Byłem na premierze w nocy :) .. nie wytrzymałem i musiałem go zobaczyć .. i na szczęście się nie rozczarowałem.. Film jest naprawdę niesamowity .. Ciągła akcja a efekty? - Rewelacja ! chyba najlepszy film pod względem efektów specjalnych jaki w życiu obejrzałem. Twórcy muszą otrzymać Oscara lub inne nagrody zwłaszcza za Efekty Specjalne ..
Roboty wykonane niesamowicie.. wyglądały jak prawdziwe oraz głosy także wypadły nieźle
Ale Film nie tylko efekty ma dobre, również fabuła jak na film S-F oraz na podstawie bajki także jest udany ... Aktorzy także się popisali.. Nawet Muzyka trzymała w napięciu do ostatniej minuty ! .. Film ma prawie same zalety .. Wad ? - Szczerze nie zauważyłem ..
Film jest przeznaczony dla każdego; dla dorosłych i również dla dzieci .. Może się wydawać, że jest zbyt bajkowy ale ma w sobie coś "mrocznego".
W/g mnie film powinien otrzymać wiele nagród to jeden z najlepszych filmów S-F mojego życia :) - Zwłaszcza mowa o Efektach Specjalnych.
Największa wada tego całego bigosu to miesięczne opóźnienie filmu w Polsce .. Powinien odbyć się w tym samym czasie co w USA..
Ocena 9/10