WITAM :) POWIEDZCIE MI CZYM PRZYLECIALY AUTOBOTY NA ZIEMIE?? CZY TO ONE SAME BYLY TYMI KAPSULAMI? CZY SIEDZIALY W NICH W SRODKU??? PISZCIE...
Wyłącz caps lock, duże litery KRZYCZĄ!!
Najprawdopodobniej sami byli byli kapsułami, nie pokazano żadnego statku. W kreskówce mieli statek, tu nie.
i to jest dziwne skoro byli sami kapsułami .... bo wychodzi na to ze kazdy autobot mogl latac ;]
Uznałbym to za nielogiczność w scenariuszu, bo np. w części III mieli już statek, pokazano też arkę, w napisach końcowych była scena jak Starscream wznosi się ku kosmosowi, więc w teorii gdyby zmieniali się w coś latającego, to mogli by poruszać się w przestrzeni.
Autoboty przyleciały na ziemię w kapsułach, czy innych statkach. Inna możliwość- same były tymi kapsułami, ale mogły tylko wybrać cel podróży i tam lecieć. W jedynce wbijają się przy lądowaniu w ziemię, budynki, itp. Gdyby same mogły latać, to nie narobiły by takich szkód.
I chyba to jest to druga wersja- bo w miejscach ich lądowania nie znaleziono wraków żadnych statków.
Inna sprawa z Megatronem- ten w jedynce mógł latać w dwójce też. W niej też był pojazdem lądowym.
Tym statkiem z III przyleciała chyba druga grupa autobotów- bliźniaki, Arcee i reszta
Autoboty były tymi kapsułami. To nie znaczy, że każdy może latać, bo oni nie lecieli, tylko raczej spadali.
Co to za kapsuły, o których mówicie? Żadne takie nie wystąpiły w filmie.
W pierwszej części Autoboty przyleciały statkiem, który zostawiły na Marsie. Być może był to właśnie Xantium, który dowiózł posiłki w drugim i trzecim filmie.
Idioto to powiedzail twoj stary kiedy polozna wypuscila cie na podloge.
'Postac' kuli to nie kapsula, wiec czego sie czepiasz?
Chodziło mi o to ,że Autoboty spadły jako meteory, tak jak Decepticony w drugiej części transformers.
Nie przyleciały statkiem z Marsa , ani Xantium bo wtedy ludzie traktowali Autoboty za wroga.
Spadały jako meteoryty? Sprawdź co to jest meteoryt zanim zaczniesz wypisywać kolejne bzdury.
Jak to, że opinia ludzi wpływała na ich zdolność do podroży w przestrzeni. Co to ma do rzeczy? Tak, mieli na marsie statek, który ich transportował i tak, był to Xantium lub jemu podobny pojazd.
nie zrozumiales film widac..... w 1 czesci filmu nie mieli statlku... tylko autoboty lecialo przemienione w kule... i spadaly jak meteory
Tak naprawdę to niezrozumienie kłania się tobie gdyż:
1. Film nie był o lataniu statkami, więc ich obecność czy brak nijak wpływa na zrozumienie go.
2. Jesteś dziecinnie naiwny uważając, że kulista forma desantowa służy do podróżowania przez galaktyki.
3. Uważasz, że jeśli czegoś nie widziałeś to to nie istnieje. Wobec tego jedynym ludzkim pokarmem są paczki bo tylko je zobaczyłeś w filmie. Za to nie ma linii metra ani pizzerii bo ich tam nie było.
4. Meteory nie spadają tylko dryfują w kosmosie.
Przylecieli statkiem. Kropka. Zasięgnij odrobiny informacji żebyś mógł kłócić się o fakty a nie własne wymysły.
może i Autoboty podróżowały statkiem ,ale prawdopodobnie wylądowały nim na Marsie,bo w filmie ministrowi obrony pracownik z S7 pokazuje nagranie właśnie z Marsa na którym widać prawdopodobnie Bamblebee'go.Wiec prawdopodobnie Autoboty wylądowały na Marsie ,a stamtąd spadały jak meteory. Zobacz w filmie.
A Xantum zbudowali ludzie przy pomocy Wrecersów.
TurboSpychacz najpierw zanim zaczniesz pisać głupoty o jakimś statku na marsie którym przylecieli na ziemię to zobacz ten kawałek filmu : http://www.youtube.com/watch?v=Kps_CkEEkUo tu masz rozwiązanie na wszystkie twoje bolączki -_-.
Turbospychacz zobacz ten obrazek: http://www.google.pl/imgres?q=transformers+2007+cybertronian+autobots+figures&hl =pl&biw=1280&bih=915&tbm=isch&tbnid=UnUtzxs3lXvw9M:&imgrefurl=http://www.imdb.co m/title/tt0418279/faq&docid=v6TO4ke6pKWTWM&w=350&h=313&ei=1M1QTrC_MsvE4gTk2q3KBw &zoom=1&iact=hc&vpx=539&vpy=245&dur=4&hovh=212&hovw=237&tx=160&ty=95&page=1&tbnh =145&tbnw=162&start=0&ndsp=31&ved=1t:429,r:9,s:0 przedstawia to w co były stransformowane Autoboty.
Z tyłu te j kuli jest silnik , wiem to bo już wcześniej widziałem inny obrazek pokazany z tyłu tej kuli. Tak Autoboty podróżowały po kosmosie , bo one same w sobie buły statkami.
Pamiętasz fragment z ''Zemsty Upadłych'' jak Decepticony spadają na Ziemię ,wtedy lecieli aż z Cybertronu , a nie mieli statku.
Więc wszystko jasne ,Autoboty zamieniły sie w statki ,tak jak Decepticony. A ponieważ w kosmosie nie ma grawitacji to Autobotom łatwiej było się poruszać po kosmosie.
skoro niby mieli statek to by poprostu przylecialy nim :) i bezpiecznie i lekko wyladowaly.... zgadzam sie z mojzeszem w 100% AUTOBOTY SAME BYLY TYMI KULAMI...
Mojzesz mylisz się w kilku aspektach.
Zacznijmy od tego, że w kosmosie istnieje grawitacja. Planety, gwiazdy i galaktyki przecież trzymają się razem, nie? Dalej; obecność czy nie obecność siły grawitacyjnej w przestrzeni kosmicznej nie ułatwia w niczym podróżowania. Widać nie potrafisz sobie wyobrazić, jak porażająco wielkie są odległości między ciałami niebieskimi. Bazując na dniu dzisiejszym na księżyc dostaniesz się w półtorej dnia, na marsa pół roku, na plutona dwa-trzy lata, do drugiej najbliższej gwiazdy 160 000 lat promem 'osobowym'. Nawet wiedząc, że TransFormerzy przemieszczają się szybciej, niż ludzkie maszyny to i tak podróż przez galaktykę trwałaby niewyobrażalnie długo. Ja nie zaprzeczałem, że TransFormerzy mogą podróżować w przestrzeni, ale ty chcesz wmówić, że pokonują w ten sposób olbrzymie odległości co byłoby niepraktyczną stratą czasu i jest bzdurą oraz, że nie mieli statku, który mieli.
Kolejną niesamowicie debilną bzdurą jest twoje przekonanie o tym, że w postaci takich jednostek dotarli na Ziemię aż z Cybertronu. Mógłbyś sukcesywnie w to wierzyć gdybyś był naiwnym pięciolatkiem. Jesteś takim? Pomijając absurd tego twierdzenia to skąd masz an to dowód? Bo ja mam taki, że musieli pokonać tylko dystans między Ziemią a Tytanem w transportowcach. Nie masz żądnej wiedzy o temacie, wymyślasz bzdury i opieczętowujesz frazą 'wszystko jasne'. Obejrzyj film jeszcze raz, zagraj w grę, przeczytaj komiks na podstawie filmu, przeczytaj nowelę. Obie strony były w posiadaniu okrętów z napędem międzygwiezdnym, którymi transportowały żołnierzy w czasie trwania wszystkich trzech filmów.
Kolejna bzdura - A Xantum zbudowali ludzie przy pomocy Wrecersów.
Skąd taka informacja jeśli nie z twojej wyobraźni? Xantium dostarczył Autoboty na Ziemię zaraz po wezwaniu Optimusa.
Wiatrak, ty zarzucasz mi pisanie bredni chociaż też posiadasz zerową wiedzę o temacie, a na dowód podajesz wycinek z filmu, który nic nie pokazuje. Nie ma w nim wzmianki o tym, że na Marsie nie było statku. A były aż dwa - dla obu stron konfliktu.
Spychacz piszesz bzdury . Zobacz film ''Transformers beginnings''.
Jest on w wersji komiksowej . Opowiada on o wydarzeniach z przed ''Transformers'' z 2007 r.
Tam Bumblebee leci w postaci kuli aż z Cybertronu.
Zobacz to za nim zaczniesz opowiadać bzdury.
Kolejna rzecz , ja oglądałem trzecią część ,Xantum zbudowali ludzie przy pomocy Wrecersów.
Spychacz masz trochę racji z 2 statkami ale nie było ich na marsie! 1 autobotów był na księżycu nazywał się Arka ale tylko Sentinel Prime i jego (Martwi) kompani nim przylecieli bo zgineli wszyscy, Wszyscy oprócz Sentinela. 2 statek Nemesis Decepticonów był zniszczony na Cybertronie i nikt nim nie Przyleciał. Kolejna rzecz to że Autoboty lecące na ziemię były same w sobie statkami bo na zdjęciu które Mojżesz przysłał mają z tyłu śilnik. A ten fragment filmu w większości nie był do ciebie tylko do rotanimoda bo on się pytał czym Przyleciały na Ziemię.
Spychacz ,Xantum zbudowali Wrecersi , bo pamiętam jak w filmie sami mówili , że zbudowali Xantum, a ludzie dobudowali do niego prom kosmiczny i rakiety. Xantum przyleciały kolejne posiłki Autobotów.Optimus , Bumblebee ,Ratchet, Ironhide i Jazz . Jak widzisz na Cybertronie trwała wojna , więc Autoboty musiały się ewakuować by przeżyć , więc uciekły w kapsułach , w tych ze zdjęcia ,które ci przesłałem (skąd wiem że to były kapsuły , otórz fragment filmu , którym Autoboty spadają na Ziemię w tych kulach widać odpadające części ,a przecież to by nie miało sensu gdyby Autoboty podczas spadania gubiły własne części .)widziałeś fragment ''Transformers Beginnings'',w którym Megatron na Cybertronie uszkadza Bumblebee'go ,a póżniej Bumblebee się ocknął ?Trochę póżniej odlatuje on w kapsule. Więc większość Autobotów uciekła w kapsułach w różne strony galaktyki.
Optimus , Jazz , Ratchet ,Ironhide i Bumblebee musieli się później spotkać , bo jest taka gra "Transformers The Game" z 2007 r. Tam Bumblebee przed spotkaniem Sama dostaje rozkazy od Optimusa przez komunikator. Pod koniec filmu Optimus wysyła wiadomość w kosmos. Najprawdopodobniej później zostaje zbudowany Xantum i jeszcze przed drugą częścią , Bo w dwójce pojawili się już bliźniaki , Arcee , Sideswipe i Jolt . Wrócę jednak do kapsuł - Były one trochę jak statki bo posiadały z tyłu silnik i dopalacz jak na wstawionym zdjęciu co przesłałem. Więc tak podróżowały po kosmosie jak statki kosmiczne. Wspominałeś coś o grze. Jeśli chodzi ci o "Transformers War For Cybertron" to w nią grałem. Gra nie mówi prawdy, Dlaczego?
1. Postaci nie wyglądają tak jak w filmie i Cybertron też nie.
2. W Tej całej wojnie nie ma nawet wzmianki o Allsparku.
3. Arka w grze to ogromny Krążownik , a w filmie to mały (dla Transformerów) statek z " Filarami".
Jeżeli po tym opisie twierdzisz , że się w większości lub we wszystkim mylę i nadal uważasz , że ty masz rację to podaj mi jakiś link z dowodem na to by mi udowodnić że masz rację.
1. "Zobacz film ''Transformers beginnings'' Tam Bumblebee leci w postaci kuli aż z Cybertronu."
Przebijam cię bo przeczytałem wszystkie komiksy. Nie ograniczyłem się do jednego, nędznego audio i kilkoma niby-animowanymi obrazkami.
Piszesz, że leci AŻ z Cybertronu. Tylko, że nie widzisz, że jeszcze jest na niskiej orbicie planety. Także przeleciał z AŻ z Cybertronu na jego orbitę. Dla mnie to nie jest daleko. I dalej; nie wiesz dokąd on leci. Może na pobliski księżyc na spotkanie z ekipą, która ma wyprawić go dalej? Już po starcie akcja przenosi go na ZIemię i nie masz pojęcia, jak się tam dostał, więc to ty kładziesz bzdurę na bzdurze. Do wciąż, nie rozumiesz jak wielkie są odległości między rozmaitymi obiektami w kosmosie i, że nawet z prędkością światła leciałby na ziemię -naście lub -dziesiąt tysięcy lat. Myślisz, że nie robił nic innego tylko zwinięty w kulkę śledził Wszechiskrę przez te lata od momentu jej wystrzelenia do odnalezienia jej na Ziemi? Pomyśl o tym, jak przestarzały technologicznie by się stał. No i po na co zdałyby się wszelakie okręty, którymi posługuje się ta rasa skoro mogliby przemieszczać się po wszechświecie na własna rękę?
2. "Kolejna rzecz , ja oglądałem trzecią część ,Xantum zbudowali ludzie przy pomocy Wrecersów."
To oglądałeś zupełnie inny film bo to, co mówisz nie jest prawdą. Obejrzyj raz jeszcze, powoli dokładnie, często pałzuj, żeby mózg ci się znów nie przegrzał i żebyś nie rozpowiadał tych bredni. Xantium to Cybertroński statek i przywiózł Autoboty na Ziemię.
3. "Spychacz masz trochę racji z 2 statkami ale nie było ich na marsie!"
Upraszczam niektóre sprawy, wiesz? Nie pamiętam czy statek Autobotów wylądował na Marsie, ale wiem, że trzymał się na jego orbicie i to był Cosmos. Xantium też mógł być w okolicy. Na sto procent był tam też statek Starscreama, którym on sam się tutaj dostał razem ze swoją ekipą. Potem uciekł z Ziemi i wrócił nam na Cybertron.
4. "tylko Sentinel Prime i jego (Martwi) kompani nim przylecieli bo zgineli wszyscy, Wszyscy oprócz Sentinela"
Udowodnij, ze nie żyli. Według filmu tylko tam leżeli, a witalność TransFormera to bardzo złożona sprawa. Niektórych da się wskrzesić po milionach lat.
5. "statek Nemesis Decepticonów był zniszczony na Cybertronie i nikt nim nie Przyleciał"
Skąd ta informacja? Dlaczego tak się kłócicie? Nie znacie realiów filmu, wymyślacie sobie, dopowiadacie a potem kłócicie się o to? Nemezis służył za bazę wypadową z księżyca Saturna. To stamtąd przyzwali posiłki na pustynię.
6. "Kolejna rzecz to że Autoboty lecące na ziemię były same w sobie statkami bo na zdjęciu które Mojżesz przysłał mają z tyłu śilnik."
To - silnik - dowodzi tylko tego, że potrafiły się przemieszczać, a nie, że przyleciały z Cybertronu w ciągu pięciu minut, wiesz? Uważać tak jak uważasz jest tak samo głupie, jak udowadniać, że pobiegnę do Australii i z powrotem bo na zdjęciu, które ci pokażę mam nogi.
7. "A ten fragment filmu w większości nie był do ciebie tylko do rotanimoda bo on się pytał czym Przyleciały na Ziemię"
Tylko, że wypada założyć, że koleszka widział ten film i widział desant. Zatem nie pyta 'jak spadły na powierzchnię planety' bo to już widział tylko czym tutaj przyleciały bo film nie wyjaśnia tego.
8. "Spychacz ,Xantum zbudowali Wrecersi , bo pamiętam jak w filmie sami mówili , że zbudowali Xantum, a ludzie dobudowali do niego prom kosmiczny i rakiety."
W jednej rzeczy się poprawiłeś. Dobrze. Tylko czemu teraz mówisz to w taki sposób jakbyś odwracał kotem ogona i że to niby ja twierdziłem inaczej?
9. "Jak widzisz na Cybertronie trwała wojna , więc Autoboty musiały się ewakuować by przeżyć , więc uciekły w kapsułach"
Lol, hahaha. Jak to musiały się ewakuować? Dlaczego akurat wtedy? Czemu na piechotę? Czemu aż na Ziemię? Zresztą nie będę zadawał ci tych pytań bo nie znajdziesz to żadnego dowodu na poparcie tej kwestii bo wymyśliłeś to i kolejne argumenty też będą zmyślone. Wciąż wymyślasz głupoty by poprzeć brak statku, którym podróżowali. Weź się ogarnij i przeczytaj komiks albo chociaż obczaj wiki to zobaczysz stos okrętów bojowych i transportowców.
Dedukuję cię. Wojna trwała około czterech milionów lat. Nikt nie musiał się stamtąd ewakuować bo Cybertron to nie jest jakiś lumperski wycieczkowiec. Autoboty walczyły z Decepticonami przez ten cały czas i również po tym, jak załoga Optimusa opuściła planetę. Dodatkowo rozprzestrzenili swój konflikt na pokaźną część galaktyki Ewakuowała się tylko garstka indywiduów, którzy nie jarali się zabijaniem i nikt poza tym - reszta wymachiwała mieczami w bratobójczej rzezi przez setki mileniów.
10. "przecież to by nie miało sensu gdyby Autoboty podczas spadania gubiły własne części"
Owszem, miałoby. Zrzucali masę. Pozbywali się zbędnych elementów by zaadaptować się do środowiska. Sensu nie ma to, co ty pleciesz bo mówisz, że te 'KAPSUŁY' (mógłbyś wreszcie zapoznać się z definicją tego słowa) służyły do czego? Do tego, żeby do niczego nie służyć tylko rozpaść się przed wejściem do atmosfery? Bez sensu ziom.
11. "Trochę póżniej odlatuje on w kapsule. Więc większość Autobotów uciekła w kapsułach w różne strony galaktyki."
Już wiem na czym polega twój problem. Nie znasz angielskiego. Boumblebee nie ocknął się i nie odleciał tylko został wysłany w pogoń za Wszechiskrą. I nie w kapsule. Twoim drugim problemikiem jest to zmyślanie. Według ciebie obrazek pokazujący Bumblebee dowodzi tego, że większość Autobotów pouciekała w różnych kierunkach. To jest tak samo głupie jak twierdzić, że obrazek ze zdjęciem białego kota dowodzi, że koty polują tylko w dzień i tylko na biegunie. Nonsens. Obrazek Bumblebee startującego z Cybertronu dowodzi, że Bumblebee wystartował - nie wskazuje na frakcję, ilość, podjęte działania ani motywację innych jednostek jak ty to opisujesz. Optimus opuścił Cybertron statkiem. Przestań zmyślać i przeczytaj komiks. Nie musisz znać języka - wystarczy, że zobaczysz obrazek Optimusa wewnątrz okrętu, jak startuje z nową misją.
12. "Optimus , Jazz , Ratchet ,Ironhide i Bumblebee musieli się później spotkać , bo jest taka gra "Transformers The Game" z 2007 r. Tam Bumblebee przed spotkaniem Sama dostaje rozkazy od Optimusa przez komunikator. Pod koniec filmu Optimus wysyła wiadomość w kosmos."
Fajnie, tylko to nie ma nic do rzeczy, niczego się nie ima i nic nie wnosi do dyskusji.
13. "Najprawdopodobniej później zostaje zbudowany Xantum i jeszcze przed drugą częścią"
NA czym opierasz to (mylne) prawdopodobieństwo? Ah tak, już wiem - na bajerowaniu bez faktów.
14. "Wrócę jednak do kapsuł - Były one trochę jak statki"
Albo coś jest kapsułą albo statkiem.
15. "Gra nie mówi prawdy, Dlaczego?
1. Postaci nie wyglądają tak jak w filmie i Cybertron też nie.
2. W Tej całej wojnie nie ma nawet wzmianki o Allsparku.
3. Arka w grze to ogromny Krążownik , a w filmie to mały (dla Transformerów) statek z " Filarami"."
To nie tę grę miałem na myśli, tylko te na podstawie filmu. :D
jeden - bo to jest inna wersja tej historii
dwa - tutaj kultywują to, od czego wywodzi się idea Wszechiskry czyli Vector Prime
trzy - Arka to nie jest statek tylko model i było ich kilka, a kokpit, który pełni też rolę szalupy ratunkowej jest wielkości właśnie tego pojazdu z filmu.
16. "Jeżeli po tym opisie twierdzisz , że się w większości lub we wszystkim mylę i nadal uważasz , że ty masz rację to podaj mi jakiś link z dowodem na to by mi udowodnić że masz rację."
Ale jakie linki ty chcesz? Skończ zmyślać i zadaj konkretne pytanie to udowodnię ci w punktach, że się mylisz i ja mam rację bo na razie tylko zbijam twoje wymysły. Do tego czasu po prostu przeczytaj komiksy i obejrzyj film raz jeszcze, tym razem dokładniej bo jak dotąd:
a) Autoboty miały co najmniej trzy okręty - ty twierdzisz, że żadnego.
b) Xantium zbudowali Wreckersi wiele alt temu - ty aż do ostatniego postu upierałeś się, że ludzie i to w pięć minut.
c) toczenie wojny polega na walce - według ciebie na uciekaniu w różnych kierunkach
d) Decepticony zaatakowały Ziemię wylatując z Saturna - ty twierdzisz, że w kwadrans przelecieli całą galaktykę z Cybertronu.
... zatem twoja wiedza jest zaprzeczeniem realiów tej produkcji.
Posłuchaj Spychacz czy my dyskutujemy o jakiś starych komiksach które nie mają żadnego znaczenia dla filmu? (Postaci to prawda są tylko one). Xantium to jest prawdziwa nazwa statku i w Filmie jest że go zbudowali ludzie z Wreckersami bo tu komiksy nie mają nic do żeczy. Bay zrobił scenariusz jak dusza zapragła. A w "Transformers : War For Cybertron" nie było żadnego Vectora Prime'a tylko Zeta Prime był. A tak w ogóle to my się kłócimy o to czym spadały na ziemię a nie czym Leciały z cybertronu. Komiksy tu nie przewodniczą więc o nich nie pisz. Mojżesz nie pisał że zbudowali statek w 5 minut.
1. "Czy ty czytasz komiksy na podstawie filmów czy na podstawie starych bajek. "
Co stwierdzasz po raz kolejny nie zaznajamiając się z tematem tylko podpierając się swoimi urojeniami co co jest nieprawdą.
2. "Posłuchaj Spychacz czy my dyskutujemy o jakiś starych komiksach które nie mają żadnego znaczenia dla filmu?"
Nie. Dyskutujemy o filmie, a ja wykorzystuję jako źródło informacji wiki oraz komiksy i nowele napisane na jego podstawie.
3. "w Filmie jest że go zbudowali ludzie z Wreckersami"
Nie ma o tym żadnej informacji. Gdyby była to mógłbyś ją przytoczyć i wskazać konkretny moment, ale nie możesz bo to nie jest prawda.
4. :"Transformers : War For Cybertron" nie było żadnego Vectora Prime'a".
Tak, pomyliłem nazwy. Chodziło o Vector Sigma.
5. "A tak w ogóle to my się kłócimy o to czym spadały na ziemię a nie czym Leciały z cybertronu"
Po pierwsze niczym nie spadły bo nie miały zewnętrznego wyposarzenia tylko własne ciała. Po drugie tak - temat jest o tym czym się poruszały skoro mojzesz tak go rozdmuchał.
6. "Mojżesz nie pisał że zbudowali statek w 5 minut."
To była przenośnia. Według niego pojazd do podróży międzygwiezdnych został zbudowany w kilkanaście miesięcy przy uzyciu tandetnych, ludzkich surowców i generatorów energii.
Spychacz w "Transformers : War For Cybertron" nie było żadnego Vector Sigmy! a tak w ogóle kto to jest?
Byli tylko Zeta Prime i Omega Spreme nie było Vector Sigmy.
Spychacz co ty za brednie wypisujesz na temat Nemesis.Zobacz sobie ten link http://www.hasbro.com/transformers/en_US/discover/cybertronian-database.cfm#/glo ssary/the-nemesis
Znam angielki i sobie to przetłumaczyłem .
Oznacza to "legendarny okręt wojenny raz dowodzony przez upadłego lata temu. Obecne miejsce jego pobytu pozostaje nieznane dla Autobotów".
Kolejna rzecz pisze się Xantium , a nie Xantum. W trzeciej części gdy Autoboty musiały opuścić ludzie dobudowali do niego prom kosmiczny i rakiety. Jeżeli mi nie wierzysz to przyjrzyj sie Xantium w filmie.I wcale nie pisałem jak długo go budowano.
Ale to nie ma nic do rzeczy .Tematem tej dyskusji jest to czum przyleciały Autoboty na Ziemię .Autoboty byly zamienione w kule
.A ty twierdziłeś tak : "
Co to za kapsuły, o których mówicie? Żadne takie nie wystąpiły w filmie.
W pierwszej części Autoboty przyleciały statkiem, który zostawiły na Marsie."
A nawet jeżeli Autoboty miały statek , to czemu nim nie wylądowały co? Tylko narobiły szkody i ściągnęły na siebie uwagę S7.
Więc to ja miałem rację , Autoboty przyleciały na Ziemię zamienione w kule a ty się myliłeś .A teraz to co napiszesz to już mnię to nie obchodzi I tego nie przeczytam bo to ja miałem rację i kropka. :D
A i jeszcze jedno nie pisałem w ile czasu Decepticony przyleciały na Ziemię, a z tą ewakuacją Cybertronu mój błąd , bo pisałem że " Transformers War for Cybertron" nie jest na podstawie filmu ,a ewakuacja była właśnie w tej grze gdy Megatron zaraził rdzeń planety czarnym energonem .
TurboSpychacz ... komiksy sa na podstawie filmu... ale jako dodatek. W fabule Baya one nie istnieja.. wiec sie myslisz
1. "Spychacz w "Transformers : War For Cybertron" nie było żadnego Vector Sigmy! a tak w ogóle kto to jest?
Byli tylko Zeta Prime i Omega Spreme nie było Vector Sigmy."
Vector Sigma podarował Optimusowi Matrycę.
2. "Spychacz co ty za brednie wypisujesz na temat Nemesis."
Nie wiem, co tam jest bo mi się nie otwiera, więc wyłóż zawartość na tapetę. Albo lepiej - zanim znów zaczniesz oskarżać mnie o pisanie bzdur, kiedy ty jesteś w tym mistrzem sam obczaj ten:
http://tfwiki.net/wiki/Nemesis_(ROTF)
Cytuję:
Nemesis, an older ship captained by Soundwave in the Revenge of the Fallen
After Megatron was resurrected by the All Spark shard stolen from NEST, he escaped Earth and flew to a cold, icy moon called Charr orbiting Saturn: the final resting place of the Nemesis.
3. "legendarny okręt wojenny raz dowodzony przez upadłego lata temu. Obecne miejsce jego pobytu pozostaje nieznane dla Autobotów"."
Dla Autobotów. NIe znaczy to, że nie ma go w układzie. Znów nad interpretujesz.
4. "Kolejna rzecz pisze się Xantium , a nie Xantum. '
To jest niewyobrażalne, jak nieogarnięty ty jesteś. Do tej pory ciągle pisałeś bez i, a ja pisałem poprawnie i nagle mnie poprawiasz?
5. "W trzeciej części gdy Autoboty musiały opuścić ludzie dobudowali do niego prom kosmiczny i rakiety."
Znów twój błąd - przyłączyli do niego prom już wcześniej by sparować nad nim kontrolę? Po co mieliby domontować prom kosmiczny przystosowany dla ludzi żeby wystrzelić go i już nigdy nie zobaczyć? Pomyśl trochę, choć trochę.
6. "wcale nie pisałem jak długo go budowano."
Na dokładkę nie wiesz co sam piszesz. Napisałeś. Przypomnę ci: "Pod koniec filmu Optimus wysyła wiadomość w kosmos. Najprawdopodobniej później zostaje zbudowany Xantum i jeszcze przed drugą częścią". Twoje słowa. Odstęp czasowy między filmami to dwa lata również w samej fabule filmu, więc według ciebie okręt został zbudowany poniżej tego czasu, a więc napisałeś jak długo.
7. "A nawet jeżeli Autoboty miały statek , to czemu nim nie wylądowały co?"
Idź do mamy albo tatusia po encyklopedię i niech podyktują ci znaczenia terminów "działanie ukryciu, nie zwracanie na siebie uwagi, kamuflaż".
8. "Tylko narobiły szkody i ściągnęły na siebie uwagę S7."
Oczywiście. Twoim zdaniem obiekt rozmiarów czterech stadionów nie zwróciłby na siebie niczyjej uwagi. Zaprawdę twoja heurystyczna dedukcja jest kosmiczna.
9. "Więc to ja miałem rację , Autoboty przyleciały na Ziemię zamienione w kule a ty się myliłeś ."
Jak to "więc'? Jak mogłeś mieć rację skoro tylko wymyślasz bzdety. Niczego do tej pory nie udowodniłeś bo na poparcie tego masz tylko z tyłka wyciągnięte domysły. Za to ja udowodniłem, że się mylisz a ja nie. Wciąż odmawiasz zajrzenia do źródła i przekonania się jak to było naprawdę, wciąż odpychasz fakty i powtarzasz te bajery, które wymyśliłeś, a one nie dość, że są nieracjonalne, nie dość, że nic nie dowodzi, że właśnie tak było to jeszcze znajdują zaprzeczenie w oficjalnych wersjach filmów i komiksów. Opanuj się trochę i przyjmij wreszcie do wiadomości, że pomyliłeś się w swoich przypuszczeniach, masz jasno napisane co i jak miało miejsce, więc zapoznaj się z tym i przeanalizuj jeszcze raz to może nawet rozgrzejemy kolejną dyskusję w temacie.
10. "komiksy sa na podstawie filmu... ale jako dodatek. W fabule Baya one nie istnieja.. wiec sie myslisz "
Udowodnij. Możesz przedstawić jakieś fakty popierające twoją wypowiedź? Nie. Bo to tylko domysł na siłę przeczący prawdziwemu stanu rzeczy. A ja mogę pokazać, że są częścią filmu.
a) w komiksie Upadły wysłał Jetfire w poszukiwaniu źródeł energii i ten trafił na Ziemię - w filmie spotykamy Jetfire na Ziemi
b) Sideswipe, bliźniaki, motorki lądują na Ziemie - w filmie już na niej są
c) w komiksie Bumblebee ląduje na Ziemi i szuka Sama - w filmie już na niej jest i znajduje go
d) w komiksie ludzie wydobywają Megatrona z lodu - w filmie już go wydobyli
e) w komiksie Optimus wystrzeliwuje sześcian w przestrzeń - w filmie uganiają się za nim
f) w komiksie Megatron startuje z Cybertronu i ląduje na ziemi - w filmie... zgadnij gdzie go spotykamy
g) w komiksie Shockwave ląduje na ziemi i sprowadza ze sobą drillera i Brains - w filmie cała trójka już swobodnie biega po planecie
h) w komiksie ludzie tworzą NEST - w filmie grupa już funkcjonuje
i) w komiksie Decepticony wylatuja z Cybertronu, robią przystanek na Mrsie i ladują na Ziemi - w filmie są już na miejscu
To tak jakby dowodzi, że ciągłość zostaje zachowana.
Spychacz mam pytanie na temat komiksu.Napisałeś punkt w swej wypowiedzi" " w komiksie Upadły wysłał Jetfire w poszukiwaniu źródeł energii i ten trafił na Ziemię - w filmie spotykamy Jetfire na Ziemi" .
Mógłbyś mi podać nazwę tego komiksu,bo ostatnio zacząłem je czytać i chciałbym przeczytać i ten,
z góry dziękuję za odpowiedź.
Oni byli tymi kapsułami dowód to ten link http://www.google.pl/imgres?q=transformers+protoform&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bi h=709&tbm=isch&tbnid=Oy554jSbAsZ1kM:&imgrefurl=http://www.cinemablend.com/new/Pi cs-Of-Protoform-Prime-3686.html&docid=zmONJxrDz4aXAM&w=1024&h=768&ei=JzRjTvjMHoj 44QSO__TOCg&zoom=1&iact=rc&dur=505&page=1&tbnh=133&tbnw=168&start=0&ndsp=27&ved= 1t:429,r:5,s:0&tx=52&ty=12