jakis swietny rezyser ktory kiedys byc moze zrobi jakas pozadna ekranizacje!!ale narazie to watpliwe...bo na choryzacie tymczasem takich nie widac:))))))))))
Pamiętajmy, że oryginalnie można też przedstawić znany już temat. Pisałem o tym w wątku o wyglądzie robotów - pod tym względem jest to moim zdaniem zupełnie coś inneo niż komiks/anime i wcale nie przeszkadza mi, że to "na podstawie czegoś" :)
Myślę, że możnaby sięgnąć w przyszłości po inspiracje do gier (nie pierwszy raz zresztą): Unreal, Soul Reaver, Half Life i wiele innych przesiąkniętych kapitalnym klimatem.
Współczesna grafika komputerowa otwiera ogromne możliwości powołania do życia nieistniejących postaci, maszyn, potworów czy wreszcie światów. Władca pierścieni czy nowe Star Warsy niech będą przykładem na tę tezę. Już widzę te niezbadane światy...
Czekam na te przyszłe filmy z radością, gdyż wiem, że wreszcie można zrealizować wszelkie pomysły i fantazje w przekonujący sposób.
Tylko trzeba napisać przyzwoity scenariusz. :)
osobiscie chcialbym zobaczyc ekranizacje HALF-LIFE:)))ma ciekwa i wciagajaca fabule!!bohater tez w sumie barwny:)))))oby tylko zajal sie tym jakis pozadny rezyser..nie bartkowiak(nie to zebym go uwazal za slabiaka:))) ani Boll....hmm ktos naprawde dobry i ceniony...ktos kto potrafi budowac napiecie i klimat:))moglby byc spielberg albo ktos bardziej ambitny:))))))byle nie wyszedl gniot jakich pelno:))))
Wydaje mi sie ze filmem ktory zarobilby krocie gdyby tylko zrobiono go z dobrymi efektami i rozmachem bylby Dragon Ball...
Ciagle nie rozumiem dlaczego jeszcze nie bylo tego filmu - przeciez na calym swiecie jest tyle fanow tej serii ze na filmie stracic nie mozna!!!
Osobiscie uwazam ze film tak czy siak nieoddalby klimatu anime ale i tak bym poszedl na to do kina i wziol ze soba dziewczyne ;] takze juz 2 bilety sa - jesli polowa fanow DB zrobi tak samo to producenci zarabia duza kase wiec mysle ze powinni zrobic ten film jak najszybciej (podobno mial byc w 2008 ale chyba nie dojdzie do tego...)
No ja bym chciał żeby ktoś w końcu Dragon Ball nakręcił...nie wiem dlaczego jeszcze nikt tego nie zrobił? Z efektami nie ma chyba jakichś strasznych problemów wszak w Shaolin Soccer było coś podobnego np. jak piłka leciała z dużą prędkością i wyrywała murawę. W DB efekty był by podobne...
wiecie mi sie wydaje ze oni poprostu nie maja dobrego scenariusza!!bajka byla wielowatkowa bardzo rozbudowana pod wzgledem fabularnym!!!a jak nie ma kto napisac scenariusza,bo wie ze sie nie da, to nikt sie za to nie bierze!!a dzisiaj producenci wola isc na latwizne i robia to co proste i bez zawilosci do zrealizowania:)))))